Το "ΟΧΙ" της Καραμπέτη.

30.03.2001
Αγαπητέ μου Σωτήρη, καλησπέρα. Μόλις είδα πως την Κυριακή θα είμαστε μαζί στη βάρδια. Δεν ξέρεις τι χαρά πήρα. Επί έξι ολόκληρες ώρες θα σου πω τα πάντα. Επειδή πάλι φλυαρώ μπαίνω κατευθείαν στο θέμα μου για να μη σε κουράζω κι εσένα 7 το πρωί. Η Καρυοφιλλιά Καραμπέτη, Σωτήρη μου, αρνήθηκε 50 εκατομμύρια δραχμές.
Αγαπητέ μου Σωτήρη,

Καλησπέρα. Μόλις είδα πως την Κυριακή θα είμαστε μαζί στη βάρδια. Δεν ξέρεις τι χαρά πήρα. Επί έξι ολόκληρες ώρες θα σου πω τα πάντα. Αφού να σκεφτείς, θα εφοδιαστώ με 2-3 μπουκαλάκια νερό, καθότι σίγουρα θα "στεγνώσω". Μέχρι τότε η επικοινωνία μας θα γίνεται δι' αλληλογραφίας. Πάντως, εδώ που τα λέμε είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να θυμηθώ το γράψιμο, διότι με τα κινητά και τους καφέδες, το είχα ξεχάσει. Πάλι φλυαρώ, έτσι; Λοιπόν, μπαίνω κατευθείαν στο θέμα μου για να μη σε κουράζω κι εσένα 7 το πρωί.
Η Καρυοφιλλιά Καραμπέτη Σωτήρη μου αρνήθηκε 50 εκατομμύρια δραχμές. Πριν αρχίσεις να ρωτάς πώς και γιατί σου λέω ότι επρόκειτο για μια διαφήμιση. Ας πάρω τα πράγματα από την αρχή. Συμφωνείς; Γνωστή εταιρεία ελαιολάδου πρότεινε στην ηθοποιό να διαφημίσει το προϊόν της για 50 εκατομμύρια. Με την προϋπόθεση να υπέγραφαν πολυετές συμβόλαιο, ενώ το σποτάκι θα ανανεωνόταν κάθε χρόνο. Η Καραμπέτη στην αρχή είδε με καλό μάτι την πρόταση. Και σιγά μη δεν την έβλεπε. Κι εκεί που όλοι - και κυρίως η εταιρεία - πίστευαν πως η συνεργασία είχε κλείσει, η Καρυοφιλλιά είπε ένα μεγάλο "ΟΧΙ". Σαν αυτό του Σάκη, σου είχα μιλήσει σχετικά σε προηγούμενο γράμμα μου.
Φαντάζομαι τώρα σκηνή, όπου τραβάς τα μαλλιά της κεφαλής σου, εξαιτίας αυτού που διάβασες. Άκου και το άλλο. Ξέρεις γιατί αρνήθηκε; Της ζήτησαν να υποδυθεί τη θεά Αθηνά. Ένας ρόλος -να τον πω;- που δεν ταιριάζει στην εικόνα που έχει καλλιεργήσει όλα αυτά τα χρόνια. Τι να πω ρε Σωτηράκη. Θα ήθελα να την κακολογήσω, όμως δεν μπορώ, καθότι η γυναίκα τυγχάνει να είναι σοβαρή. Ωστόσο, 50 μύρια είναι αυτά, δε λες τόσο εύκολα "όχι".
Υ.Γ.1 Πρόσεξε τι σκέφθηκα. Είσαι να προτείνουμε στην εταιρεία να παίξουμε εμείς στη διαφήμιση; Να υποδυθώ εγώ την Αθηνά κι εσύ τον Ποσειδώνα ή όποιον άλλο θεό επιθυμούν. Με 50 εκατομμύρια, η εταιρεία θα έχει δύο θεούς στην τιμή του ενός κι εμείς - που δεν υπηρετούμε ακόμη την Τέχνη - θα κάνουμε την . . . καλή μας. Σκέψου το.
Υ.Γ.2 Άσχετο, με το θέμα. Ο Γιάννης Πάριος χτίζει στην Πάρο μια βίλα απέναντι από αυτήν που μένει η Σοφία Αλιμπέρτη. Και μην πάει ο νους σου στο πονηρό, διότι στο έχω πει επανειλημμένα. Τα παιδιά είναι δυο καλοί φίλοι και τίποτε παραπάνω.