Υδραυλικοί, κορδελιάστρες και...λούστροι

15.03.2001
Σωτήρη μου, γεια σου. Αν και η ώρα είναι λίγο προχωρημένη εγώ τήρησα την υπόσχεσή μου ότι μόλις θυμηθώ κάτι να στο γράψω. Δεν πρόκειται για κάποια έκτακτη είδηση, αλλά για κάτι που μου ήρθε εντελώς ξαφνικά. Τα επαγγέλματα που έκαναν διάφοροι επώνυμοι πριν γίνουν αυτό που είναι σήμερα.
Σωτήρη μου, γεια σου. Αν και η ώρα είναι λίγο προχωρημένη εγώ τήρησα την υπόσχεσή μου ότι μόλις θυμηθώ κάτι να στο γράψω. Θα απορείς τι είναι το τόσο σημαντικό που 12 και κάτι τα μεσάνυχτα κάθομαι και το γράφω. Καταρχήν δεν πρόκειται για κάποια έκτακτη είδηση, αλλά για ένα θέμα που εύκολα θα μπορούσε να μπει σε περιοδικό. Βάζω στοίχημα ότι θα απορείς τι με έπιασε τέτοια ώρα. Σου εξηγούμαι, όμως ότι όλα τα παρακάτω μου ήρθαν εντελώς αυθόρμητα. Αφορμή, βέβαια στάθηκαν τα στιγμιότυπα του αγώνα Σπαρτάκ - Μόσχας που παρακολουθώ μαζί με τον Γιώργο στην τηλεόραση.
Σταματώ εδώ τον πρόλογό μου κι άλλες εξηγήσεις δε σου δίνω, διότι έχω γράψει μια παράγραφο και δεν αναφέρω πουθενά ποιο είναι το θέμα. Λοιπόν στο γράμμα αυτό θα σου μιλήσω για τα επαγγέλματα που έκαναν διάφοροι επώνυμοι, πριν γίνουν γνωστοί στο ευρύ κοινό. Το ήξερες καλέ μου Σωτήρη πως η Βάνα Μπάρμπα πριν γίνει μοντέλο (για τόσο παλιά μιλάω) είχε μπουτίκ στα Γιάννενα; Και μάλιστα ήταν από τις πιο νεαρές ιδιοκτήτριες, αφού ήταν μόλις 18 ετών; Το άλλο ότι ο Λε. Πα. (Λευτέρης Πανταζής, αν δεν το κατάλαβες) ότι ήταν λούστρος το γνώριζες; Όχι, θα απαντήσεις και είμαι σίγουρη, διότι από τότε που όλοι τους ασκούσαν τα επαγγέλματα πέρασαν πολλά χρόνια.
Σου έχω όμως και άλλους επώνυμους. Μη ρωτάς, όμως που τα ξέρω όλα αυτά, διότι δεν πρόκειται να σου αποκαλυφθώ. Ο.Κ; Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Ο Πασχάλης Τερζής ήταν σοβατζής, η Άντζελα Δημητρίου κορδελιάστρα στην "Πεταλούδα", το ίδιο και η Άντζυ Σαμίου, αλλά σε άλλη εταιρεία. Η Εύη Αδάμ για ένα φεγγάρι έκανε μπαργούμαν στο Camel club( ναι, το γνωστό ροκάδικο), η Άλκηστης Πρωτοψάλτη ήταν μπέιμπι - σίτερ και ο Αντώνης Ρέμος υδραυλικός, ενώ δούλεψε για λίγο καιρό σε χασάπικο της γειτονιάς του στη Θεσσαλονίκη.
Η Βούλα Τσιαμήτα ήταν ταμίας σε σούπερ - μάρκετ και η Κατερίνα Λάσπα γραμματέας στον ANT1 FM Θεσσαλονίκης. Τώρα που είπα Λάσπα, ξέρεις ότι εδώ και κάποιους μήνες διατηρεί δεσμό με γνωστό χρηματιστή; Αυτό που ίσως να μη γνωρίζεις είναι ότι ζουν μαζί στο σπίτι του στην Εκάλη κι ότι της έκανε δώρο ένα πολυτελές τζιπ. Όσον αφορά τα επαγγελματικά της, το τοπίο Σωτήρη μου είναι θολό. Δύσκολα, πολύ δύσκολα θα την ξαναδούμε σύντομα στην τηλεόραση, όμως δεν την πολυνοιάζει, διότι βιώνει τον απόλυτο έρωτα (που θα έλεγε και η Λοπέζ).