Θύμωσε ο Μάκης με τον Νότη

29.06.2001
Φίλτατε Σωτήρη, δεν ξέρω αν έχεις πάρει χαμπάρι, αλλά τις τελευταίες δύο μέρες στο χώρο της show biz επικρατεί ένας πανικός. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος τα έχει πάρει με τον Νότη Σφακιανάκη, διότι ο αοιδός είναι αν μη τι άλλο, ντιπ για ντιπ ανάγωγος.
Φίλτατε Σωτήρη,

Δεν ξέρω αν έχεις πάρει χαμπάρι, αλλά τις τελευταίες δύο μέρες στο χώρο της show biz επικρατεί ένας πανικός. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος τα έχει πάρει με τον Νότη Σφακιανάκη, διότι ο αοιδός είναι αν μη τι άλλο ντιπ για ντιπ ανάγωγος. Γι αυτό, κι ο γνωστός δημοσιογράφος αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά στον ελληνικό λαό και να πει τι είναι αυτό που τον ενόχλησε στον Νότη.

Ο Μάκης, Σώτο μου, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να γίνει νονός στον Οδυσσέα Τσενάι, ξέρεις, ο μικρός Αλβανός που δεν του επέτρεψαν να παρελάσει με την ελληνική σημαία, μη στα λέω τα γνωρίζεις καλύτερα. Αφού έγιναν τα βαφτίσια οι νονοί, το βαφτιστήρι και όλοι οι καλεσμένοι πήγαν να φάνε, ως είθισται. Εκεί, μεταξύ κοκορετσιού και κράσου και μετά από επιθυμία του Οδυσσέα, αποφάσισαν να πάνε το βράδυ στην "Πύλη Αξιού", όπου άδει ο Νότης για να ρίξουν καμιά στροφή.

Η παρέα έκλεισε πρώτο τραπέζι πίστα και όλοι τους ήταν μες στο κέφι. Ακόμη και ο Μάκης, καθότι ο δημοσιογράφος πολύ συμπαθούσε τον τραγουδιστή και ως φωνή, αλλά και γιατί κατά καιρούς δέχεται επίθεση από άλλους συναδέλφους του. Εκεί, λοιπόν που πετούσαν τα γαρύφαλλα και πίνανε το τζόνι τους, ο Νότης επί πίστας δείχνει εκνευρισμένος. Ξαφνικά απομακρύνει το μικρόφωνο κι αρχίζει να κατεβάζει θεούς και δαίμονες ενώπιον προσωπικού και θαμώνων, συμπεριλαμβανομένου του Μάκη. Όλα όσα είπε ακούστηκαν, με τον Τριανταφυλλόπουλο να εκνευρίζεται και μαζί με την παρέα του να φεύγουν επιδεικτικά από το κέντρο.

Μάταια, οι ιδιοκτήτες της Πύλης προσπάθησαν να τους μεταπείσουν, ζητώντας συγνώμη για το περιστατικό. Τώρα θες είναι έντιμοι επιχειρηματίες, θες φοβήθηκαν μην είναι βασικό θέμα στη "Ζούγκλα" και τους συζητάνε ο "Λεβένταγας" της "Καλημέρα ζωή", ο καθηγητής Φίλιας κι άλλοι προσκεκλημένοι της εκπομπής; Όπως και να έχει, εξήγησαν στον Μάκη πως ο αοιδός είναι πράγματι κομμάτι ιδιότροπος και πως συχνά δημιουργούνται τέτοια περιστατικά. Εις μάτην όμως, ο δημοσιογράφος ήταν αμετάπειστος κι έτσι πήρε το βαφτιστήρι του κι έφυγαν.

Τι έγινε όμως, Σώτο μου; Γιατί ο Νότης, αυτός ο φιλοσοφημένος, ο ψαγμένος άνθρωπος, φέρθηκε ωσάν μωρός; Ο Σφακιανάκης θύμωσε επειδή δεν είχαν ανοίξει τον εξαερισμό - ως όφειλαν- και οι πυκνοί καπνοί τον ενοχλούσαν στο λαιμό. Και να πεις ότι το προσωπικό δεν το ήξερε; Αφού είναι όρος απαράβατος στο συμβόλαιό του: να μην υπάρχουν καπνοί στο μαγαζί. Αυτό όμως, που τον εκνεύρισε περισσότερο είναι ο αδερφός του Γιώργος, ο οποίος είναι και μετρ του κέντρου. Εκείνος, δηλαδή είναι ο υπεύθυνος για τον εξαερισμό και τα συναφή.

Και να πεις ότι είναι πρωτάρης στη δουλειά; Όπου πηγαίνει ο Νότης τον παίρνει μαζί του ως μετρ. Γι αυτό και του κατέβασε ό, τι του κατέβασε. Τώρα θα μου πεις, είναι σωστό αυτό; Κάθε άλλο, φίλτατε, κι εγώ όταν το πληροφορήθηκα εκνευρίστηκα. Ωστόσο, αν πάρουμε την εξήγηση που έδωσε ο δικηγόρος του, Βασίλης Καρπενάρος υπάρχει μια λογική. Ο καλλιτέχνης βρίζει, διότι είναι πολύ... άντρας. Τι θέλει να μας πει εδώ ο "ποιητής" Καρπενάρος; Ότι το βρισίδι είναι απόρροια του ανδρισμού, δηλαδή φταίνε οι πολλές ορμόνες. Κατάλαβες;