Ο πιο καλός ο σπουδαστής είναι ο Χρήστος

24.01.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, τις μέρες που ήταν στο Σπίτι ο Χρήστος, ένα βράδυ που έπαιζαν το δύσκολο παιχνίδι "Τώρα βγάζουμε τα εσώψυχα μας", αποκάλυψε το πιο τρελό του όνειρο: "Μακάρι να είχα ένα πτυχίο στα χέρια".
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Τις μέρες που ήταν στο Σπίτι ο Χρήστος, ένα βράδυ που έπαιζαν το δύσκολο παιχνίδι "Τώρα βγάζουμε τα εσώψυχα μας", αποκάλυψε το πιο τρελό του όνειρο: "Μακάρι να είχα ένα πτυχίο στα χέρια". Οι υπόλοιποι - που ήθελαν να γίνουν τραγουδιστές, ηθοποιοί και παρουσιαστές - όταν άκουσαν την ταπεινή του ευχή, τον αγκάλιασαν με στοργή. "Μη στεναχωριέσαι. Για όλους έχει ο μπαξές", του είπαν. Αυτός απλά χαμογέλασε, όντας σίγουρος ότι ποτέ δεν θα έχει τη χαρά να γράψει στο βιογραφικό του: Χρήστος Ξανθόπουλος, πτυχιούχος Δημοσιών Σχέσεων με μάστερ στο μετρ σε μεγάλα κλαμπ.

Ωστόσο, ο καλοκάγαθος και παντοδύναμος "θεός" του Big που δεν αφήνει κανέναν παίκτη του στην κακή του τύχη, άκουσε τις ευχές του ταπεινού Χρήστου. Το ίδιο κιόλας βράδυ που ο εν λόγω νέος βγήκε από το Σπίτι, χτύπησε το τηλέφωνο του και στην άλλη άκρη η διευθύντρια του "Mediterranean College" του πρότεινε να σπουδάσει στο Κολέγιο. Ο Χρήστος, ο οποίος στην κυριολεξία διψούσε για μάθηση, πήγε το επόμενο κιόλας πρωί για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες. Εκεί, με μεγάλη χαρά άκουσε ότι του προσφέρουν μία υποτροφία για να σπουδάσει σε όποιο τμήμα αυτός επιθυμεί.

Κατόπιν, ωρίμου σκέψεως αποφάνθηκε "Θέλω να σπουδάσω πάνω στα κομπιούτερ". Έτσι από τις αρχές του μήνα και για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι σπουδαστής του τμήματος "Computer Systems with business studies". Οι καθηγητές του δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τον άψογο χαρακτήρα και το πόσο επιμελής είναι ως μαθητής. Το ότι φοιτά δε σημαίνει πως η ζωή του είναι μόνο Κολέγιο - διάβασμα - ύπνος - Κολέγιο. Ως Big έχει ορισμένες υποχρεώσεις που πρέπει οπωσδήποτε να βγάλει εις πέρας. Τελευταία, μάλιστα κλήθηκε να παίξει τον εαυτό του στο σήριαλ του ΑΝΤ1 "Λίφτινγκ" και παρόλο που δεν είναι ηθοποιός δε γινόταν να μη δεχτεί, διότι θα κρεμούσε την παραγωγή. Γιατί, που αλλού θα έβρισκαν ηθοποιό να πει καλύτερα τη μία - αλλά αντικειμενικά δύσκολη - ατάκα "Καλά τρελός είναι αυτός"; Επίσης, αν προκύπτει κάποιο επαγγελματικό ταξίδι εκτός Ελλάδας - όπως τις προάλλες στην Κύπρο - παίρνει τη Δώρα και λίγα βιβλία και πηγαίνει. Αλλά είπαμε, το Κολέγιο - Κολέγιο.