Και στο βάθος επανασύνδεση

03.05.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, καλησπέρα. Αυτή τη στιγμή που σου γράφω τύψεις κι ενοχές με κυριεύουν. Σε προηγούμενο γράμμα ανέφερα εντελώς αυθόρμητα ότι σε είδα στο αυτοκίνητο σου να φεύγεις με αιθέρια ύπαρξη. Η ηλίθια δε σκέφθηκα ότι μπορεί να είσαι αγκαζέ και πιθανόν να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Σου ζητώ συγνώμη και να σου πω πως ακούγεται ότι τα ξαναβρήκαν Ράιαν - Κουέιντ. "Άσχετο" θα πεις.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Καλησπέρα. Αυτή τη στιγμή που σου γράφω τύψεις κι ενοχές με κυριεύουν. Σε προηγούμενο γράμμα ανέφερα εντελώς αυθόρμητα ότι σε είδα στο αυτοκίνητο σου να φεύγεις με αιθέρια ύπαρξη. Το ζώον - διότι τέτοια είμαι - δε σκέφθηκα ότι μπορεί να είσαι αγκαζέ κι ότι αν το γράμμα έπεφτε σε λάθος άνθρωπο μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Τέλος πάντων, σου ζητώ συγνώμη φίλτατε, αν και μπορεί να μη σε ένοιαξε καθόλου η αναφορά μου αυτή. Πάντως και θερμό επεισόδιο να προκαλείτο θα ξεπερνιόταν αμέσως, καθότι η αγάπη όλα τα προσπερνάει.

Να, πάρε παράδειγμα τη Μεγκ Ράιαν και τον Ντένις Κουέιντ. Έχει βουίξει, λέει, το Χόλιγουντ από τις φήμες ότι το πρώην ζεύγος ξανάσμιξε. Ναι, μετά από τόσο κέρατο αμφότερων η επανασύνδεση φαίνεται να είναι γεγονός. Οι δυο τους συναντήθηκαν στο σπίτι τους στη Μοντάνα για τα ένατα γενέθλια του γιου τους. Σαν τις ταινίες ένα πράγμα. Μάλιστα, Σωτήρη μου ήσαν τόσο άνετοι μεταξύ τους που όλοι μέρα βρίσκονταν κλειδωμένοι στο σπίτι. Πως την έβγαλαν κι αν έστειλαν το βλαστάρι τους . . . σινεμά, δεν το γνωρίζω. Πάντως, κάποιοι φίλοι τους υποστηρίζουν ότι η συνάντηση αυτή ήταν η αιτία να έρθουν κοντά και να μιλήσουν γι' αυτά που τους χώρισαν. Δηλαδή για να καταλάβουμε, είπε η Μεγκ για τον Κρόου και τι την έκανε να πάει μαζί του; Σα σόκιν μου φαίνεται η συζήτησή τους.

Τέλος πάντων, από αυτούς τους διάσημους όλα να τα περιμένεις. Ο Ράσελ από την άλλη, αφού έκανε ό, τι έκανε με κάθε "θηλυκιά γάτα" -μετά συγχωρήσεως-, συνειδητοποίησε πως η γυναίκα της ζωής του είναι η Ράιαν. "Και τι κάνει γι' αυτό", θα αναρωτιέσαι; Της στέλνει λουλούδια, κοσμήματα και γενικά πανάκριβα δώρα, ζητώντας της κατά κάποιο τρόπο άφεση αμαρτιών. Λες κι αυτά μπορούν να ρίξουν μια γυναίκα. Καλά όχι ότι δεν το πετυχαίνουν, αλλά όταν είσαι ο Ράσελ δε χρειάζεται να μπεις σε τέτοια έξοδα. Το καταφέρνεις και πιο φθηνά. Με ένα χαμόγελο σου, ας πούμε. Η γλυκιά ηθοποιός, όμως ανένδοτη, μουλάρα σκέτη. Έχει τσαντιστεί από την όλη του συμπεριφορά τόσο καιρό - και με το δίκιο της δηλαδή - που όχι μόνο δε θέλει να γυρίσει πίσω, αλλά σκοπεύει να τον κάνει να υποφέρει, λίγο πριν τη μεγάλη "χυλόπιτα". Ωραία, η Μεγκ.

Ο Κουέιντ πάλι, Σώτο μου, μπορεί να ήταν . . . κερατάς, δαρμένος όμως δεν είναι. Δεν ξέρω έτσι πάει η παροιμία; Με το που τον άφησε η Ράιαν βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά της Ανι Μακ Ντάουελ. Ωραία γυναίκα και σοβαρή, η οποία έκανε υπομονή, αλλά τελικά δεν άντεξε το χαρακτήρα του. Βλέπεις, ο Ντένις δεν είναι και το καλύτερο παιδί, μέχρι σε κλινική αποτοξίνωσης ναρκωτικών είχε πάει. Για να καταλάβεις δηλαδή. Anyway, αυτά ήταν τα νέα μου. Δεν ξέρω αν σου άρεσαν, εγώ απλά ήθελα να σου δείξω τι σου είναι η αγάπη.