Να πάνε....στον Σολομώντα για τον Γκλέτσο

29.03.2001
Φίλτατε Σωτήρη, ομολογώ πως σήμερα δεν είμαι σε μεγάλα κέφια. Κατά έναν περίεργο τρόπο έχω τις κλειστές μου. Προτού, όμως με πιάσει η λογοδιάρροιά μπαίνω κατευθείαν στο....ψητό και στο θέμα που ξέσπασε με τον Γκλέτσο τις τελευταίες ημέρες. Μια γυναίκα τον διεκδικεί για γιο της και κρίμα που δε ζει ο Σολομώντας για να δώσει τη λύση.
Φίλτατε Σωτήρη,

Ομολογώ πως σήμερα δεν είμαι σε μεγάλα κέφια. Κατά έναν περίεργο τρόπο με έχουν πιάσει οι κλειστές μου. Να φανταστείς ότι επί μισή ώρα έψαχνα πως να ξεκινήσω. Τελικά επέλεξα αυτόν τον τρόπο, αν και δεν είμαι σίγουρη πως είναι ό, τι καλύτερο να ξεκινάς έτσι ένα γράμμα σε φίλο σου. Τον προϊδεάζεις αρνητικά. Έτσι, δεν είναι; Τέλος πάντων, επειδή με έπιασε πάλι η λογοδιάρροιά μου, μπαίνω κατευθείαν στο ψητό.
Τι είναι αυτό που συμβαίνει ρε Σωτήρη με τον Απόστολο Γκλέτσο; Έχει βγει μια κυρία και υποστηρίζει πως είναι το χαμένο της παιδί. Δεν ξέρω έχεις ακούσει σχετικά; Εγώ χθες είδα στην τηλεόραση μια από τις διαφημίσεις της Espresso που αναφερόταν στο θέμα κι έτρεχα στις 2 τα μεσάνυχτα στα περίπτερα, μπας και τη βρω για να διαβάσω το θέμα. Καλά ο περιπτεράς θα με πέρασε τουλάχιστον για την πιο άρρωστη....κουτσομπόλα. Όμως τι να έκανα ρε Σωτήρη να μη μάθαινα;
Πρόσεξε λοιπόν τι διάβασα. Η Αναστασία Μπαρτζίρη - στα μάτια της γιατί είχαν βάλει μαύρη ταινία; - ισχυρίζεται πως ο Απόστολος είναι το παιδί της που η ίδια εγκατέλειψε την Άνοιξη του '67 έξω από το βρεφοκομείο του Βόλου. Η όλη ιστορία δε σου φέρνει κάτι από ελληνική ταινία του '60; Εμένα, ναι και διάβασε τώρα τα παρακάτω. Η Αναστασία έχει μια κόρη, η οποία πίεζε τη μητέρα της να πάει σε ντετέκτιβ -στο Στράτο Μπαρκιτζή συγκεκριμένα- προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο ηθοποιός είναι ο αδελφός της.
Θα αναρωτιέσαι Σωτήρη μου, γιατί να είναι ο Απόστολος και όχι ο Τζώρτζογλου ή ο Ράσελ Κρόου; Υπάρχει εξήγηση. Μοιάζει κατάπληκτα με την κόρη της Αναστασίας. Να φανταστείς, το έχει παρατηρήσει όλο το χωρίο, όπου μένουν. Περπατάει η κοπέλα και της λένε "Που πας Αποστόλενα;". Εντάξει, μπορεί να μην είναι η χαμένη...σύζυγός του, αλλά με τόση...ομοιότητα. Ξέρεις τι θυμήθηκα; Στο χωριό μου ένας φίλος μου μοιάζει καταπληκτικά με το Σαββιδάκη (τον τραγουδιστή), λες να είναι κανένας χαμένος του αδελφός; Τι να πω ρε φίλε. Κάτι τέτοια ακούω και δε θέλω να γίνω διάσημη. Μη το γελάς, ανησυχώ για το ποιος θα με διεκδικήσει.
Ο Γκλέτσος από ότι ξέρω μέχρι στιγμής δεν έχει επίσημη θέση, ωστόσο η μητέρα του, Βασιλική Γκλέτσου όπως δήλωσε δεν έχει κανένα πρόβλημα να υποβληθεί σε εξετάσεις DNA. Κοίτα τι μπορείς να πάθεις στα καλά καθούμενα. Εγώ η αλήθεια από την αρχή συμπόνεσα τον Αποστόλη κι ας μην είμαι fun του. Ο άνθρωπος εκεί που είχε βρει την ηρεμία του δίπλα στη Μαρία Μαγγίνα ( δε θυμάμαι σου έχω γράψει για την επανασύνδεσή τους;) του "έσκασε" αυτό κι άντε να ηρεμήσει.
Πριν κλείσω το γράμμα μου να σου πω ότι ο Γκλέτσος έχει κάνει στο μπράτσο του τατού το όνομα Μαρία και η Μαγγίνα λίγο κάτω από τον αφαλό της το Απόστολος με ένα τεράστιο σπαθί. Ωραία η ιδέα τους αν και πολυφορεμένη. Θα μπορούσαν - λέω εγώ τώρα- να "χτυπήσουν" και τα επίθετα για να καταλαβαίνουμε που αναφέρονται, διότι Μαρία είναι και η Πενταγιώτισσα και Απόστολος, ο Σουγκλάκος. Καλό;