Σάλος για το λουκ του Μπέκαμ!

21.05.2003
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες μέρες από τα αποκαλυπτήρια του νέου κουρέματος του Ντέιβιντ Μπέκαμ και ήδη στην Μ. Βρετανία έχει προκληθεί μέγας σάλος.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες μέρες από τα αποκαλυπτήρια του νέου κουρέματος του Ντέιβιντ Μπέκαμ και ήδη στην Μ. Βρετανία έχει προκληθεί μέγας σάλος. Νεαρά αγόρια, αλλά και κοτζάμ μαντράχαλοι σπεύδουν ωσάν τα δαιμονισμένα και απαιτούν από τους κομμωτές τους να φτιάξουν ανάλογη κόμη: λεπτά κοτσιδάκια αλά μαύρο αγόρι του Μπρονξ και μέτωπο τσιτωμένο σα γυναίκα που βγήκε από πετυχημένη πλαστική.

Το αδιαχώρητο γίνεται στα κομμωτήρια και τα χέρια των εκεί Τρύφωνα Σαμαρά και Βαγγέλη Χατζή έχουν πάρει φωτιά, διότι το εν λόγω λουκ είναι πολύ δύσκολο. Όπως αποκάλυψε Νιγηριανή της Αθήνας που έχει πλέξει κοτσιδάκια και κοτσιδάκια, αυτά απαιτούν τρόπο, κόπο, χρόνο και πόνο. Δεν γίνονται από τη μία στιγμή στην άλλη, γιατί τότε θα βγει ένα αποτέλεσμα σαν τα κοτσιδάκια που μας έφτιαχναν οι μανάδες στο σχολείο και μοιάζαμε στην Πίπη Φακιδομήτη. Μετά από την αποκάλυψη αυτή, η καρδιά μας ράγισε διότι συνειδητοποιήσαμε πόσο πόνο πέρασε ο Ντέιβιντ προκειμένου να κάνει την τέταρτη αλλαγή στα μαλλιά του μέσα σε δύο χρόνια και να επαναφέρει το "αθάνατο" λουκ του Λιρόι από τον "Πυρετό της δόξας"!.

Η επόμενη απορία που μας δημιουργήθηκε είναι η εξής απλή: με την τόση αλλαγή που έχει υποστεί η τρίχα του, δεν κινδυνεύει ο ποδοσφαιριστής να γίνει κουρούπα; Κοινώς να καραφλιάσει; Κορυφαίοι κομμωτές δεν το αποκλείουν, αλλά και πάλι έχουν τη λύση. Ή να γίνει σαν τον Στέλιο Γιαννακόπουλο πράγμα αδύνατο γιατί δεν χωράνε δύο Γιουλ Μπρίνερ στο ίδιο Πρωτάθλημα ή να πάει στου Λευτέρη Πανταζή για μια εμφύτευση μαλλιών. Ωστόσο αλλού είναι η είδηση. Ένα νεαρό αγόρι έκανε το ίδιο χτένισμα με το "είδωλό" του, με αποτέλεσμα οι καθηγητές του την επομένη να τον αποβάλλουν καθότι αυτό το λουκ είναι για μαύρους και ουχί για λευκά αγοράκια. Ιδού, λοιπόν, ο ρατσισμός σε όλο του το μεγαλείο κι αυτό ακριβώς το κοινωνικό φαινόμενο θέλει να χτυπήσει με τη νέα του εμφάνιση ο Μπέκαμ! Όλα τα υπόλοιπα για trendy και τα συναφή είναι αναλήθειες.