Πώς μας φάνηκε η Θρασκιά...

06.07.2010
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Επειδή είμαι καλός άνθρωπος, είπα να δω και τη δεύτερη μέρα τη νέα εκπομπή της Ράνιας Θρασκιά και μετά να βγάλω τα συμπεράσματα μου. Γιατί η πρώτη μέρα πάντα είναι δύσκολη
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Επειδή είμαι καλός άνθρωπος, είπα να δω και τη δεύτερη μέρα τη νέα εκπομπή της Ράνιας Θρασκιά και μετά να βγάλω τα συμπεράσματα μου. Γιατί η πρώτη μέρα πάντα είναι δύσκολη για έναν παρουσιαστή. Αλλά όπως φαίνεται για την Θρασκιά το ίδιο δύσκολη και κυρίως βαρετή ήτο και η δεύτερη. Και πολύ φοβάμαι ότι έτσι θα κυλήσουν και οι επόμενες. Γιατί ναι μεν οι πρεμιέρες είναι δύσκολες, όμως, και η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.

Και φευ για την Θρασκιά από το πρωί φάνηκε ότι το «Elatte» της θα είναι ένα βαρετό καθημερινό τετράωρο μες στο καλοκαίρι. Και θα φτάσει στο τέλος η παρουσιάστρια να λέει στον κόσμο... «Ελάτε» κι εκείνος να είναι όπου φύγει, φύγει. Γιατί με το μπαρδόν, πέφτουν που πέφτουν οι αντιστάσεις μας καλοκαιριάτικα λόγω ζέστης και το πρωινό μας ξύπνημα είναι βαρύ, αν βάζουμε στην τιβί να δούμε και την Ράνια, πάει χαθήκαμε. Δεν θα ανοίγει το μάτι με τίποτε. Κι εδώ που τα λέμε, είναι πολιτιστικό σοκ αυτό που πάθαμε με την πρωινή ζώνη του ΑΝτ1.

Εκεί που είχαμε συνηθίσει τις φωνές του Γιώργου Παπαδάκη και τον μύλο που γινόταν στο στούντιο με καλεσμένους και παρουσιαστή (που χου ο αλησμόνητος τσακωμός με Λιάνα Κανέλλη), περάσαμε στην υποτονική Θρασκιά η οποία είτε λέει για το Ασφαλιστικό είτε παρουσιάζει ρεπορτάζ πώς να φτιάξουμε καλό καπουτσίνο, το ίδιο χλιαρή, άνευρη και ξενέρωτα χαμογελαστή είναι. Δύσκολα νευριάζει και όταν το κάνει αυτό, ακούς μία καρτουνίστικη τσιρίδα και μπερδεύεσαι μήπως έχεις γυρίσει στην παιδική ζώνη του Star.

Καλά, περιττό να σου πω ότι ακόμη και τα Στρουμφάκια έχουν περισσότερο νεύρο κι ένταση από την Θρασκιά, την οποία περιμένεις σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής να σου πει: «Γιατί αγαπημένη μου το μοτό μας είναι.... Κοιτάω μπροστά»! Και να βγάλει τηλέφωνο νύφης που η πεθερά της δεν δίνει στα εγγόνια ευρώ τσακιστό από τη σύνταξη (για να κολλήσει το τηλεφώνημα με το Ασφαλιστικό). Καλά για το σκηνικό, δεν το συζητώ. Τόσο χρώμα, αλλά και τόσο άδειο που νομίζεις ότι η εκπομπή έχει δανειστεί το στούντιο που βγαίνουν τα Zoo and the Mazoo και τραγουδούν «Είσαι μια καμήλα...». Βρε μπας και αυτή η φτώχεια να είναι η νέα πολιτική των καναλιών και τη νέα σεζόν τα στούντιο των εκπομπών ελέω κρίσης και περικοπών θα θυμίζουν την εποχή που ξεκινούσε η ιδιωτική τηλεόραση πριν 20 χρόνια;