Η Μπέη μνηστήρας για τη ροζ βίλα

31.03.2001
Ελενάρα μου τι κάνεις; Πως πάνε τα κέφια; Πριν σου γράψω για την Κατερίνα Μπέη και την επιθυμία της να αγοράσει τη βίλα της Δήμητρας (Λιάνη-Σπυρ... ωχ, συγνώμη Παπανδρέου) να διορθώσω πως πληροφορήθηκα ότι κουμπάρα της Μενεγάκη τελκά θα είναι η Θεοδωρίδου και όχι η Βανδή, όπως κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες. Καλά σήριαλ έχει καταντήσει ο γάμος της Ελενίτσας.
Ελενάρα μου τι κάνεις; Πως πάνε τα κέφια; Που λες Ελενάκι πριν σου πω αυτό που θέλω - υπ' όψιν σήμερα θα βγάλω λίγο χολή, γι' αυτό και θα απευθυνθώ αποκλειστικά σε σένα. Είσαι το καταλληλότερο πρόσωπο για τη "θέση" αυτή. Θυμάσαι που σου είχα γράψει προσφάτως για τη Μενεγάκη και πως κουμπάρα της θα είναι η Βανδή και ουχί η Θεοδωρίδου; Λοιπόν, η κολλητή μου που είναι επίσης μέσα στα πράγματα μου είπε πως δεν ισχύει αυτό και πως κουμπάροι θα είναι κανονικά το ζεύγος Θεοδωρίδου - Φουστάνος. Τι από όλα ισχύει δε μπορώ να σου πω με σιγουριά, προσπάθησα να επικοινωνήσω με τη συνονόματη σου, αλλά δεν τη βρήκα πουθενά, διότι το κακόμοιρο τρέχει και δεν προλαβαίνει με τις προετοιμασίες του γάμου.
Για να μη στα πολυλογώ, παίρνω πάνω μου την ευθύνη για την πληροφόρησή σου και λέω πως κουμπάρα θα είναι η Θεοδωρίδου. Πρώτον γιατί το είχα μάθει πριν καιρό από έμπιστη πηγή και δεύτερον η Βανδή στις 22 Απριλίου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, -θα εμφανιστεί με το Λιβιεράτο - οπότε είναι κομμάτι δύσκολο. Άσε που θα παντρέψει την κολλητή της Κική Τσόλκα, οπότε δύο κουμπαριές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ούτε ο Μητσοτάκης δεν τις κάνει.
Τέλος πάντων, μπαίνω στο θέμα μου, διότι στο τέλος δε θα καταφέρω να σου γράψω όλα όσα θέλω. Ψάχνεις ακόμη σπίτι Ελενάκι μου; Το ρωτάω αυτό, διότι ξέρω ένα που πωλείται. Θα μου πεις "και τι με ενδιαφέρει εμένα. Να νοικιάσω θέλω". Σύμφωνοι, αλλά φιλενάδα αυτό είναι μεγάλη ευκαιρία, καθώς πρόκειται για τη "ροζ βίλα" της Εκάλης. Τη γνωστή βίλα. "Παλιό αυτό - θα μου απαντήσεις - και ακριβό", όμως ξανασκέψου το. Ίσα που προλαβαίνεις. Ενδιαφέρεται και μάλιστα σοβαρά η Κατερίνα Μπέη. Η Γιατζόγλου, σε περίπτωση που δεν έχεις συνηθίσει το όνομα του συζύγου της.
Μάλιστα, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις, ενώ πληροφορήθηκα πως αν δεν την αποκτήσει θα σκάσει. Γιατί τόση μανία, θα αναρωτιέσαι; Πρώτον, διότι το ζεύγος και συγκεκριμένα η Κατερίνα - εξάλλου, ξέρεις το γνωστό ότι πει η γυναίκα - θέλουν να αγοράσουν ένα σπίτι στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Εκάλη. "Αυτοί δε μένουν στο Λονδίνο;" θα αναρωτιέσαι. Ναι, Ελενάρα μου μένουν, όμως δεν πρέπει να έχουν κι ένα φτωχικό στην Αθήνα; Εδώ έχουν στη Μύκονο (αγόρασαν την έπαυλη του Γαλάτη) και στο Παρίσι (αγόρασαν το διαμέρισμα που έμεναν η Ρόμι Σνάιντερ με τον Αλέν Ντελόν). Ρε συ, λες το Κατερινάκι να έχει μια πώρωση με τα σπίτια διάσημων προσωπικοτήτων; Αν είναι έτσι να της πουλήσω το δικό μου. Μόνο που είναι σε ένα χωριό έξω από το Κιάτο, αν δεν την ενοχλεί.
Τι άλλο; Α ναι, ο σύζυγός της προβληματίζεται για την αγορά, καθώς στη βίλα έζησε ο Παπανδρέου, με τον οποίο ο ίδιος και οι γονείς του διατηρούσαν φιλικές σχέσεις. Ε, κι όσο να κάνει δε νιώθει και τόσο άνετα. Ας είναι, θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Θα το κάνει το χατίρι στη γυναικούλα του;
Υ.Γ. Κακία: Με τέτοια μανία που έχει η Κατερίνα για τα σπίτια - λες και είναι καπέλα τα αγοράζει - θα έπρεπε να είχε παντρευτεί αρχιτέκτονα. "Αγάπη μου θα μου χτίσεις ένα σπιτάκι στην Αετόπετρα;" θα έλεγε αυτή, "Ναι αγάπη μου" θα απαντούσε αυτός. Τόσο εύκολα. "Όχι ότι τώρα είναι δύσκολα" θα σκεφθείς εσύ. Πιπέρι στο στόμα σου, Ελένη μου.