Χαλαρά

26.03.2009
Συνάντησα τον Νίκο Βουρλιώτη αργά το μεσημέρι στο καφέ του στην Αγ. Παρασκευή και το θέμα μας ήταν η Sofia.

Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΥΚΑ

Do you like, μαμαζέλ, the Greece...
Συνάντησα τον Νίκο Βουρλιώτη αργά το μεσημέρι στο καφέ του στην Αγ. Παρασκευή και το θέμα μας ήταν η Sofia. Η Σουηδέζα που με το τραγούδι «Alla», γραμμένο στα ελληνικά, πήρε τη 10η θέση στο διαγωνισμό επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη Σουηδία φέτος στη Eurovision. «Η εκρηκτική σκηνική παρουσία και η αισθαντική φωνή της είναι τα μυστικά της», μου λέει ο Νίκος. Με εντυπωσίασε. Να σκεφτείτε ότι δεν έχει καν καταγωγή από την Ελλάδα και δοκίμασε τις δυνάμεις της στα ελληνικά, τη στιγμή που οι εκπρόσωποί μας τραγουδάνε αγγλικά. Απλώς λατρεύει την Ελλάδα και τη μουσική μας έπειτα από σύντομη παραμονή της εδώ. Το CD single με τα κομμάτια «Ποτέ» και «Τόσο απλά», όπου συνεργάζεται με τους Goin’ Through, είναι ο καθρέφτης της στην ελληνική αγορά.

Στροφές από μια «Λαίδη»
Από την ποπ στροφή στο ζεϊμπέκικο της Άντζελας. Ο Κώστας Φασουλάς μόλις έχει παρκάρει. Ο γνωστός στιχουργός, που μόλις ολοκλήρωσε το νέο άλμπουμ του Μανόλη Λιδάκη, έχει βγει για καλλιτεχνική ενημέρωση και μιλάμε για τις εξελίξεις στη νύχτα. Η Άντζελα Δημητρίου έπειτα από καιρό έκανε δημόσια εμφάνιση σε γνωστό στέκι στο Μπουρνάζι. Εκεί λοιπόν... έκλεψε την παράσταση, όχι απλώς τραγουδώντας , αλλά και χορεύοντας. Ήταν σε μεγάλα κέφια, αφήνοντας υποσχέσεις για πασχαλινή έκπληξη σε πίστα.

Βόλτα στα χιόνια
Μόλις έχω φτάσει στο χιονοδρομικό στην Αράχοβα και έχω καθίσει για καφέ με τον Γιάννη Λαλαούνη, που ως καθ’ ύλην αρμόδιος και κοσμικός ραδιοφωνικός παραγωγός μου μεταφέρει όλα τα νέα. «Μπορεί να μην υπάρχει έντονη τουριστική κίνηση αλλού και η νύχτα στην Αθήνα να είναι σε κρίση, αλλά η Αράχοβα και ο Παρνασσός παραμένουν σταθερές αξίες. Να φανταστείς ότι φέτος, με το χιόνι που έχει πέσει εδώ, πολλές διασημότητες, όπως η Δήμητρα Λιάνη, κάνουν απόβαση τα Σαββατοκύριακα στην Αράχοβα για κλάμπινγκ, αλλά και βόλτες στο Λιβάδι και στα Κελάρια. Η Δήμητρα Λιάνη, πάντως, ανανεωμένη 100% πέρασε πολύ καλά φέτος στη «Μύκονο του χειμώνα», όπως μου είπε η φίλη της Έφη Σύρου που τη φιλοξένησε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξανακάνει κίνηση στην πολιτική σκηνή.