Η μελαγχολία της Δώρας

12.12.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, για μία ακόμη φορά η Δώρα κλείστηκε στον δικό της "μαγικό κόσμο της ξανθιάς θλιμμένης παραδουλεύτρας". Οι παρενέργειες είναι πια γνωστές στο πανελλήνιο. Φόρεσε το λερωμένο μακρύ μαύρο πουλόβερ της, έβαλε την ποδιά της, έπιασε τα μαλλιά κότσο και πήρε θέση στην κουζίνα.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Για μία ακόμη φορά η Δώρα κλείστηκε στον δικό της "μαγικό κόσμο της ξανθιάς θλιμμένης παραδουλεύτρας". Οι παρενέργειες είναι πια γνωστές στο πανελλήνιο. Φόρεσε το λερωμένο μακρύ μαύρο πουλόβερ της, έβαλε την ποδιά της, έπιασε τα μαλλιά κότσο και πήρε θέση στην κουζίνα. Χωρίς να βγάλει άχνα μαγείρεψε, έπλυνε τα πιάτα, σκούπισε, σφουγγάρισε και πρόθυμα σιδέρωσε όσα σεντόνια, πουκάμισα, παντελόνια και σώβρακα βρήκε μπροστά της. Η λάντζα, δυστυχώς, δεν έφερε αποτελέσματα και το χείλι της γέλασε ελάχιστες φορές. Όταν η Νικόλ τη ρώτησε: "Θλιμμένη παραδουλεύτρα γιατί υποτροπίασες;" αυτή της απάντησε ότι φταίει η αντιμετώπιση που έχει από τους υπόλοιπους - και κυρίως από τον Πρόδρομο - λες και θα φύγει την Κυριακή. "Με έχουν ξοφλημένη", είπε κι ένα δάκρυ κύλησε από τα μάτια της.

Η Δώρα απέδρασε από τον κόσμο της, όταν έμαθε τη νέα αποστολή του Big, του οποίου ειλικρινά βγάζω το καπέλο για τις ιδέες που πάει και κατεβάζει. Την εβδομάδα αυτή, λοιπόν, οι εναπομείναντες θα πρέπει να φτιάξουν από δύο φιγούρες ο καθένας, των παικτών που συμμετείχαν στο παιχνίδι (αυτοί που έφυγαν κι αυτοί που έμειναν). Αφού τις φτιάξουν θα πρέπει και να υποδυθούν τους χαρακτήρες. Η Θεσσαλονικιά έσπευσε να καπαρώσει τον εαυτό της και τον Χρήστο, τον οποίο ζωγράφισε με αυτή την αλησμόνητη ροζ πυζαμούλα. Ο Ντίνος, πάλι, ανέλαβε να φτιάξει τον Φίλιππο, ενώ ο Τσάκας παρότρυνε τον κουμπάρο του να πάρει τη Μαίρη. Ο Πρόδρομος έκανε ότι και καλά δεν ήθελε "μα δε μπορώ, πώς να τη φτιάξω έχει δύσκολο πρόσωπο" αλλά από μέσα του έλεγε: "Πω, μάνα μου κάτι καμπύλες και μπαλκόνια που θα σου φτιάξω, τύφλα να έχει η Ντόλυ Πάρτον". Ο Κώστας, από την άλλη ανέλαβε τη Νικόλ, την οποία έκανε σαν τον "Σίμπα, ο βασιλιάς των λιονταριών".

Κι εδώ είναι που θέλω να σταθώ. Οι κουμπάροι "κόβουν το κεφάλι τους" ότι ανάμεσα στην "αφάνα" και τον Αρτινό υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που ακόμη δεν τον έχουν ανακαλύψει. Ο Προ, μάλιστα, που δεν φημίζεται για τους λεπτούς του τρόπους ρώτησε ευθέως το "ζευγαράκι" αν ποθεί ο ένα τον άλλον. Αυτοί από την ντροπή τους κοκκίνισαν σαν παντζάρια, ενώ μόνο η Νικόλ βρήκε το κουράγιο να πει: "Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος κι εσύ κολλάς σε κάτι πράγματα μικρά". Μωρό μου όλα επιτρέπονται τη νύχτα και οι ευθύνες είναι λόγια περιττά, συμπληρώνω εγώ, το άσμα ασμάτων!