Αποχωρεί ο Ιβ Σαιν Λοράν

08.01.2002
Αγαπημένη μου Ευτυχία, με λυγμούς η θεία μου, από την άλλη άκρη του τηλεφώνου, στην αποκλεισμένη από τα χιόνια Εκάλη, μου ανακοίνωνε τα χειρότερα - κατ' αυτήν - νέα της χρονιάς. "Ο εγκαταλείπει τη μόδα" είπε πετώντας το ακουστικό κι άντε μετά εγώ να βρω άκρη.
Αγαπημένη μου Ευτυχία,


Με λυγμούς η θεία μου, από την άλλη άκρη του τηλεφώνου, στην αποκλεισμένη από τα χιόνια Εκάλη, μου ανακοίνωνε τα χειρότερα - κατ' αυτήν - νέα της χρονιάς. "Ο Ιβ Σαιν Λοράν εγκαταλείπει τη μόδα" είπε πετώντας το ακουστικό κι άντε μετά εγώ να βρω άκρη. Τελικά, καταφέραμε να συνεννοηθούμε και να μάθω επιτέλους για ποιο λόγο ο διάσημος σχεδιαστής πήρε αυτήν τη μεγάλη απόφαση.

"Αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και θέλει να ξεκουραστεί" με κατατόπισε και δεν είχα κανένα λόγο να μη την πιστέψω. Πράγματι, λοιπόν, ο Λοράν ανακοίνωσε την οριστική του απόφαση να αφήσει τον κόσμο της μόδας που τόσα χρόνια υπηρέτησε, για λόγους υγείας. Τα νέα σόκαραν τον κόσμο της μόδας καθώς ο σχεδιαστής θεωρείτο κάτι σαν ο "Πατριάρχης". Στο πλευρό του, βρίσκεται πάντα η καλή του φίλη Κατρίν Ντενεβ, η οποία στηρίζει την απόφαση αυτή. "Αν δεν με είχε κλείσει αυτό το ρημάδι το χιόνι θα ήμουν εγώ δίπλα του και όχι η Ντενεβ" είπε με μία δόση κακίας η θεία, η οποία ομολογώ πως όλα αυτά τα χρόνια έχει καταβάλει ένα σημαντικό οβολό για την αγορά τουαλετών υψηλής ραπτικής που φέρνουν την υπογραφή του εν λόγω σχεδιαστή.

"Και δεν είμαι μόνο εγώ. Ξέρεις, πόσο θα έχουν στεναχωρηθεί η Άννα, η Καίτη και η Δέσποινα;" με ρώτησε περιμένοντας απάντηση, λες και ρώτησα τις Βίσση, Γαρμπή και Βανδή - περί ων ο λόγος αν δεν κατάλαβες - πόσο πόνεσαν από τα μαντάτα. Άλλωστε, το ότι είναι πελάτισσές του και κάθε χρόνο καταβάλλουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στον Οίκο του, δε σημαίνει απαραίτητα ότι τα έβαψαν μαύρα. Ή μήπως το πήραν κατάκαρδα, ειδικά η Βανδή, η οποία στα κομμάτια του Λοράν βρήκε τα ρούχα που πάντοτε ονειρευόταν; Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι οι πελάτισσες στο εξωτερικό στεναχωρήθηκαν από τα νέα και πολλές από αυτές έχουν εκφράσει την επιθυμία να παραβρεθούν στην τελευταία του επίδειξη.

Αυτή θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου και αναμένεται να παραβρεθούν πολλοί εκπρόσωποι της παγκόσμιας μόδας, καθώς και υψηλοί προσκεκλημένοι.