Είπε κι ελάλησε ο Νότης

17.04.2001
Αγαπημένε μου Θεέ, Είναι η πρώτη φορά που σου γράφω και ειλικρινά δε θα το έκανα αν δε συνέτρεχε σοβαρός λόγος. Στις γιορτινές ημέρες αγάπης που διανύουμε θα σε παρακαλούσα να μου κάνεις μια πολύ μεγάλη χάρη: πρόκειται για ένα πολύ αγαπητό μου πρόσωπο, το Νότη Σφακιανάκη. Ο γνωστός αοιδός είναι λέει πολύ στενοχωρημένος, διότι δεν σε έχει γνωρίσει από κοντά, παρόλο που κάνει κάποιες -όχι αρκετές- προσπάθειες.
Αγαπημένε μου Θεέ,

Είναι η πρώτη φορά που σου γράφω και ειλικρινά δε θα το έκανα αν δε συνέτρεχε σοβαρός λόγος. Στις γιορτινές ημέρες αγάπης που διανύουμε θα σε παρακαλούσα να μου κάνεις μια πολύ μεγάλη χάρη: πρόκειται για ένα πολύ αγαπητό μου πρόσωπο, τον Νότη Σφακιανάκη. Ο γνωστός αοιδός είναι λέει πολύ στενοχωρημένος, διότι δεν σε έχει γνωρίσει από κοντά, παρόλο που κάνει κάποιες -όχι αρκετές- προσπάθειες.

Λοιπόν, όπως είπε ο αοιδός στον Χατζηνικολάου (τον έχεις ακουστά) δεν πιστεύει Σε Εσένα, διότι δεν έχει γνωρίσει το Δημιουργό Του. Εσένα εννοεί, έτσι δεν είναι; Γι αυτό κι εκείνος είναι άθρησκος. Κρίμα δεν είναι Θεέ μου να χάσουμε έναν τέτοιο πιστό, μορφωμένο που γνωρίζει την ελληνική γλώσσα καλύτερα από τον καθένα;

Τώρα αυτό μάλλον δεν είναι ότι καλύτερο, διότι ορισμένοι αδαείς δεν κατανοούν αυτά που λέει. Για παράδειγμα, όταν σε συνέντευξη του δήλωσε ότι στον Παράδεισο μπορείς ελεύθερα να γ .. ας, αυτός εννοούσε να παντρευτείς. Και όχι να κάνεις sex, αφού για την πράξη αυτή υπάρχει το συνουσιάζομαι (ή σύνειμι, αν θυμάμαι καλά από τα αρχαία). Ο Νότης, όμως είπε κι άλλα ... χαριτωμένα. Για το χασίς (αφού πρώτα το διαχώρισε από τα υπόλοιπα ναρκωτικά) ανέφερε ότι δεν είναι κακό από τη στιγμή που φυτρώνει στο χώμα, όπως το ραδίκι. Ο ίδιος δεν το καπνίζει, το έκανε όμως παλαιότερα.
Πάντως, σε αυτό που συμφώνησα μαζί του είναι ότι εξίσου επικίνδυνα και καταστροφικά με τα ναρκωτικά είναι το αλκοόλ και το τσιγάρο. Συμφωνείς;