Χριστίνα Ιακωβίδου: Η αμαρτία της ομορφιάς

31.05.2001
Φίλτατε Σωτήρη. Κάθε λίγο και λιγάκι ακούς για τη Χριστίνα Ιακωβίδου. Έχεις αναρωτηθεί, όμως ποια είναι αυτή η γυναίκα; Πως ήταν η ζωή της -πλούσια πίστεψέ με - και γιατί πρόκειται να γυριστούν σε ταινία και μάλιστα χολιγουντιανής παραγωγής οι περιπέτειές της με τον Οδοντιατρικό σύλλογο; Και στο κάτω, κάτω τι έκανε; Δυο, τρεις, οχτώ, δεκαοχτώ φωτογραφίσεις με παιδικά νούμερα μαγιό!
Φίλτατε Σωτήρη,


Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί κάποια στιγμή η ζωή σου να γυριστεί σε ταινία και μάλιστα χολιγουντιανής παραγωγής; "Φυσικά κάθε μέρα αυτό συλλογιέμαι και μάλιστα έχω αποφασίσει ποιος θα με υποδυθεί. Ο Μπενίσιο Νελ Τόρο". Αν κι έχω την εντύπωση ότι με ειρωνεύεσαι, θα σου πω την ιστορία μου, καθότι το έχω χρέος προς τη Χριστίνα Ιακωβίδου. Πρόκειται βλέπεις να την επισκεφτώ για να μου φτιάξει ένα χαμόγελο Colgate και σκέφτηκα πως αν πω μια καλή κουβέντα, ίσως να μη χρειαστεί να δώσω τους μισθούς μιας χρονιάς για να το αποκτήσω.

Που λες φίλτατε, χρόνια πριν - όχι πολλά - ζούσε στη Θεσσαλονίκη ένα μικρό κορίτσι, ονόματι Χριστίνα. Η μικρή διέφερε πολύ από τις φίλες της, διότι πρώτον ήταν γόνος πλουσίας οικογενείας και δεύτερον είχε αποφασίσει από τα έξι της ότι θα γίνει οδοντίατρος. Ούτε καν καρδιολόγος, ορθοπεδικός, ή ενδοκρινολόγος. Ενώ οι φίλες της έπαιζαν με τις Bibi-bo εκείνη έπαιρνε μια τσάντα από δέρμα βασιλικής κόμπρας - είπαμε είχε την άνεσή της - κι έπαιζε τη γιατρό. Τα χρόνια πέρασαν και η νεαρή Ιακωβίδου πήγε στο Λος Άντζελες για μεταπτυχιακά στην Οδοντιατρική. Εκεί, ως κορίτσι γαλουχημένο με αρχές που ήταν, αποφάσισε να δουλέψει για το χαρτζιλίκι της. Βλέπεις καλό το Bel Air και τα ακριβά ρούχα για τα πάρτι του Χιου Χέφνερ, αλλά δε μπορεί να πληρώνει συνεχώς ο μπαμπάς. Έτσι, έπιασε δουλειά σε γνωστό οδοντιατρείο της "πόλης των Αγγέλων", το οποίο είχε για πελάτες διάσημους αστέρες του Χόλιγουντ. Και ποιους δε γνώρισε η Θεσσαλονικιά. Τον Ματ Ντέιμοντ, τον Κέβιν Σπέισι, τη Γκουίνεθ Πάλτροου με τον Μπεν Άφλεκ. Μάλιστα όταν είχαν χωρίσει, ο Μπέν έτρεξε στη Χριστίνα για να πει τον πόνο του.

Τέλος πάντων, να μην πολυλογώ η νεαρά τελείωσε τις σπουδές της κι επέστρεψε στην Ελλάδα και δη στο Κολωνάκι. Εκεί άνοιξε το οδοντιατρείο της, φέρνοντας επαναστατικές μεθόδους. Ενώ, σου βγάζει το δόντι εσύ βλέπεις "Τόλμη και γοητεία". Αυτά, όμως είναι ψιλά γράμματα, καθότι το Χριστινάκι συγκέντρωσε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας με τις καυτές της εμφανίσεις κυρίως στη Μύκονο, αλλά και τις φωτογραφήσεις της σε διάφορα περιοδικά. Ε, αυτό ήταν, οι συνάδελφοί της αντέδρασαν και ο οδοντιατρικός σύλλογος αποφάσισε να τη διαγράψει για ένα χρόνο.

Κι αν νομίζεις ότι εδώ ξεκινά το δράμα της απατάσαι. Τα νέα έκαναν το γύρο του κόσμου, φθάνοντας και στο Χόλιγουντ. Τελικά ο πλανήτης μας είναι ένα μικρό χωριό. Πότε πρόλαβαν να τα μάθουν; Κάποιοι παραγωγοί, στην ιστορία της Ιακωβίδου βλέπουν δολάρια. Έτσι είπαν να κάνουν ταινία την ιστορία της. Όχι, πρωταγωνίστρια δε θα είναι η ίδια, διότι είπαμε είναι οδοντίατρος. Άσχετα, άμα έχει ποζάρει ως μοντέλο και θα συμπαρουσιάσει εκπομπή στην TV. Πρωταγωνιστής της ταινίας θα είναι ο Ντάνι Ντε Βίτο. Ως φαίνεται θα υποδυθεί τον πρόεδρο του συλλόγου. Για να παίξει τον αγαπημένο της, δε μου στέκει και τόσο. Ποια θα είναι όμως η Χριστίνα; Δεν έχει γίνει γνωστό.

Αλλά να σου πω, η Ζέτα Τζόουνς είναι μελαχρινή, η Σάρον Στόουν...γριά, η Κιμ Μπάσιντζερ το ίδιο, η Μεγκ Ράιαν κοντή, η Τζούλια Ρόμπερτς μετά την Εριν Μπρόκοβιτς δε θέλει να ταυτιστεί με ηρωίδες, ενώ η "κολλητή" της η Πάλτροου θα μπορούσε αλλά ξέρω εγώ, έχει το χαμόγελό της;

Αυτή Σώτο μου είναι η ιστορία της Χριστίνας Ιακωβίδου. Λοιπόν, τι λες εσύ έχεις καμιά πιθανότητα να γίνεις...ταινία;