Θαυμάστριες εκτός ορίων

10.05.2001
Σωτηράκη μου. Έχω μια απορία: σου δημιουργούν καθόλου προβλήματα οι θαυμάστριές σου; Γιατί ο Γιώργος Αλκαίος και ο Γιάννης Πλούταρχος έχουν βρει τον μπελά τους -λέμε τώρα- από τις δικές τους, οι οποίες πολλές φορές βγαίνουν από τα όρια. Χαρακτηριστικό Σώτο μου, είναι το παράδειγμα της φαν του Πλούταρχου, η οποία χτύπησε tattoo το όνομά του.
Σωτηράκη μου.

Λίγη ώρα πριν μαζί με την Αντζη είχαμε την κουβέντα σου. Μιλούσαμε γενικά για το content κι όταν φθάσαμε σε σένα στάζαμε απλά μέλι. Άσε που είπαμε για τις θαυμαστριούλες που συνεχώς σε τριγυρνάνε. Ξέρεις τι απορία είχαμε; Σου δημιουργούν καθόλου προβλήματα; Ξέρεις, να σκίζουν τα ρούχα τους, να σε παρακολουθούν, να κόβουν τις φλέβες τους για πάρτι σου; Γιατί ο Γιώργος Αλκαίος και ο Γιάννης Πλούταρχος έχουν βρει τον μπελά τους -λέμε τώρα- από τις δικές τους θαυμάστριες, οι οποίες πολλές φορές βγαίνουν από τα όρια.

Όπως έλεγα στην Αντζη, ο Αλκαίος ο οποίος βρίσκεται στην Αυστραλία για περιοδεία είχε ένα περιστατικό με μια φαν του. Η νεαρή κοπέλα, μόλις είδε τον αοιδό όρμησε πάνω του κι άρχισε να τον αγκαλιάζει και να τον φιλάει. Στην προσπάθεια που έγινε για να την απομακρύνουν αυτή του έσκισε το πουκάμισό του - δυστυχώς δεν ξέρω τι μάρκα ήταν το ρούχο - για να το πάρει ως σουβενίρ. Ο αοιδός ψύχραιμος - συνηθισμένο το βουνό στα χιόνια - δεν έδωσε διάσταση στο περιστατικό και συνέχισε τη δουλειά του.

Αλήθεια ποια είναι κατ' εσέ η πιο εντυπωσιακή εκδήλωση αγάπης που μπορεί να σου επιφυλάξει μια θαυμάστρια; Να σου κάνει δώρο ένα αρκουδάκι, ένα πουκάμισο από τον Antonio Markos; Ή μήπως να νοικιάσει ένα ελικόπτερο και να πετάει φέιγ βολάν που να γράφουν "I Love Sotiris"; Όποιο κι αν ισχύει είναι πολύ banal μπροστά σε αυτό που έλαχε στον Πλούταρχο. Εκεί που καθόταν στο καμαρίνι του ο άνθρωπος -ευτυχώς η σύζυγος δεν ήταν παρούσα εκείνη τη στιγμή - σκάει μύτη μια αιθέρια -κατά τους αυτόπτες μάρτυρες- ύπαρξη, μαυρομάτα και μαυρομάλλα, ζήτημα να ξεπερνούσε τα 20. Στήθηκε μπροστά στον αοιδό και χωρίς να πει κουβέντα πέρασε αισθησιακά το χέρι της στο λαιμό της και με ρυθμό κατέβασε το μπουστάκι της μέχρι να φανεί το tattoo που είχε χτυπήσει.

Μη νομίζεις, όμως ότι ήταν ένα συνηθισμένο tattoo με καρδιές, δάκρυα και δελφινάκια. Αυτό ήταν διαφορετικό από τα άλλα. Ήταν, μεν, τριαντάφυλλο με κοτσάνι, γύρω του όμως υπήρχε μια κορδέλα πάνω στην οποία αναγραφόταν το όνομα "Πλούταρχος". Για τέτοια αρρώστια μιλάμε, Σώτο μου. Και ρωτάω εγώ τώρα, αν του χρόνου της αρέσει ο Τσαλίκης, ο οποίος τυγχάνει από ότι ξέρω να είναι κι ελεύθερος, τι θα κάνει; Θα πάρει ένα μπλάνκο και θα σβήσει το Πλούταρχος;