Ο ερχομός του Σάκη και η ανησυχία του Τσαλίκη

03.10.2001
Αγαπημένη μου Τζίνα, Βαθύτατα στεναχωρημένη άρχισε η φίλη μου να περιγράφει το δράμα που περνάει τις τελευταίες μέρες ο Γιώργος Τσαλίκης. Ο φέρελπις αοιδός τον τελευταίο καιρό κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, αγωνιώντας για το μέλλον της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, λόγω... Σάκη Ρουβά.
Αγαπημένη μου Τζίνα,


Βαθύτατα στεναχωρημένη άρχισε η φίλη μου να περιγράφει το δράμα που περνάει τις τελευταίες μέρες ο Γιώργος Τσαλίκης. Ο φέρελπις αοιδός τον τελευταίο καιρό κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, αγωνιώντας για το μέλλον της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας. Η έλευση του Σάκη Ρουβά στο "REX" σήμανε συναγερμό, ενώ μόλις έμαθε τα νέα κρύος ιδρώτας έλουσε το νεανικό του πρόσωπο. "Τι θα απογίνω; Θα πέσω στην τρίτη θέση προτεραιότητας και θα μοιράζομαι το ίδιο καμαρίνι με τον Κώστα Δόξα; Και η συγκατοίκηση πως θα είναι; Αν δε θέλει να το στολίσω με τα αγαπημένα μου κουκλάκια, τι θα κάνω που δε μπορώ να ζήσω χωρίς αυτά"; Αυτά κι άλλα σοβαρά ερωτήματα βασάνιζαν το μυαλό του Τσαλίκη, με αποτέλεσμα να μην κοιμάται τα βράδια.

Είχε χάσει το κέφι του και στο γυμναστήριο που πήγαινε δε μιλούσε με κανέναν. Έκανε δυο τρεις ασκησούλες για να γυμνάσει τα μπράτσα του κα μετά έφευγε για το σπίτι. Οι άνθρωποι που τον αγαπούν τον συμβούλευσαν να πάει να βρει τον Ηλία Μαροσουλη και να συζητήσουν τις εξελίξεις. Από το να αρρωστήσει, καλύτερα να μιλήσει με το μεγάλο αφεντικό. Στο δρόμο για το μαγαζί έκανε διάφορές σκέψεις για το τι θα πει. "Θα τον ρωτήσω: Κινδυνεύει η θέση μου; Ή θα επηρεαστεί το μέλλον της καριέρας μου; Ή θα εμφανίζομαι λιγότερη ώρα, Ή θα είμαι στην αφίσα"; Μόλις έφτασε στον προορισμό του και άνοιξε την πόρτα του μεγάλου γραφείου, έπαθε το ίδιο με το ανέκδοτο και το σφυρί, με αποφασιστικότητα είπε του Μαροσούλη "Ή ο Σάκης, ή εγώ" και κάθισε στη καρέκλα.
Ο ιδιοκτήτης του κέντρου, αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ καθησύχασε το νεαρό καλλιτέχνη διαβεβαιώνοντάς τον ότι η θέση του δεν κινδυνεύει, αλλά και ότι ισχύουν όσα έχουν συμφωνήσει. Και αρκετό χρόνο θα έχει και τα λεφτά που επιθυμεί θα πάρει και στην αφίσα θα φιγουράρει. Κι αυτό Τζίνα μου συμβαίνει, διότι ο Σάκης θα είναι ο γκεστ σταρ του κέντρου. Θα πηγαίνει στο "REX" να κάνει τα ζογκλερικά του για μισή ώρα και μετά θα φεύγει. Για το κοπιαστικό αυτό έργο άκουσα πως θα εισπράττει το ποσό των 1.300.000 δραχμών, το βράδυ και ουχί το μήνα. Ως φαίνεται ο Μαροσούλης έβαλε βαθιά το χέρι του στην τσέπη, αλλά χαλάλι του. Αν δεν τιναχτεί πρώτα στον αέρα το σχήμα.

Απ' ότι μου είπε η φίλη μου, η Δέσποινα Βανδή η τρίτη της παρέας δεν άκουσε με μεγάλη ευχαρίστηση τα νέα της συνεργασίας. Μπορεί πέρυσι να ήθελε ωσάν την τρελή να δουλέψει με το ποπ idol του κοριτσόκοσμου, όμως τώρα άλλαξαν τα πράγματα. Ο Σάκης θα έχει χορογράφο τον Φωκά Ευαγγελινό και η καλλιτέχνιδα αναρωτιέται τι θα γίνει με αυτή, αφού τυγχάνει μαθήτρια του. Σου λέει, σε ποιον θα βγάλει τα καλύτερα ακροβατικά; Ποιος από τους δύο μας θα πετάξει πιο ψηλά;. Μήπως με ρίξει; Οι ανησυχίες της λογικά δε θα έπρεπε να στέκουν, διότι ο Ευγαγελινός είναι μέγα χορευτής, ωστόσο το κλίμα στο "REX" είναι ήδη τεταμένο και να δούμε τι θα γίνει.