Μπάρμπα: πέταξε 1,5 δις για χάρη του μωρού

25.01.2002
Αγαπημένη μου Αγγελική, στην εγκυμοσύνη της έχει δώσει όλο της το "είναι" η Βάνα Μπάρμπα έχοντας αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι στο ευτυχές γεγονός. Η ηθοποιός από τότε που έμαθε ότι θα γίνει μητέρα έχει κόψει τα ξενύχτια και την άστατη ζωή γενικότερα και ως έγκυος γυναίκα που είναι προσέχει πάρα πολύ το πώς ζει.
Αγαπημένη μου Αγγελική,

Στην εγκυμοσύνη της έχει δώσει όλο της το "είναι" η Βάνα Μπάρμπα έχοντας αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι στο ευτυχές γεγονός. Η ηθοποιός από τότε που έμαθε ότι θα γίνει μητέρα έχει κόψει τα ξενύχτια και την άστατη ζωή γενικότερα και ως έγκυος γυναίκα που είναι προσέχει πάρα πολύ το πώς ζει. Δεν πίνει, δεν καπνίζει, δε βγαίνει στα κλαμπ και τα μπουζούκια και οι μόνες φορές που κοιμάται αργά είναι κάθε Κυριακή και Πέμπτη που βλέπει τη "Ζούγκλα" του Τριανταφυλλόπουλου. Η διαδρομή της πλέον είναι σπίτι - γυρίσματα - σπίτι, ενώ καμιά φορά βγαίνει για ψώνια στο Κολωνάκι.

Να φανταστείς έχει πάρει τόσο θερμά το θέμα της εγκυμοσύνης που μόλις τελειώσει η σειρά "Εν Ιορδάνη" όπου πρωταγωνιστεί, θα εξαφανιστεί από προσώπου γης και θα επανέλθει μετά τη γέννηση του μωρού, στα τέλη Ιουλίου. Το "Τώρα είμαι έγκυος και δεν το κουνάω ρούπι για τα εκατομμύρια του κόσμου" ισχύει και παρά ισχύει στην περίπτωση της και για του λόγου το αληθές αρνήθηκε επαγγελματική πρόταση - μαμούθ. Ολόκληρο 1,5 δις της έδινε αμερικανογερμανική εταιρεία παραγωγής για να γυρίσουν μία ταινία στην Αμερική κι αυτή χωρίς δεύτερη σκέψη τους είπε ένα τεράστιο "Όχι". "Βρε αμάν, ρε κορίτσι μου ξανασκέψου το. Είσαι σίγουρη;" της είπαν αυτοί, όμως η Βάνα ήταν ανένδοτη. "Θα γίνω μάνα και δεν πρόκειται να κάνω τίποτε άλλο μέχρι να γεννήσω", είναι η θέση της και τη σέβονται όλοι. Εξάλλου, τέτοιες προτάσεις γίνονται - αν όχι κάθε μέρα - μέρα παρά μέρα, ενώ την εμπειρία της εγκυμοσύνης δεν τη ζεις συνέχεια. Παρεμπιπτόντως, η Μπάρμπα όταν τη ρωτούν ποιο θέλεις να είναι το φύλλο του παιδιού απαντά "Αγόρι να ναι κι ο, τι να ναι".