Τα βαφτίσια της Μαριτίνας

16.07.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, δεν ξέρω κατά πόσο θα χαρείς, αλλά η επιστροφή μου είναι γεγονός κι εφεξής - μέχρι το δεύτερο μέρος των διακοπών μου - θα σε ενημερώνω και πάλι για τα κοσμικά δρώμενα της χώρας τούτης. Η εβδομάδα φίλτατε άνοιξε με μια βάφτιση κι όχι με μια οποιαδήποτε, αλλά με της Μαρίας Αθανασίας, ή στην απλοϊκή Μαριτίνας. Ξέρεις, η μικρή που υιοθέτησε η Μιμή Ντενίση τον περασμένο Νοέμβριο.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Δεν ξέρω κατά πόσο θα χαρείς, αλλά η επιστροφή μου είναι γεγονός κι εφεξής - μέχρι το δεύτερο μέρος των διακοπών μου - θα σε ενημερώνω και πάλι για τα κοσμικά δρώμενα της χώρας τούτης. Η εβδομάδα φίλτατε άνοιξε με μια βάφτιση κι όχι με μια οποιαδήποτε, αλλά με της Μαρίας Αθανασίας, ή στην απλοϊκή Μαριτίνας. Τώρα θα αναρωτιέσαι ποιο είναι το βρέφος. Είναι η μικρή που υιοθέτησε η Μιμή Ντενίση τον περασμένο Νοέμβριο κι έκτοτε τα μυαλά της αυτοκράτειρας έχουν ξεμυαλιστεί από το χαμόγελό της.

Στα της βάφτισης Σώτο μου, το όλο σκηνικό ήταν πολύ glamour. Εντελώς...αυτοκρατορικά και δεν το λέω ειρωνικά. Καταρχήν, το μυστήριο τελέστηκε στο εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου στη Μαλαισίνα, διότι ήταν η πρώτη εκκλησία που επισκέφθηκαν μαζί μαμά και κόρη. Αν δηλαδή, είχαν πάει στη Μητρόπολη Αθηνών τα βαφτίσια θα γίνονταν εκεί και ίσως τότε το μυστήριο να ευλογούσε ο Χριστόδουλος, ο οποίος δε μπόρεσε να παραβρεθεί, αν και του είχε ζητηθεί, λόγω ειλλημένων υποχρεώσεων. Και είναι αλήθεια αυτό, διότι τον είδα κάπου στις ειδήσεις. Η Μιμή φορούσε ένα σύνολο που συνοδευόταν από ένα πρωτότυπο καπέλο στολισμένο με ένα τεράστιο λουλούδι από τούλι. Πως βλέπεις κάτι αγγλίδες λαίδες και αριστοκράτισσες στις περίφημες ιπποδρομίες του Άσκοτ; Αυτό στην εκκλησία, διότι στη δεξίωση που ακολούθησε έβαλε κάτι πιο απλό, σε περίπτωση που της έπεφτε η βουτηγμένη στο λάδι ντομάτα από τη σαλάτα.

Νονοί της Μαριτίνας ήταν η Ρούλα Κορομηλά και ο επιχειρηματίας Νίκος Βαρβέρης. Η νονά ήταν απλά ντυμένη, ενώ δε φορούσε καπέλο, έστω για τον ήλιο. Η Ρούλα, Σώτο μου καθόλη τη διάρκεια της βάφτισης είχε μεγάλο άγχος. Πως θα κρατήσει το μωρό, ώστε να μην της πέσει στη στολισμένη από λουλούδια κολυμπήθρα, αν θα πει σωστά τα λόγια της, αν θα της βγάλουν φωτογραφίες το αριστερό προφίλ που είναι και το καλύτερό της και κυρίως να μην κλάψει η μικρή, διότι πολύ στεναχωριέται.

Η δεξίωση έγινε στο εξοχικό της ηθοποιού και οι καλεσμένοι - ήταν πολλοί στον αριθμό - απόλαυσαν τα διάφορα εδέσματα. Η Μιμή, ως καλή οικοδέσποινα που είναι γυρνούσε από τραπέζι σε τραπέζι και τσούγκρισε με τους φίλους της τα κολονάτα ποτήρια με τον λευκό οίνο, ενώ τους ευχαριστούσε συνέχεια που έκαναν τόσο δρόμο για τη βάφτιση της κόρης της. Κι αυτό Σώτο μου, πράγματι είναι μεγάλη θυσία, διότι άντε εσύ ξεκίνα με αυτή τη ζέστη, ημέρα Κυριακή από Αθήνα για Θεολόγο. Εδώ στη Βουλιαγμένη και πάλι το σκέφτεσαι. Να μου πεις, η εν λόγω παραλία δεν έχει την ίδια... χάρη. Τέλος πάντων, από το χώρο της show biz ήταν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.