Δίκη Τζούλιας - Τόλη: επεισόδιο 1235ο

03.10.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Αν τύχαινε χθες (Δευτέρα) και περνούσες από το Εφετείο Αθηνών στην Αλεξάνδρας δε θα ήθελες με τίποτε να φύγεις. Αφενός μεν γιατί λίγο παρακάτω δυο μαύροι κι ένας Πακιστανός είχαν στήσει πάγκους με γυαλιά - μαϊμού, τσάντες και πιζάμες κι αφετέρου γιατί μέσα βρισκόταν η Τζούλια Παπαδημητρίου "υποδυόμενη" τη Μήδεια, την Κλυταιμνήστρα και όποια άλλη τραγική ηρωίδα μπορείς να φανταστείς.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Αν τύχαινε χθες (Δευτέρα) και περνούσες από το Εφετείο Αθηνών στην Αλεξάνδρας δε θα ήθελες με τίποτε να φύγεις. Αφενός μεν γιατί λίγο παρακάτω δυο μαύροι κι ένας Πακιστανός είχαν στήσει πάγκους με γυαλιά - μαϊμού, τσάντες και πιζάμες κι αφετέρου γιατί μέσα βρισκόταν η Τζούλια Παπαδημητρίου "υποδυόμενη" τη Μήδεια, την Κλυταιμνήστρα και όποια άλλη τραγική ηρωίδα μπορείς να φανταστείς. Αν δεν το ξέρεις, χθες εκδικαζόταν η μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του πρώην συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου για "ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμηση και προσβολή της μνήμης του πατέρα της". Έτσι, μόλις η Τζούλια είδε ότι ο πρώην δεν εμφανίστηκε στο Εφετείο, σκοτείνιασε το μυαλό της κι άρχισε να παίρνει ανάποδες στροφές.

Και τι δεν άκουσαν τα αυτιά των παρευρισκομένων, οι οποίοι έβαλαν διακριτικά το χεράκι τους μπροστά στο στόμα κι άρχισαν να γελούν. "Δεν ήρθε γιατί σκίστηκε το καλσόν του" απάντησε σε όσους ρωτούσαν, μα που είναι ο Τόλης; Εκεί ήταν που ο "απεσταλμένος" μου τα έχασε. Μα καλά, κοτζάμ Βοσκόπουλος και δεν πάει να αγοράσει έστω ένα Big από το απέναντι περίπτερο; 450 δραχμές κοστίζει. "Ο Βοσκόπουλος δε φοράει παντελόνια" έλεγε ωρυόμενη η Παπαδημητρίου. "Όταν ήταν νέος στα κέντρα που τραγουδούσε ο κόσμος του φώναζε τι φρούτα βγάζει η Καλαμάτα" συνέχιζε και ο "απεσταλμένος" μου το χαβά του: "Αυτό το ερώτημα απασχολεί πολλούς. Σύκα ή μούσμουλα είναι το προϊόν της πόλης; Εγώ πάντως ξέρω ότι η Καλαμάτα φημίζεται για τα μαντήλια της". Δεν έλεγε να πιάσει το νόημα με τίποτε. Ώσπου, ευτυχώς τέθηκε το ερώτημα και ήρθαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις. "Γιατί λέτε να μην ήρθε ο κ. Βοσκόπουλος; Ήταν σκόπιμη η κίνηση αυτή;" για να δοθεί η απάντηση από την Τζούλια: "Του έφυγε ένας πόντος από το καλσόν και δεν είχε δεύτερο να βάλει. Γι' αυτό δεν ήρθε, ντρεπόταν".

Η δίκη αναβλήθηκε για το Νοέμβριο και αυτό είναι που την εξόργισε ακόμη περισσότερο. Δεν είναι, δα και ο, τι ευκολότερο να έρχεσαι κάθε λίγο και λιγάκι από την Ελβετία. Εδώ στην Πάτρα μένεις και το σκέφτεσαι να πεταχτείς μέχρι την Αθήνα που σου κοστίζει λιγότερο. Ωστόσο, Σωτήρη μου η αλήθεια παραμένουν άγνωστοι μέχρι στιγμής οι λόγοι που ο αοιδός δεν εμφανίστηκε στη δίκη. Θες να ξενύχτησε με το μωρό και να τον πήρε ο ύπνος;