Χαλαρα

22.01.2009
Θα τους δεις όλους εκεί, στην πλατεία Κολωνακίου, στο πέρασμα για έναν καφέ στα γρήγορα. Ενδιαφέροντα πρόσωπα, σταρ, wannabe σταρ, σταρλετίτσες και πολύς... κοινωνικός σχολιασμός! Το βράδυ, πάλι, στα μαγαζιά της Πειραιώς γίνεται το αδιαχώρητο, αφού η Αθήνα, παρά τα προβλήματα, δεν κοιμάται, αλλά διασκεδάζει μέχρι τελικής πτώσης!

Μεσημέρι, πλατεία Κολωνακίου
Περπατάω βιαστικός, γιατί στη γωνία Κανάρη και Μηλιώνη με περιμένει ο Τέρυ Σιγανός, που ήρθε από το στούντιο όπου ετοιμάζει μια νέα γυναικεία φωνή. Μου δείχνει μια φωτογραφία και ομολογουμένως η κυρία είναι εντυπωσιακή. «Έμαθες τι έγινε στην αποχαιρετιστήρια βραδιά του Πάνου Κιάμου στα Αστέρια;» με ρωτάει. «Όχι», του απαντάω και πίνω μια γουλιά καφέ. «Πανικός. Τρεις χιλιάδες άτομα παραληρούσαν στην αίθουσα. Μέχρι και πανό από φανατικές θαυμάστριες είχαν βγει». Δεν προλαβαίνω να εκφράσω την απορία μου γιατί σταμάτησε τις εμφανίσεις του ο Κιάμος και ο Τέρυ μου εξηγεί ότι αυτό το κάνει κάθε χρόνο ο τραγουδιστής και ανεβαίνει για 50 εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη (εκεί τον περιμένουν πώς και πώς). Το μάτι μου πέφτει στην Porsche που παρκάρει απέναντι από το καφέ. Ο οδηγός της, που φοράει σκούφο, μου φαίνεται γνωστός. «Είδες τα νέα μέτρα με τα παρκόμετρα; Βρίσκεις να παρκάρεις πιο εύκολα, γιατί τώρα δεν μπορείς να ρίξεις άγκυρα με τις ώρες στο Κολωνάκι», μου λέει χαρούμενος βγαίνοντας ο Χριστόδουλος Σιγανός, που φοράει Ambercrombie. Η φίρμα έχει πάνω από 1.000 καταστήματα σε Αμερική και Αγγλία και το τραγούδι του Δημήτρη Κοντόπουλου «Αlways & Forever» με τον Κώστα Μαρτάκη παίζει στα μαγαζιά της. «Ήρθα για λίγες μέρες στην Αθήνα», λέει ο πολυάσχολος γιος του Τέρυ, «πήγα και στον Κιάμο και αυτό που έζησα δεν περιγράφεται. Το κομμάτι που είναι hit του χειμώνα λέγεται: Απόψε φόρα τα καλά σου».

Λίγο αργότερα, Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου
Βλέπω τον Μανόλη Τζιράκη φουριόζο. «Ο Μαζωνάκης ετοίμασε live δίσκο με τη συναυλία που έκανε στο ΜΑD», μου λέει. «Μαζί του είναι Κραουνάκης, migr και άλλοι. Μην ακούς ότι κάτι νέο παίζει με τον Φοίβο. Προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο», μου λέει. Δεν προλαβαίνω να ρωτήσω τι γίνεται στην παραλιακή και η είδηση-βόμβα σκάει: «Αγαπημένο πρόσωπο της Σάσας Μπάστα πήρε το κέντρο Παραλία και ετοιμάζει εκπλήξεις εκεί με εκ βάθρων ανακαίνιση. Εννοείται πως σταρ του χώρου θα είναι η εντυπωσιακή ξανθιά». Έχω ραντεβού με τον Γιάννη Χανιωτάκη από τους migr. Ψάχνει ένα δώρο για τη γυναίκα του από το νέο κατάστημα της Prada (που έχει γίνει hot spot για κάθε celebrity που σέβεται τον εαυτό του) στον πεζόδρομο, γιατί ο πελαργός φέρνει το τρίτο παιδί του. Μιλώντας για πελαργούς, μου ρίχνει την είδηση. «Η Θεσσαλονίκη βουίζει για τη σχέση της Ζέτας Μακρυπούλια με τον Χρήστο Χολίδη. Είναι μαζί εδώ και πολλούς μήνες και απλώς περνάνε καλά. Εγκυμοσύνη δεν υπάρχει, αλλά αυτό που χαρακτηρίζει τη ζωή τους είναι το συνεχές κρυφτό που παίζουν με τις κάμερες που καραδοκούν. Συναντιούνται στο σπίτι της ή στο δικό του».

Μετά τα μεσάνυχτα, στην Ιερά Οδό
Είμαι κολλημένος στην κίνηση. Βρέχει και ψάχνω να παρκάρω. Είναι Σάββατο βράδυ και γίνεται χαμός. «Μην ξεχνάς πως είναι η μοναδική βραδιά που τα μαγαζιά κάνουν πάρτι. Είναι όλα γεμάτα», μου λέει ο Στηβ Αλεξίου, που μόλις έχει συναντήσει τον Αντώνη Ρέμο. Άνθρωπος του Μαροσούλη αυτός, συνεργάτης του Παπαθεοχάρη ο Ρέμος κι όμως είναι φίλοι και τα λένε. Μαθαίνω νέα της νυχτερινής Αθήνας στα γρήγορα (άλλο που δεν θέλω!). «Ο Ρέμος πάει πολύ καλά και πήρε κι άλλη παράταση. Ο Νότης έχει κάποιο πρόβλημα με τη φωνή του και έχει σταματήσει τις εμφανίσεις του με την Καίτη Γαρμπή». Λίγο πριν τον χαιρετήσω μου πετάει και τη βόμβα: «Η Βίσση δεν αποκλείεται να κάνει την έκπληξη και να μην πάει το Μάρτιο στο Αθηνών Αρένα. Λες να εμφανιστεί κάπου αλλού, πιο παραλιακά;».