Η Λιονάκη επέστρεψε στην Αθήνα!

22.10.2009
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Στην Αθήνα επέστρεψε μετά από πέντε μήνες εγκλεισμού σε μοναστήρι η Ναταλία Λιονάκη. Η ηθοποιός και δόκιμη μοναχή πήρε άδεια από την Μονή και τον γέροντα Αποστόλη, προκειμένου να βρεθεί κοντά στη μητέρα της, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καρδιά της.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Στην Αθήνα επέστρεψε μετά από πέντε μήνες εγκλεισμού σε μοναστήρι η Ναταλία Λιονάκη. Η ηθοποιός και δόκιμη μοναχή πήρε άδεια από την Μονή και τον γέροντα Αποστόλη, προκειμένου να βρεθεί κοντά στη μητέρα της, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καρδιά της. Η εκπομπή της Βάσιας Λόη την εντόπισε και η Λιονάκη μίλησε στην κάμερα, τόσο για την απόφαση της να ακολουθήσει τον μοναχικό βίο, όσο και τον αγώνα που κάνει η μητέρα της προκειμένου να της αλλάξει γνώμη.

Η Λιονάκη, λοιπόν, εξήγησε ότι τόσο εκείνη, όσο και ο Γέροντας κατανοούν τον πόνο της μητέρας της και μάλιστα ο τελευταίος δε νευριάζει με τις επιθέσεις της, διότι όπως είπε «υπάρχει αμέριστη αγάπη από μέρους του και αυτή θέλω να μάθω, να δείξω και να δώσω στη μητέρα μου». Αποκάλυψε επίσης ότι στην Αθήνα βρίσκεται με παρότρυνση του Γέροντα, μετά το φαξ που έλαβαν ότι η μητέρα της βρίσκεται στο νοσοκομείο.

«Οι αποφάσεις και οι αποστάσεις δε μειώνουν την αγάπη» εξηγεί στην κάμερα η Λιονάκη, συμπληρώνοντας ότι μέσα στο μοναστήρι προσπαθεί να μάθει την αληθινή αγάπη. Όσο για την κατάσταση της μητέρας της; Δε νιώθει τύψεις για την υγεία της, ούτε ενοχές, διότι όπως λέει: «Όταν έχεις αφιερώσει τη ζωή σου στην Παναγία και τον Χριστό δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα, θα υπάρξει βοήθεια». Και από αυτό καταλαβαίνει κανείς, ότι η ηθοποιός είναι συνειδητοποιημένη και σίγουρη γι αυτό που θέλει να ακολουθήσει στη ζωή της.

Εξάλλου, λίγο παρακάτω το λέει. «Ευγνωμονώ τον Θεό γι αυτό που ζω τώρα. Πλέον έχω ένα λόγο για να ζω». Όσο για αυτά που ακούγονται αναφορικά με τον Γέροντα της Μονής; Η ίδια δηλώνει ότι η πίστη και η εμπιστοσύνη της προς εκείνον δεν έχει κλονιστεί. Η Λιονάκη μπήκε στο μοναστήρι στις 21 Μαΐου και είναι δόκιμη μοναχή.