Το τραγούδι της Εβελίνας

22.05.2001
Σωτήρη μου, δεν ξέρω σου έχω μιλήσει για τη μεγάλη φιλία που συνδέει την Εβελίνα Παπαντωνίου και τον Γιώργο Μαζωνάκη; "Όχι"; Ειλικρινά οφείλω να σκίσω τα πτυχία μου, διότι αν δε σου χω μιλήσει για το γεγονός αυτό είμαι ανάξια για την ύψιστη τιμή που μου έχεις αποδώσει: την έγκαιρη κι έγκυρη πληροφόρηση σου επί των... κοινωνικών δρώμενων.
Σωτήρη μου,


Με μεγάλη πίκρα θέλω να σου εκφράσω στις παρακάτω γραμμές ένα παράπονό μου. Γνωριζόμαστε σχεδόν ένα χρόνο, έχουμε πει τόσα και τόσα για τόσους, έχουμε γελάσει με τη ψυχή μας για πράγματα αστεία, αλλά και για άνευ λόγου και αιτίας. Κι εσύ τι έχεις κάνει γι αυτό; Τίποτε. Ούτε ένα τραγουδάκι δε μου έγραψες. "Γιατί ο Απόστολος Καλδάρας είμαι"; θα απαντήσεις. Όχι, είσαι όμως φίλος μου και ως τέτοιος όφειλες να το κάνεις. Ο Μαζωνάκης, δηλαδή, γιατί έγραψε τραγούδια για τη φιλενάδα του;

Δεν ξέρω, σου έχω μιλήσει σχετικά; Που λες Σώτο μου, ο αοιδός εδώ και χρόνια διατηρεί δεσμούς φιλίας και μάλιστα γερούς με τη "Σταρ Ελλάς" Εβελίνα Παπαντωνίου. "Και τι με νοιάζει εμένα"; θα πεις. Πρόσεξε βρε παιδί μου. Η κοπέλα είχε παίξει σε ένα video clip του Μαζωνάκη πριν κάτι χρόνια - άσχετο εκεί είχε κοντό μαλλί που μετά συγχωρήσεως καθόλου δεν της πήγαινε - κι επειδή είχε "όμορφη" ψυχή, ξέρεις ψιλή, ξανθιά, με πράσινα αμυγδαλωτά μάτια, έκαναν στενή παρέα.

Όταν λοιπόν το Εβελινάκι πήγε στο Πουέρτο Ρίκο για τα καλλιστεία της "Μις Υφήλιος" ο Γιώργος το είχε πολύ άγχος. Θα διακριθεί η φιλενάδα του, θα περάσει καλά εκεί, πως θα της φέρονται τα υπόλοιπα κορίτσια, θα την κάνουν παρέα; Και άλλες τέτοιες ανησυχίες. Το νέο, όμως , Σώτο μου κρύβεται αλλού. Ο Μαζωνάκης -και η υπόλοιπη Ελλάδα- κάθισε στον καναπέ του σαλονιού του για να δει στις ειδήσεις τα στιγμιότυπα από την τελετή και τη βράβευση της Εβελίνας. Και τι έγινε λες; Από τα λίγα που είδε του ήρθε αμέσως έμπνευση, πήρε χαρτί και μολύβι κι άρχισε να γράφει στίχους.

Τόσο απλά. Τριάντα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά, ώστε να ξυπνήσουν τα συναισθήματα αυτής της φιλίας και να "γεννηθεί" ένα μεγάλο σουξέ. Και θα γίνει να μου το θυμηθείς, διότι για μούσα του δεν είχε όποια κι όποια. Κοτζάμ εστεμμένη είχε. Αναρωτιέμαι, όμως ρε Σώτο μου αν ο καλλιτέχνης έβλεπε ολόκληρα τα καλλιστεία τι θα έκανε; Θα έγραφε ολόκληρο δίσκο; Τέλος πάντων, ας μην ισοπεδώνω αυτή τη μεγάλη φιλία και να σου πω ότι το εν λόγω ασματάκι θα πάρει "σάρκα και οστά" και κατά πάσα πιθανότητα θα συμπεριληφθεί στη νέα δουλειά του αοιδού. Τώρα αν θα την ονομάσει "Εβελίνα Παπαντωνίου: αυτή είναι φίλη" δεν το γνωρίζω.