Το Δωδεκάθεο των κοσμικών

18.12.2001
Φεβρουάριος: Η πιο famous παρθένα της υφηλίου, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς παντρεύεται ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου τον καλό της Τζάστιν Τιμπερλέικ. Τα συμπεθέρια την πρώτη νύχτα γάμου βγάζουν στο μπαλκόνι τα "λερωμένο" σατέν σεντόνι, ενώ από κάτω οι φωτογράφοι απαθανατίζουν τα διαπιστευτήρια.
Ιανουάριος:Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης, αλλιώς και Τσάκας, είναι ο νικητής του Big Brother. Με τα 50 εκατομμύρια που κέρδισε, ξεπλήρωσε όλα στα χρέη του. Τώρα βγάζει τρελά λεφτά από τις διαφημίσεις και τα εξώφυλλα που κάνει. Ο Χάρυ Κλυνν εντυπωσιασμένος από την παρουσία του στο Σπίτι και λόγω της κοινής τους καταγωγής (Πόντιοι γαρ) του προτείνει να συμπρωταγωνιστήσουν το καλοκαίρι στην επιθεώρηση "The Pontiac Brother".

Φεβρουάριος: Η πιο famous παρθένα της υφηλίου, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς παντρεύεται ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου τον καλό της Τζάστιν Τιμπερλέικ. Τα συμπεθέρια την πρώτη νύχτα γάμου βγάζουν στο μπαλκόνι τα "λερωμένο" σατέν σεντόνι, ενώ από κάτω οι φωτογράφοι απαθανατίζουν τα διαπιστευτήρια. Το επόμενο πρωί, η Μπρίτνεϊ πηγαίνει στην Dr. Ρουθ να μιλήσει για τη μοναδική της εμπειρία. Τέλη Φεβρουαρίου, κυκλοφορεί το νέο της cd - single με τον τίτλο "The day, I became woman".

Μάρτιος: Η Κατερίνα Κοντόλαιμου (του Β.Β.) δηλώνει συμμετοχή στα καλλιστεία του ΑΝΤ1. Σε μία λαμπρή, αλλά κι επεισοδιακή βραδιά αναδεικνύεται "Σταρ Ελλάς 2002". Μία εκ των φιναλίστ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αποτέλεσμα, βγάζει την ψηλοτάκουνη γόβα της και χτυπάει στο δόξα πατρί την Κατερίνα. Το γεγονός απασχολεί την κοινή γνώμη τις επόμενες μέρες, ενώ η Κατερίνα υπογράφει συμβόλαιο με γνωστό πρακτορείο μοντέλων.

Απρίλιος: Ο Απόστολος Γκλέτσος ντύνεται για δεύτερη φορά γαμπρός, στο πλευρό της Μαρίας Μαγγίνας. Ο γάμος γίνεται βάσει των κρητικών εθίμων και παρουσία χιλίων καλεσμένων και τηλεοπτικών καμερών. Κουμπάροι του ζεύγους είναι ο Σταμάτης Φασουλής (στενός φίλος του Απόστολου) και η Ζωή Λάσκαρη (πρώην πεθερά του). Ο βρακοφόρος Γκλέτσος, σε μία στιγμή τσακίρ κεφιού κι ενώ χόρευε το "Δε μπορώ μανούλα μ' δε μπορώ, σύρε να φέρεις το γιατρό", άρχισε να ρίχνει τις καθιερωμένες μπαλωθιές με ένα 38αρι. Τις επόμενες ώρες, ο ηθοποιός οδηγείται στο αυτόφωρο, αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης, αφού στο παρελθόν είχε καταδικαστεί με τριετή αναστολή για τις μπαλωθιές που είχε ρίξει στον πρώτο του γάμο.

Μάιος: Η Βάνα Μπάρμπα παίρνει τη μεγάλη απόφαση: θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Τυχερός γαμπρός, ο Χρήστος Κυριαζής. Η επιλογή αυτή έχει αφήσει άφωνη την κοσμική και μη Αθήνα, καθώς μέχρι πρότινος η ηθοποιός διατηρούσε σοβαρό δεσμό με τον επιχειρηματία, Αναστάσιο Μαρασλή. Η σχέση αυτή, ωστόσο, έληξε άδοξα στις αρχές Απριλίου και η Βάνα αναζήτησε παρηγοριά στην αγκαλιά του Κυριαζή. Αλλωστε, στο παρελθόν είχαν υπάρξει ζευγάρι και ο ρόλος της "παρηγορήτρας" δεν ήταν δύσκολος για τον αοιδό. Στο μεταξύ, η υπόθεση με το Λάκη Ραπτάκη έχει κλείσει, αφού οι δύο πλευρές απέσυραν τις μηνύσεις.

Ιούνιος: Μετά από μύριες αναβολές, η Δέσποινα Βανδή και ο Ντέμης Νικολαϊδης παντρεύονται. Ο γάμος τους γίνεται στη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, χοροστατούντος του μητροπολίτη ’νθιμου. Η τελετή είναι μεγαλοπρεπέστατη και σύσσωμος ο καλλιτεχνικός και αθλητικός κόσμος είναι παρών. Κουμπάρα του ζεύγους είναι η Ελένη Μενεγάκη. Οι τηλεοπτικές κάμερες κρατούνται μακριά με τρόπο βίαιο και απωθητικό. Η συμπεριφορά αυτή καταγγέλλεται, ωστόσο όλοι σπεύδουν να χρυσοπληρώσουν τη μοναδική φωτογραφία που έβγαλε το ζεύγος στη δημοσιότητα. Τα χρήματα αυτά η Δέσποινα και ο Ντέμης τα διαθέτουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Ιούλιος: Η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη από το σκάνδαλο που ξέσπασε. Ο Γκάι Ρίτσι χωρίζει τη Μαντόνα, επειδή τη συνέλαβε έπ' αυτοφώρω να εφαρμόσει το "Ο κουμπάρος και η κουμπάρα". Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε το "η κουμπάρα και...η κουμπάρα", καθώς η Μαντόνα ήταν στο κρεβάτι με την...Γκουίνεθ Πάλτροου. Ο Γκάι έχει ανεχτεί πολλά καπρίτσια της συζύγου του, όμως, αυτό παραπήγαινε. Πήρε, λοιπόν, το καπελάκι του κι έφυγε από την πολυτελή τους έπαυλη στο Λονδίνο. Μάταια, η καλλιτέχνιδα προσπαθεί να τον πείσει ότι με την Πάλτροου πάνω στο κρεβάτι έσπαγαν τα...σπυράκια τους!

Αύγουστος: Ο Σάκης Ρουβάς - μετά του Ηλία Ψινάκη φυσικά - παίρνει το δρόμο της ξενιτιάς. Στο Μαϊάμι, όπου καταφθάνουν, σχεδιάζουν τα πρώτα βήματα του αοιδού στο διεθνές στερέωμα. Την ευθύνη να κάνει τον Σάκη " world pop idol" αναλαμβάνει ο μάνατζερ του Ρίκι Μάρτιν. Είναι ο άνθρωπος που κάνει το γενικό κουμάντο, κανονίζοντας ακόμη και το τι θα φάει και θα φορέσει ο Ρουβάς. Αυτός, πάλι, τον ακούει με θρησκευτική ευλάβεια, εξοργίζοντας τον Ψινάκη, αφού μέχρι χθες ήταν εκείνος που κανόνιζε όλα τα παραπάνω. Τελικά, το ένα έφερε το άλλο και ο Ηλίας μάζεψε τα πράγματα του κι επέστρεψε στην Ελλάδα. Μια μεγάλη φιλία έλαβε τέλος.

Σεπτέμβριος: Κυκλοφορεί το πρώτο cd - single του Πρόδρομου, από την Heaven με τον τίτλο "Ο Προ τραγουδάει για φίλους". Στη δουλειά συμμετέχει και η Έλλη Κοκκίνου. Με την αοιδό διατηρεί εδώ και δύο μήνες δεσμό, ενώ η Αγνή; ...Να' ταν κι άλλη! Ο θυελλώδης ερωτάς του με την Έλλη απασχολεί μονίμως τα περιοδικά "κίτρινου τύπου", καθώς τα καβγαδάκια τους γίνονται πια επί μονίμου βάσεως. Κι αυτό, διότι η Κοκκίνου δε μπορεί με τίποτε να χωνέψει ότι ο καλός της και η Μαίρη Σκόρδου είναι απλοί φίλοι. Στο μεταξύ, ο Πρόδρομος θα εμφανιστεί το χειμώνα στην "Πύλη" μαζί με τον Στέλιο Διονυσίου.

Οκτώβριος: Σε μία σεμνή τελετή σε πύργο στη Β. Ιρλανδία παντρεύονται ο Χιου Γκραντ και η Λιζ Χάρλεϊ. Μάρτυρας της επισφράγισης του έρωτα τους - εκτός από τον Θεό και τον ιερέα - είναι ο...γιος της μοντέλας που απέκτησε με τον πολυεκατομμυριούχο Στίβεν Μπινγκ. Δυστυχώς, τα "μέλια του γάμου" δεν θα κρατήσουν πολύ για τη Λιζ και σα να την έχουν μουντζώσει κάποιοι, αρχίζουν εκ νέου τα προβλήματά της. Ο Μπίνγκ που μέχρι τη στιγμή εκείνη είχε γραμμένη αυτή και το τέκνο τους, επιστρέφει στο προσκήνιο διεκδικώντας την κηδεμονία του μικρού.

Νοέμβριος: Υποψήφια για τον τίτλο "world super giagia" είναι η Αννα Βίσση. Η "ακριβή" της Σοφία κουβαλάει τον καρπό του ερώτα της με συμφοιτητή της στη Νέα Υόρκη. Η Αννα, αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ "Θα γίνω γιαγιά; Για-για;", συνειδητοποίησε πως αυτό που έχει σημασία είναι η ευτυχία της 20χρονης κόρη της. Την άποψη αυτή συμμερίζεται και ο Νίκος Καρβέλας. Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις της Αντζελας Δημητρίου μόλις έμαθε τα νέα: " Τον τίτλο της πιο νέας γιαγιάς τον έχω εγώ και καμία δεν πρόκειται να μου τον πάρει. Η Βίσση απλά με αντιγράφει..."!

Δεκέμβριος:

Πριν ο χρόνος μας αποχαιρετήσει για πάντα, ο Πρίγκιπας Κάρολος αποφάσισε να κάνει το φινάλε της χρονιάς. Ανακοίνωσε ότι το νέο έτος θα αποκαταστήσει την "αιώνια" αγαπημένη του Καμήλα Πάρκερ Μπόουλς. "Είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω κι άμα λάχει με το Παλάτι θα τα βάλω", είπε ο Κάρολος κι ανακοίνωσε τα νέα στην Ελισάβετ. Αυτή στην αρχή, απείλησε Θεούς και δαίμονες άπαξ και παντρευτεί την Καμήλα, απειλώντας τον πως θα τον αποκληρώσει και θα τον εξορίσει από τη χώρα. "Θα βλέπεις το Λονδίνο μόνο από τις γλυκανάλατες ταινίες του Χιου Γκραντ και του Mr. Bean", του είπε αλλά αυτός είναι ανένδοτος. Τελικά, η βασίλισσα μητέρα του υποχώρησε και οι γάμοι θα τελεστούν το ερχόμενο καλοκαίρι!