Αποχωρεί ο Φοίβος από την Heaven;

22.10.2009
Αγαπημένε μου Σωτήρη,«Σενάριο καταστροφολογίας» δεν θα το έλεγα, αλλά σίγουρα αν ισχύει η είδηση - φήμη που κυκλοφορεί από το πρωί της Τετάρτης και θέλει τον Φοίβο να αποχωρεί από την Heaven music, τότε καταλαβαίνεις
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Σενάριο καταστροφολογίας» δεν θα το έλεγα, αλλά σίγουρα αν ισχύει η είδηση - φήμη που κυκλοφορεί από το πρωί της Τετάρτης και θέλει τον Φοίβο να αποχωρεί από την Heaven music, τότε καταλαβαίνεις ότι η δισκογραφία που ελέω οικονομικής κρίσης έχει πέσει σε έναν «λήθαργο» θα συνέλθει για τα καλά. Γιατί, εδώ που τα λέμε, μόνο στο ντούκου δεν περνάει το γεγονός ότι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της Heaven, ο «Μίδας της δισκογραφίας", όπως τον αποκαλούν φεύγει από τον Παράδεισο Αμαρουσίου και μένει ελεύθερο πουλί στην πιάτσα.

Μένει; Γιατί, μαζί με την είδηση/φήμη ακούστηκε και γράφτηκε ότι ο Φοίβος έχει κιόλας βρει την επόμενη δισκογραφική στέγη. Άλλοι, έγραψαν για την Universal και άλλοι έγραψαν ότι ανοίγει δική του εταιρεία και μάλιστα έχει βρει γραφεία κάπου στα νότια προάστια. Κι αν ο Φοίβος αποχωρήσει τι θα απογίνουν τα μεγάλα ονόματα της Heaven, που όλοι ξέρουμε ότι είναι εκεί εξαιτίας του. Τι θα κάνει, ας πούμε ο Γιώργος Μαζωνάκης και κυρίως η Δέσποινα Βανδή, η οποία έχει δηλώσει ότι θα τον ακολουθήσει παντού; Κι άμα φύγουν από την Heaven τα δυνατά χαρτιά, μπορεί μία εταιρεία να τα βγάλει πέρα στον ανταγωνισμό με Αγγελική, Ηλιάδη, Νίκο Κουρκούλη και Κέλυ Κελεκίδου;

Ωστόσο, όπως γράφουν όλοι (και τα διαβάζουμε παντού) ο λόγος της αποχώρησης είναι οι κακές σχέσεις του Φοίβου με τον διευθυντή της Heaven, Μάκη Πουνέντη. Λένε ότι οι δύο άνδρες τον τελευταίο καιρό είχαν συνέχεια διαφωνίες, ενώ ο Πουνέντης παρέμβαινε στις δουλειές του Φοίβου. Κάτι, που εξόργιζε τον συνθέτη, γι αυτό και ήρθαν σε ρήξη. Και τη λύση του προβλήματος - γράφουν - ότι ήρθε να δώσει ο γιος Μίνωα Κυριακού, Θοδωρής συμφωνώντας να αποχωρήσει ο Φοίβος. Και κάπου εδώ έρχεται η διάψευση από την πλευρά του συνθέτη, ο οποίος - σε μία από τις λίγες φορές - διαψεύδει δημοσιεύματα μέσα από την προσωπική του σελίδα.

Ο Φοίβος, λοιπόν, χαρακτηρίζει ανυπόστατα τα σενάρια, ζητώντας από τον κόσμο να μην τα πιστεύει. Διαψεύδει, επίσης, ότι τσακώθηκε με τον Πουνέντη, λέγοντας ότι είναι καλοί φίλοι, ενώ αρνείται ότι ο διευθυντής της εταιρείας ή όποιος άλλος έχει παρέμβει στη δουλειά του. «Δεκαοχτώ χρόνια τώρα κανείς δεν παρεμβαίνει στη δουλειά μου» γράφει χαρακτηριστικά. Πάντως, αγαπημένε μου, (για να κάνουμε και την παρατήρηση μας) επί Μάκη Πουνέντη στην διευθυντική θέση έχουν φύγει «πιασάρικα» ονόματα της εταιρείας, όπως ο Νίνο, η Μάρω Λύτρα, η Καλομοίρα, η Νάνσυ Αλεξιάδου. Και κάποιοι από αυτούς, δεν έχουν και τις καλύτερες αναμνήσεις από τη λύση της συνεργασίας τους.