Θα φύγει και η Κατερίνα;

12.11.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Η μεγάλη ώρα της ψηφοφορίας στο σπίτι του Μεγάλου Αδελφού ήρθε. Οι ένοικοι, κατόπιν βασανισμού του μυαλού τους και ωρίμου σκέψεως, αποφάνθηκαν: Υποφήφιοι προς αποχώρηση είναι οι Χρήστος, Ντίνος και Κατερίνα.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Τα συναισθήματά μου από την ψηφοφορία της Κυριακής στο Big Brother είναι ανάμεικτα. Από τη μία, θέλω να βγω στο μπαλκόνι και να φωνάξω: "Και η Κατερίνα θα πάρει πόδι!!!". Από την άλλη, ανησυχώ για τον 70χρονο γείτονα μου, ο οποίος απειλεί πως "άπαξ και βγει η Κατερίνα, θα πιει όλο το κουτί με τα υπογλώσσια, λες και είναι στραγάλια".

Στεναχωρημένη από τα αποτελέσματα είναι και η σύζυγος του γείτονα, η οποία τρέφει μεγάλη συμπάθεια για τον Χρήστο. "Απορώ γιατί όλοι τα έβαλαν με το παλικαράκι. Τι τους έκανε μια χαρά ομορφόπαιδο;" με ρώτησε με απορία.
Κατάκαρδα, όμως, πήρα κι εγώ τα αποτελέσματα. Η υποψηφιότητα του Ντίνου για τρίτη φορά με βάζει σε μεγάλες σκέψεις. "Τι τους φταίει το ημι-αλλοδαπό κι έχει πέσει ο μισός πληθυσμός του σπιτιού πάνω του;".
Την απορία αυτή έχει και το ίδιο "το Ντίνο", το οποίο προβληματισμένο είπε στην Κατερίνα. "Man είναι άσχημο πράγμα να σε προτείνουν τρίτη φορά". Τω όντι, Σωτήρη μου, είναι άσχημο και άτιμο συγχρόνως. Τον ελληνοαμερικανό, μεταξύ άλλων, ψήφισαν και οι Δώρα - Νικόλ κι ας έχει ο καλοκάγαθος Ντίνος τις καλύτερες εντυπώσεις για το ποιόν των κοριτσιών. Specially, για τη Νικόλ.

Ο Χρήστος, πάλι, συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, οχτώ στον αριθμό. Η πρωτιά αυτή ήρθε, αφού έβαλαν το χεράκι τους οι περισσότεροι των ενοίκων. Εδώ, δύο είναι τα σημεία που πρέπει να αναφερθούν. Πρώτον, οι "λυκοφιλίες" που έχουν χτυπήσει και το στρατόπεδο των ανδρών. Ετσι, ενώ, ο Πρόδρομος με το Χρηστάκη όλη τη μέρα είναι χαρτάκι, αστεία, αθλητικά, γκομενικά και ρεψίματα, ψήφισαν ο ένας τον άλλο. Να το αποδώσω στην έλλειψη φαντασίας ή στο ότι δε δύναται να συνυπάρξουν "στο ίδιο κοτέτσι δύο κόκοροι με λειρί βαρβάτο";
Οι κόρες Νικόλ και Κατερίνα, πάντως, ψήφισαν δαγκωτό τον Χρήστο, καθότι έκανε τις επιλογές του, χωρίς αξιοκρατικά μέσα και τη συνηθισμένη οδό. Να καλέσει, δηλαδή, ξεχωριστά το διάστημα 7 με 8 το πρωί τα κορίτσια του σπιτιού, να τους κανει μια interview και μετά να αποφανθεί: "Και η τυχερή είναι η Δώρα, διότι ξέρει να βγάζει τις τριχούλες από τα αυτιά και τη μύτη".

Η Κατερίνα, τέλος, συγκέντρωσε μόνο τέσσερις βαθμούς, όμως τα στατιστικά δεν είναι υπέρ της. Ως φαίνεται θα πάρει πόδι επειδή
α) συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους, όπως η Ρέα και η Ελίνα,
β) κάνει πολλή παρέα με το Ντίνο κι όσοι συναναστρέφονται μαζί του πηγαίνουν και βρίσκουν τον Μικρούτσικο και
γ) κέρδισα στο "Πάμε στοίχημα" 40 χιλιάδες και θα της ξοδέψω όλες σε μηνύματα, αρκεί να φύγει.