Ένας λαμπερός γάμος

02.10.2001
Αγαπημένη μου Τζίνα, σήμερα η αλήθεια βαρέθηκα να ακούω και να γράφω για γάμους. Ωστόσο, δεν μπορώ να μην γράψω για τον σημαντικότερο όλων, αυτό της Σήλιας Κριθαριώτη και του Νίκου Τσάκου, που έγινε στο Λαγονήσι και είχε πλήθος κοσμικών.
Αγαπημένη μου Τζίνα,


Σήμερα η αλήθεια βαρέθηκα να ακούω και να γράφω για γάμους. Ωστόσο, δεν μπορώ να μην γράψω για τον σημαντικότερο όλων, αυτό της Σήλιας Κριθαριώτη και του Νίκου Τσάκου. Θα ήταν ασέβεια και ως προς τη θεία μου, η οποία ξεροστάλιασε έξω από τη βίλα στο Λαγονήσι, προκειμένου να δει τα τεκταινόμενα. Και ποιος δεν ήταν εκεί το Σάββατο, ο Σωκράτης Κόκκαλης με τη σύζυγο του Ελένη, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης με την Αγάπη, ο Κώστας Καίσαρης με τη Χριστιάνα, Θωμάς και Νατάσσα Λιακουνάκου, Ντόρα Μπακογιάννη και Ισίδωρος Κούβελος, Ευγενία Χανδρή, Καίτη Γαρμπή - Διονύσης Σχοινάς, Άννα Μαμιδάκη, Περικλής - Κατερίνα Παναγοπούλου, Γιάννα Αγγελοπούλου, Εβελίνα Παπαντωνίου κ. α.

Ο γάμος έγινε στο εκκλησάκι στην έπαυλη των Τσάκων το οποίο χτίστηκε πέρυσι στη μνήμη του πατέρα της Σήλιας. Η νύφη έφτασε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα με την αντίκα Ρολς Ρόις που τους έκανε δώρο από την Ουρουγουάη ο πεθερός της. Οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο αδελφός της, ο οποίος μόλις είδε τις κάμερες και τους δημοσιογράφους ταράχτηκε επειδή τα μαλλιά του ήταν λίγο ανακατεμένα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το αυτοκίνητο που ακολουθούσε. "Γούρι" είπαν όσοι ήταν εκεί, αλλά το στραπάτσο, στραπάτσο. Το νυφικό της Σήλιας ήταν τω ώντι συγκλονιστικό. Σε αποχρώσεις σωμόν και λευκού και το μπούστο κεντημένο με πέτρες Σβαρόφσκι θύμιζε ολίγον από Νικόλ Κίντμαν στο "Μουλεν Ρουζ". Απ' ότι έμαθα δυο χρόνια το σχεδίαζε, αλλάζοντας συνέχεια ιδέες. Το χτένισμα είχε επιμεληθεί ο Τρύφων Σαμαράς, ο οποίος όλη τη βραδιά μεταξύ σολομού και σαμπάνιας έριχνε κλεφτές ματιές, όλο καμάρι στο ...μοντέλο του. Το μακιγιάζ ανέλαβε ο Αχιλλέας Χαρίτος.

Τις μπομπονιέρες έφτιαξε ο Καίσαρης και ήταν ασημένιες χειροπέδες. Τώρα χειρός ή αυτές των αστυνομικών, δεν το γνωρίζω. Για τις κυρίες, η Κριθαριώτη είχε μεριμνήσει με το παραπάνω. Τους είχε στην είσοδο πασμίνα σε περίπτωση που κρύωναν. Το μουσικό μέρος ανέλαβε στην αρχή ο Ντέμης Ρούσος για να πάρει τη σκυτάλη ο Λευτέρης Πανταζής, ο οποίος είπε το άσμα των ασμάτων "Το ωραιότερο πλάσμα" που τυγχάνει και το αγαπημένο του ζεύγους. Η Γαρμπή, δυστυχώς για τους καλεσμένους, δεν πήρε το μικρόφωνο, διότι ήταν συγκινημένη με την ευτυχία της κουμπάρας της. Την ώρα του γεύματος οι καλεσμένοι είχαν την ιδιαίτερη χαρά να παρακολουθήσουν σε video wall ευτυχισμένες στιγμές του ζεύγους στα εφτά χρόνια σχέσης τους. Από τη μέρα που γνωρίστηκαν μέχρι που παντρεύτηκαν. Στιγμές από κοσμικές εξόδους, από διακοπές στη Μύκονο, τη Νέα Υόρκη, την ώρα που μαγειρεύουν, που τρώνε, που πλένουν τα πιάτα.

Θα σου έγραφα κι άλλα πολλά, όμως έχει περάσει η ώρα και πρέπει να την κάνω.