Η νέα αγαπημένη του Πάριου

31.10.2001
Αγαπημένε μου Λευτέρη, με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά η θεία μου, η οποία τυγχάνει μέγας μαϊντανός των κοσμικών στηλών, μου έφερε νέα φοβερά από την τελευταία της εξόρμηση σε στέκι της Παραλιακής. "Ο Πάριος βρήκε νέα αγαπημένη" μου είπε και ομολογώ πως τα έχασα.
Αγαπημένε μου Λευτέρη,


Με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά η θεία μου, η οποία τυγχάνει μέγας μαϊντανός των κοσμικών στηλών, μου έφερε νέα φοβερά από την τελευταία της εξόρμηση σε στέκι της Παραλιακής. "Ο Πάριος βρήκε νέα αγαπημένη" μου είπε και ομολογώ πως τα έχασα. Με κάτι "μα τι, πως, γιατί, ποια, πότε, που" προσπάθησα να βρω μιαν άκρη, αφού μέχρι χθες ήξερα ότι είναι με την Έλενα. Όπου Έλενα εστί, κοπέλα νεαρή 25 ετών, ψιλή, ξανθιά (βάση ντορέ, με ξανθές ανταύγειες Νο 7), σερβιτόρα σε γνωστό εστιατόριο της Βουλιαγμένης. Για να κατατοπιστείς, είναι αυτή που το καλοκαίρι βγήκε στα κανάλια κι εξηγούσε πως και τι σέρβιρε στον Κέβιν Κόστνερ, όταν επισκέφτηκε μετά της φαμίλιας του το μαγαζί. Απ' όσα έμαθα, το ζευγάρι το τελευταίο διάστημα καβγάδιζε συνέχεια, ενώ ο Πάριος έδειχνε σημάδια αλλαγής.

Η καλή του έβλεπε την αλλαγή συμπεριφοράς αλλά την απέδωσε στην κούραση των ημερών, στις πρόβες του αοιδού στο Διογένης και στο χτίσιμο του νέου του σπιτιού στην Πάρο. Ωστόσο, Λευτέρη μου αλλού είναι το καυτό κους, κους. Προ ολίγων ημερών, ο Γιάννης επικαλέστηκε σοβαρούς λόγους (έχω πονοκέφαλο, πρόβες στο μαγαζί, συνάντηση με συνεργάτες) και δεν είδε την καλή του όλη τη μέρα. Αυτή, δεν απογοητεύτηκε, καθώς την πέρασε με φίλες της. Ψώνια στα μαγαζιά, καφέ στη Γλυφάδα και φαΐ το βράδυ σε κινέζικο. Τι το ήθελε, όμως το τελευταίο; Δεν πήγαινε καλύτερα να δει τον "Πλανήτη των πιθήκων"; Στο εν λόγω μαγαζί βρισκόταν και ο αγαπημένος της συνοδευόμενος από αιθέρια ύπαρξη.

Η Έλενα κάθισε κανονικά στο τραπέζι κι αφού βολεύτηκε, έκανε την καθιερωμένη γύρα με τα μάτια της, ώστε να ελέγξει το χώρο, μήπως είναι κάνας γνωστός, ή επώνυμος. "Α, είναι και ο Πάριος εδώ" είπε με ενθουσιασμό στη φιλενάδα της. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα κατάλαβε τη...γκάφα της. Ξανακοίταξε προς το μέρος του και είδε τον αοιδό να ταΐζει στο στόμα τη μελαχρινή συνοδό του, η οποία είναι γνωστή ηθοποιός σε σήριαλ της ιδιωτικής τηλεόρασης. Ήταν, μάλιστα τόσο απορροφημένος στο έργο του, που δεν έδινε σημασία γύρω του. Το ίδιο ίσχυε και για την ηθοποιό, η οποία έτρωγε τα Noodles με...ευλάβεια. Στην αρχή, η νεαρά "απατημένη" σκέφτηκε να ακολουθήσει τον πατροπαράδοτο τρόπο του μαλλιοτραβήγματος, προκειμένου να ξεπλύνει τη ντροπή της. Τελικά, πολιτισμένο ον καθώς είναι, πήγε στο τραπέζι και ζήτησε εξηγήσεις. Στο σημείο αυτό λέγεται ότι ο Πάριος με μια άνευ προηγουμένου ψυχρότητα της ζήτησε να χωρίσουν. "Τέρμα ως εδώ" της είπε και συνέχισε το φαΐ.

Η Έλενα έφυγε με τη φίλη της κι έκτοτε δε θέλει να ακούει για τον καλλιτέχνη. Ο πόνος της είναι μεγάλος, καθότι νιώθει προδομένη. Θέση, δυστυχώς, δε μπορώ να πάρω, διότι είμαι μέγα φαν του Γιάννη. Πάντως, είναι αλήθεια ότι ο Πάριος είναι σφόδρα ερωτευμένος με την ηθοποιό, ενώ η Έλενα μάζεψε και τα τελευταία της πράγματα από το σπίτι του, όπου έμεναν μαζί τον τελευταίο καιρό.