Ελεύθερη και ωραία η Τζούλια

29.06.2001
Αγαπημένη μου Ελένη, αν εδώ στην Ελλάδα έχει πέσει επιδημία γάμου, πέρα από τον Ατλαντικό, στο Χόλιγουντ συγκεκριμένα, έχει πέσει επιδημία χωρισμού. Τελευταία θύματα η Τζούλια Ρόμπερτς με τον Μπέντζαμιν Μπρατ. Ο αγαπημένος της βαρέθηκε να την παρακαλά να τον παντρευτεί και την έκανε με ελαφρα πηδηματάκια.
Αγαπημένη μου Ελένη,

Αν εδώ στην Ελλάδα έχει πέσει επιδημία γάμου, πέρα από τον Ατλαντικό, στο Χόλιγουντ συγκεκριμένα, έχει πέσει επιδημία χωρισμού. Για να καταλάβεις το μέγεθος του προβλήματος, έχουν αρχίσει οι απανταχού ερωτευμένοι της περιοχής να φοβούνται μήπως είναι οι... επόμενοι. Αυτοί, Ελενάρα μου, που δεν πρέπει διόλου να ανησυχούν είναι η Τζούλια Ρόμπερτς και ο Μπέντζαμιν Μπρατ. Και ξέρεις γιατί; Επειδή χώρισαν.

Έχω την εντύπωση ότι το είπα κάπως άκομψα. Τέλος πάντων, δεν πάνε λίγες μέρες που το ζευγάρι έβαλε τέλος σε ένα δεσμό που κράτησε τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Ένα πραγματικό ρεκόρ, τόσο για την Τζούλια, όσο και για το Χόλιγουντ. Γιατί μη μου πεις ότι υπάρχουν πολλοί τέτοιοι μακροχρόνιοι δεσμοί; Οι περισσότεροι ή χωρίζουν ή παντρεύονται. Και το τελευταίο Ελενάρα μου, ο Μπέντζαμιν το επιθυμούσε διακαώς. Ψόφαγε παιδί μου να παντρευτεί τη Ρόμπερτς.

Και μη νομίζεις ότι ο λόγος ήταν η μεγάλη της προίκα και η λαμπερή της καριέρα. Κάθε άλλο, ο άνθρωπος την είχε αγαπήσει αληθινά. Στο πρόσωπό της έβλεπε τη μάνα των παιδιών του, το στήριγμά του στη ζωή, το αποκούμπι στα γεράματά του. Και η ηθοποιός έτσι το έβλεπε, αλλά μόνο κινηματογραφικά. Γιατί Ελενίτσα, στην πραγματικότητα, η λέξη γάμος πολύ την αγχώνει. Και να πεις ότι δεν έχει ξαναπαντρευτεί; Το έχει κάνει ήδη μια φορά με έναν ομορφάντρα ονόματι Λάιλ Λόβετ.

Έκτοτε, με το που σκέφτεται εκκλησία, παπά, νυφικό, κουφέτα, ρύζια και τα συναφή την πιάνει μια τρεμούλα και κρύος ιδρώτας κυλάει στο πρόσωπο της. Αφού να σκεφτείς, σε ταινία που πρέπει να υποδυθεί τη νύφη, μέχρι που σκέφτονται να την ντουμπλάρει άλλη, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να το σκάσει από τα γυρίσματα. Μόνο στο "Η νύφη το' σκασε" δεν υπήρχε τέτοια ανησυχία. Πάντως, το "ναι" το είχε πει στον αγαπημένο της, μέχρι που είχαν φορέσει βέρες, αλλά για να ορίσουν ημερομηνία γάμου ούτε λέξη.

Ας πούμε, της είπε ο Μπέντζαμιν το χειμώνα: "Αγάπη μου, πότε θα με κάνεις κ. Ρόμπερτς;". Κι αυτή του απάντησε "το καλοκαίρι". Αυτός πολύ χαρηκε κι άρχισε να κάνει τα σχέδια του. Οι μήνες περνούσαν και τώρα που μύρισε καλοκαιράκι, ο καλός της την ξαναρώτησε: "αγάπη μου, ποια μέρα λες να παντρευτούμε;", "στις 15 Ιουνίου" του απαντά αυτή. "Μα τώρα έχουμε 25", της λέει απορημένος. "Το ξέρω ήλιε μου", του λέει. "Τζούλια, με κοροϊδεύεις;", ρωτά οργισμένος. "Όχι Luna (φεγγάρι) μου, τον άλλο Ιούνιο εννοούσα". "Ποιον;" ξαναρωτά αυτός. "Τον άλλον" συνεχίζει εκείνη, και να μη στα πολυλέω, έδωσαν ένα γερό καβγά από τον οποίο βγήκαν χωρισμένοι.

Αυτός που έβαλε το τέλος ήταν ο Μπρατ, διότι αγανάκτησε ο άνθρωπος. Κάθε μέρα την παρακαλούσε να τον αποκαταστήσει, αντί να το ζητά αυτή, όπως είναι και σύνηθες. Έτσι, ο χωρισμός τους είναι γεγονός, το έγραψαν οι εφημερίδες και το επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Μπέντζαμιν.