...Επτά νομά σ' ένα δωμά για τη Σαμπρίνα

17.05.2001
Αγαπημένε μου Λευτέρη, αυτή τη στιγμή που σου γράφω έχω μεγάλο καημό. Με δυσκολία σχηματίζω τις λέξεις. Το μυαλό μου δεν είναι εδώ, αλλά στη Σαμπρίνα και το κακό που τη βρήκε στην Κάρπαθο. Η αοιδός τραγούδησε σε κλαμπ του νησιού μπροστά σε κοινό 15 ατόμων, μαζί με τα γκαρσόνια.
Αγαπημένε μου Λευτέρη,


Αυτή τη στιγμή που σου γράφω έχω μεγάλο καημό. Με δυσκολία σχηματίζω τις λέξεις. Το μυαλό μου δεν είναι εδώ, αλλά στη Σαμπρίνα και το κακό που τη βρήκε στην Κάρπαθο. Μη σε βασανίζω, όμως κι ας σου πω τα καθέκαστα για το "είδωλο" του ελληνικού λαού.

Που λες Λευτέρη μου, η γνωστή αοιδός μετά τις δύο επιτυχημένες της συναυλίες σε Μόναχο και Κύπρο είπε να κάνει κι άλλη μια επί ελληνικού εδάφους και συγκεκριμένα στην Κάρπαθο. Ο λόγος δεν ήταν τόσο οικονομικός, όσο κοινωνικός. Ήθελε να προσφέρει χαρά στους κατοίκους του μακρινού νησιού με τα τραγούδια της και τη μοναδική σκηνική παρουσία. Έλα, όμως που οι καρπάθιοι δεν αναγνώρισαν τις προθέσεις της, γυρίζοντας την πλάτη τους στη Σαμπρίνα μας.

Στο κλαμπ, Λευτέρη μου, που φιλοξένησε την καλλιτέχνιδα βρέθηκαν 15 άτομα ακριβώς, μαζί με τα γκαρσόνια. Για τέτοια αποτυχία μιλάμε. "Μήπως ρε συ ήταν μικρό το μαγαζί και χωρούσε πράγματι μόνο 10 άτομα;" θα ρωτάς γεμάτος αγωνία. Δυστυχώς, ο εν λόγω χώρος είναι ο μεγαλύτερος στο νησί, διότι μια αοιδός του βεληνεκούς της Σαμπρίνας δε μπορεί να πάει όπου κι όπου. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι ιδιοκτήτες του έκαναν κοτζάμ διαφημιστική καμπάνια, με αφίσες, φέιγ βολάν και ντουντούκες. Ξέρεις, σαν τις ελληνικές ταινίες, όπου έβγαινε ο ντελάλης με το αυτοκίνητο κι έλεγε: "Καρπάθιοι και καρπάθιες, σήμερα το βράδυ στις 10 ακριβώς στο μαγαζί του Νώντα του Σκούρτη θα εμφανισθεί η γνωστή τραγουδίστρια από την Αθήνα, Σαμπρίνα. Να είστε όλοι εκεί". Και πάλι τζίφος η δουλειά. Κανείς δεν έδωσε σημασία.

Μήπως δεν τους αρέσει το ρεπερτόριο της; Δεν είναι δηλαδή, μια χαρά τραγούδι το ΒΟΟΜ-ΒΟΟΜ; Το θέαμα πάλι που προσφέρει; Ούτε αυτό τους αρέσει; Τα ρούχα της -αυτά τα ολίγα τέλος πάντων - δεν τους συγκινούν; Δεν ξέρω πια τι να υποθέσω. Μη νομίζεις όμως ότι το Σαμπρινάκι έφυγε με άδεια χέρια, εξαιτίας της αποτυχίας αυτής. Το αντίθετο, μάλιστα, τη γέμισαν οι ιδιοκτήτες του κλαμπ - από υποχρέωση μάλλον - με ένα σωρό δώρα.

Μην πάει ο νους σου σε τίποτε μονόπετρα, φουστάνια και γούνες. Σφουγγάρια, αυγά, ψωμί και μέλι της δώρισαν κι όλα σε αφθονία. Αυτό αν το καλοσκεφτείς της ήρθε "κουτί" της αοιδού τώρα που έχει πρόβες για τα "Αστέρια". Δε θα χρειάζεται, δηλαδή να πηγαίνει στο super market.