Το ρεζίλι που δεν ήταν ρεζίλι!

25.09.2003
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Η περίπτωση της Δέσποινας Βανδή και αν έγινε ή όχι ρεζίλι στην Γερμανία μας απασχόλησε εντόνως τις τελευταίες δύο μέρες.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Η περίπτωση της Δέσποινας Βανδή και αν έγινε ή όχι ρεζίλι στην Γερμανία μας απασχόλησε εντόνως τις τελευταίες δύο μέρες. Σύμφωνα με την Τατιάνα και την Λαμπίρη η γνωστή αοιδός έγινε - θα το θέσω πολύ κόμψα - ρεζίλι των σκυλιών. Ακούγοντας τις ίδιες την πρώτη μέρα, όταν με πολύ χαρά και απορία συγχρόνως μας πληροφορούσαν για τα καθέκαστα αλλά και τα λαγωνικά τους στην Γερμανία να περιγράφουν τι συνέβη στην πιο δημοφιλή εκπομπή της χώρας, είπαμε "Κρίμα το κορίτσι. Gia διεθνή καριέρα".

Ευτυχώς που την επομένη είχαν πλάνα από την εκπομπή, ώστε να δούμε ιδίοις όμμασι το περιβόητο "ρεζίλι". Και τι είδαμε; Μία Δέσποινα Βανδή να μιλάει το αγγλικό μια χαρά - σε σχέση με άλλες συναδέλφους της αλλά και παρουσιάστριες που νομίζουν πως το Lower είναι μπουτίκ στο Λονδίνο, αυτή ήταν πολύ καλύτερη- και το κυριότερο να ξέρει που είχε πάει. Γιατί ακούστηκε πως την πήγαν εκεί στα κουτουρού και η Δέσποινα σαν διαπίστωσε που βρισκόταν, λίγο έλειψε να...αποβάλλει από τη ντροπή. Ποια ντροπή; Η αοιδός ήταν μες στο γέλιο (εντάξει σε κάποια φάση από το άγχος της μόνο γέλαγε) κι απαντούσε στις ερωτήσεις. Καλά δεν έκανε τους παρευρισκομένους να ευθυμήσουν με τις απαντήσεις της, αλλά από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα. Αν και μερικές φορές ίσχυε το "καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς". Όπως όταν σε ερώτηση "Σε ποια εθνική παίζει ο Νικολαϊδης" απάντησε: "Στην Ατλέντικο Μαδρίτης"!

Και πάμε στην περιβόητη σκηνή του...gyros. Πράγματι, ο Στέφαν Ραμπ της πήγε γύρο με τα τζατζίκια του και τα κρεμμύδια, όμως η Ελλάδα έτσι είναι γνωστή στον κόσμο. Θα μου πεις είναι γνωστή και για τον μουσακά, αλλά που να βρεις μελιτζάνες τέτοια εποχή στην Γερμανία; Η Βανδή, πάντως, δεν έφαγε γύρο, διότι την αναγουλιάζει την έγκυο. Αρέσει, πάντως, στον Ντέμη ο οποίος στην Ισπανία φρόντισε να ενημερώσει τους παριστάμενους πως από την Ελλάδα θα του λείψει ο γύρος. Τότε, όμως, όλοι είχαμε συγκινηθεί που ο Νικολαίδης διαφήμισε την εθνική μας λιχουδιά. Πάμε στο σκηνικό τώρα. Πράγματι, παντού υπήρχαν κίονες και ένα κομμένο κεφάλι (του Αριστοτέλη είπαν και δεν έχουμε λόγω να τους αμφισβητήσουμε) όμως σε ρωτώ τι φταίει η αοιδός αν οι Γερμανοί είναι τα μάλα κιτς; Αν δηλαδή είχαν τον Φοίβο και την Αθηνά, τότε τι θα λέγαμε ότι η Βανδή διαφημίζει στην Ευρώπη τους Ολυμπιακούς Αγώνες;