Νέος γάμος για τον Μικρούτσικο ενόψει

17.05.2001
Πολυλατρεμένε μου Σωτήρη. Μέρες είχα να σου γράψω και πραγματικά το πεθύμησα. Γι' αυτό και σήμερα θα βγάλω το άχτι μου. Ελπίζω να μην κατεβάσεις τα μούτρα σου μέχρι το πάτωμα για το τελευταίο. Σήμερα, φίλτατε, λέω να σου γράψω για τη Λιζ Τέιλορ της Ελλάδας. Δυστυχώς για σένα και τον ανδρικό πληθυσμό γενικότερα, η ελληνίδα Λιζ είναι γένους αρσενικού. Και ακούει στο όνομα Ανδρέας Μικρούτσικος.
Πολυλατρεμένε μου Σωτήρη.


Μέρες είχα να σου γράψω και πραγματικά το πεθύμησα. Γι' αυτό και σήμερα θα βγάλω το άχτι μου. Ελπίζω να μην κατεβάσεις τα μούτρα σου μέχρι το πάτωμα για το τελευταίο. Σήμερα, φίλτατε, λέω να σου γράψω για τη Λιζ Τέιλορ της Ελλάδας. "Έχουμε από αυτή και δεν το έχω πάρει ακόμη χαμπάρι;" θα φωνάζεις, καθώς πετάγεσαι από την καρέκλα σου. Δυστυχώς για σένα και τον ανδρικό πληθυσμό γενικότερα, η ελληνίδα Λιζ είναι γένους αρσενικού. Και ακούει στο όνομα Ανδρέας Μικρούτσικος.

Σε χάλασα μήπως; Γιατί, όμως χαρακτήρισα έτσι τον "Mr. Reality show"
; Μήπως είμαι εμπαθής μαζί του; Όχι βέβαια, απλά ο Ανδρέας οδεύει προς γάμου κοινωνία μετά της καλής του, Έλενας Πόθου. Καλά διάβασες, ο μαθηματικός - συνθέτης - τραγουδιστής και τα λοιπά, ένα χρόνο μετά το διαζύγιο του από τη Φωτεινή Γεωργαντά ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της Εκκλησίας. Αν και για το τελευταίο δεν είμαι τόσο σίγουρη, διότι η θρησκεία - ως γνωστόν- επιτρέπει τρεις γάμους και δεν ξέρω αν ο φίλτατος Ανδρέας τους έχει ξεπεράσει προ πολλού.

Φαντάζεσαι όμως να παντρευτεί σε δημαρχείο; Τι θα κάνουν οι απανταχού φαν του που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη χαρά του είτε από κοντά, είτε από τηλεοράσεως; Θα το βαστάξει η καρδιά τους την ώρα που θα παντρεύεται το "είδωλό" τους, αυτοί να βλέπουν τη "Λάμψη"; Εκτός κι αν έχει ζωντανή σύνδεση με δημαρχείο. Εδώ που τα λέμε γίνεται κι αυτό. Ας μη σε ζαλίζω με υποθέσεις για το μέλλον.

Στο παρόν, ο Μικρούτσικος "πλέει σε πελάγη ευτυχίας" με την Πόθου. Ζουν μαζί στο σπίτι του στην Κηφισιά, ενώ η συμβίωσή τους είναι πέρα για πέρα αρμονική. Καταρχήν, έχουν μοιράσει τις δουλειές του σπιτιού. Ο Ανδρέας έχει αναλάβει τις λεγόμενες "σκληρές": σκούπισμα, σφουγγάρισμα, πλύσιμο πιάτων και η Έλενα τις "εύκολες" κι ακίνδυνες για το σπάσιμο του νυχιού, όπως το μαγείρεμα. Μην τη βλέπεις Σώτο μου έτσι όμορφη και μικρούλα. Ξέρεις τι μαγείρισσα πρώτη που είναι; Γιατί νομίζεις ότι έκανε κοιλίτσα ο καλός της;

Ο υιός Μικρούτσικος -ονόματι Στέργιος- πάλι, συμπαθεί πολύ τη μέλλουσα μαμά του. Οι δυο τους κάνουν ατελείωτες "φιλοσοφικές" συζητήσεις με θέματα όπως τα καινούργια παπούτσια της NIKE, η διάλυση των spice girls - αν και το μικρό τον "κόβω" για ροκά -, τα πόκεμον κι άλλα τέτοια. Θα πρέπει άλλωστε να γνωρίζεις ότι το ευτυχές ζεύγος έχει μια "άλφα" διαφορά ηλικίας. Αυτό, όμως δεν τους νοιάζει καθόλου, ούτε και φαίνεται - από άποψη συμπεριφοράς - καθότι ο Ανδρέας είναι άνθρωπος μοντέρνος, προοδευτικός που μπορεί εύκολα να επικοινωνήσει με τη νέα γενιά. Για του λόγου το αληθές, αυτός, η Έλενα, ο Στέργιος και η κοπέλα του κάθε βράδυ "ξεχύνονται" στα κλαμπ και τα κέντρα, όπου ξεφαντώνουν μέχρι πρωίας.

Τελευταία επισκέφθηκαν το "Σφαίρα club" όπου άδουν ο Ζαφείρης Μελάς και η Σοφία Βόσσου. Κι αν νομίζεις ότι ο Μικρούτσικος πήγε εκεί για σπάσιμο στην πρώην αγαπημένη του, απατάσαι οικτρά. Οι δυο τους έχουν μια άριστη σχέση, ενώ η Βόσσου συμπαθεί ιδιαίτερα την Πόθου. Μάλιστα, το βράδυ εκείνο χόρεψαν μαζί ένα τσιφτετέλι με τον Ανδρέα από κάτω να χειροκροτεί, καπνίζοντας το πούρο αλά Τσε Γκεβάρα. Είδες Σώτο μου, ανώτεροι άνθρωποι. Και δεν αναφέρομαι στο πούρο, έτσι;


ΖΑΡΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ