'Αλλοι βαράνε μύγες και άλλοι... ερωτοτροπούν

18.12.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, μέσα στο Σπίτι οι εναπομείναντες "πέντε μικροί ήρωες της καθημερινότητας" σκοτώνουν την ώρα τους παίζοντας, τάβλι, δηλωτή, άντε και κανένα κηνυγητό με τη Λευκή. Έξω, ο Ντίνος ζει έναν μεγάλο έρωτα με την Κατερίνα και περνάει την ώρα του ζαχαρώνοντας μαζί της.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


μέσα στο Σπίτι οι εναπομείναντες "πέντε μικροί ήρωες της καθημερινότητας" σκοτώνουν την ώρα τους παίζοντας, τάβλι, δηλωτή, άντε και κανένα κηνυγητό με τη Λευκή. Έξω, από την άλλη, ο Ντίνος ζει έναν μεγάλο έρωτα με την Κατερίνα και περνάει την ώρα του ζαχαρώνοντας μαζί της. Οι αδικίες που γίνονται είναι φανερές, όμως, τι να κάνεις, έτσι είναι η ζωή. 'Αλλους τους στέλνει στους τρεις τείχους του Big Brother κι άλλους στην αγκαλιά μιας 25χρονης ξανθιάς, η οποία δηλώνει τρελά ερωτευμένη!


Ο Ντίνος από το βράδυ της Κυριακής περνά στιγμές ονειρικές στο πλάι της αγαπημένης του με την οποία μάλιστα κάνουν σχέδια για το απώτερο μέλλον. Να πάνε διακοπές στην Ισπανία, να της δείξει τις πατρίδες του, Αμερική και Γερμανία, και το καλοκαίρι να περάσουν μία εβδομάδα στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης. Τη σχέση εγκρίνει σύσσωμη η οικογένεια Κοντόλαιμου: μαμά, αδέλφια, παππούδες, θείοι. Η μαμά, μάλιστα έδωσε και την ευχή της. "Κόρη μου να είστε μονιασμένοι. Να τον αγαπάς, να τον τιμάς και ποτέ μη του αντιμιλήσεις. Κι άμα σου πει καμιά κουβέντα, άστον άντρας είναι" της είπε κι έσκυψε και τη φίλησε. Αυτή πάλι της έδωσε όρκο βαρύ πως, άπαξ και καμία από αυτές τις σουρλουλούδες που κυκλοφορούν καλοδεί τον Ντινάκο και τα αξεσουάρ του (ξενοδοχείο, καταθέσεις στην τράπεζα, σπίτια στην Αμερική, μαγαζιά στη Γερμανία) θα έχει να κάνει μαζί της. ''Μαύρο φίδι που την έφαγε. Θα φροντίσω να τη στοιχειώσω, οι Εφτά Πληγές του Φαραώ'', απειλεί και μόνο στην σκέψη. Βλέπεις, πρώτη φορά αγαπάει και δε σκοπεύει να αφήσει καμία να της φάει την τόσο μεγάλη... ευτυχία.


Τα ίδια αισθήματα τρέφει και ο ελληνοαμερικανός, ο οποίος, για να τα εκδηλώσει, πρέπει να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς του παρελθόντος, να δώσει δηλαδή τέλος στο δεσμό του με τη Θεσσαλονικιά. 'Ελα όμως που η τύχη μερικές φορές παίζει άσχημα παιχνίδια και κάθε φορά που της τηλεφωνεί ακούει ''ο αριθμός Panafon που καλέσατε είναι πιθανόν απενεργοποιημένος. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα''. Η δε Κατερίνα έχει αφρίσει απ' το κακό της, διότι ο Ντίνος τηρεί κατά γράμμα τα όσα του λέει ο τηλεφωνητής. ''Δεν αντέχω άλλο, αφού δεν την βρίσκεις, να βγεις στις ειδήσεις του Antenna και να της πεις το και το: κοριτσάκι, θέλω να χωρίσουμε'' και αυτός το σκέφτεται γιατί, είπαμε, ο άνθρωπος αγαπάει.

Και να φανταστείς πως, άπαξ και δεν τσακωνόταν με τη Δώρα, θα ήταν ακόμη μέσα στο Σπίτι και θα παρίστανε με τον Πρόδρομο τους "αδελφούς Κακοφωνίξ".