"Ο, τι πεις αφέντη Τομ"

09.01.2002
Αγαπημένη μου Γεωργία, αν θέλεις να καταραστείς μία φανατική φεμινίστρια που σου έχει μπει στο μάτι, το καλύτερο που μπορείς να της πεις είναι: "Τρισκατάρατη την τύχη της Πενέλοπε Κρουζ να έχεις και να πας να την πατήσεις με ένα άνδρα σαν τον Τομ".
Αγαπημένη μου Γεωργία,


Αν θέλεις να καταραστείς μία φανατική φεμινίστρια που σου έχει μπει στο μάτι, το καλύτερο που μπορείς να της πεις είναι: "Τρισκατάρατη την τύχη της Πενέλοπε Κρουζ να έχεις και να πας να την πατήσεις με ένα άνδρα σαν τον Τομ". Ο λόγος είναι απλός και απόλυτα λογικός. Ο διάσημος ηθοποιός μέσα στους λίγους μήνες σχέσης κατάφερε να βάλει τα πόδια της αγαπημένης του σε ένα παπούτσι. Σήκω κάτσε, κάτσε σήκω το έχει το δύσμοιρο το κορίτσι και αυτή χωρίς να λέει τίποτε πραγματοποιεί τις όποιες προσταγές του.

Ο "αφέντης" Τομ, τελευταία, πρόσταξε την καλή του να κόψει το κάπνισμα, για τους γνωστούς λόγους. Προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα κι άλλες ασθένειες, είναι αντιαισθητικό για μία γυναίκα να καπνίζει σαν τσιμινιέρα και κυρίως, είναι ενάντιο στην υγιεινή διατροφή που ακολουθεί αυτός πιστά τα τελευταία χρόνια. Ο τελευταίος λόγος, πίστεψε με πως είναι και ο μοναδικός που ο Τομ, σχεδόν, απαίτησε να κόψει τη βλαβερή και κακή αυτή συνήθεια. Αν δεν ήξερα πόσο φανατική καπνίστρια υπήρξε η Πενέλοπε, θα έλεγα ότι καλά της έκανε , κι ας το ζήτησε με τρόπο τυραννικό. Βλέπεις, η ισπανίδα κάπνιζε από πολύ μικρή ηλικία και το τσιγάρο ήταν...ο μοναδικός φίλος που καιγόταν για εκείνη.

Τώρα που βρέθηκε ο Τομ, ο οποίος είναι αλήθεια καίγεται σύγκορμος για την Ισπανίδα, γιατί να μην εθιστεί σε αυτόν; Το παραπάνω αποτελεί σκέψη της ιδίας και είναι ένα είδος "παρηγοριάς στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του", διότι διαφορετικά θα είχε στήσει καβγά τρικούβερτο με τον αγαπημένο της, που τόλμησε να της πει: "Ή το τσιγάρο, ή εγώ". Κι αυτή επέλεξε το δεύτερο. Γιατί στο κάτω, κάτω ολόκληρη θρησκεία άλλαξε για πάρτη του και από Καθολική έγινε Σαϊεντολόγα, δε θα γινόταν από καπνίστρια, αντικαπνίστρια;