Στο σανίδι η Αντζελα Δημητρίου!

02.04.2003
Αγαπημένη μου Αγγελική,Aβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και δη όταν πρόκειται για την Αντζελα Δημητρίου. Η "Λαίδη" του πενταγράμμου απ' ότι φαίνεται είναι γυναίκα των άκρων και μ' έναν άνθρωπο
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και δη όταν πρόκειται για την Αντζελα Δημητρίου. Η "Λαίδη" του πενταγράμμου απ' ότι φαίνεται είναι γυναίκα των άκρων και μ' έναν άνθρωπο ή που θα τραβιέται στα δικαστήρια ή που θα είναι αυτοκόλλητοι. Μια μέση κατάσταση δεν υπάρχει για την περίπτωση της. Για του λόγου το αληθές, πάρε παράδειγμα η νέα φιλία που δημιουργήθηκε ανάμεσα στην αοιδό και την ηθοποιό Ελντα Πανοπούλου. Θα θυμάσαι καλά τον τζερτζελέ που είχε παιχτεί γύρω από τις δύο γυναίκες, όταν η Δημητρίου τα "είχε πάρει κρανίο", επειδή η Πανοπούλου τη σατίριζε (δηλαδή την έκανε ρόμπα) σε ένα νούμερο της στο θέατρο.

Τα κοσμητικά επίθετα του τύπου "Α, μωρή χοντρή. Κάνε καμιά δίαιτα" ή "Τι μας λέει και η Αραβίδα" έδωσαν και πήραν. Κι εκεί που όλοι περιμέναμε να σταματήσουν στα δικαστήρια, οι δύο γυναίκες ξαφνικά προέκυψαν φίλες. Όπως το ακούς. Να πεις ότι περιορίστηκαν στα τυπικά, πηγαίνοντας για καφέ ή για ψώνια, πάει στο καλό. Αποφάσισαν να σφραγίζουν τη φιλία τους με μία συνεργασία. Επειδή, η Έλντα δεν έχει (προς το παρόν) την κοιλιά της φέτα - προσόν απαραίτητο για την πίστα - αποφάσισαν να ανέβει η Αντζελα στο σανίδι. Εδώ, πρέπει να σου πω πως ανάλογο εγχείρημα σαν της Αντζελας δεν έχει ματά ξανά κάνει άλλη ελληνίδα αοιδός. Η Βίσση, ας πούμε, μόνο μιούζικαλ έχει κάνει. Ουχί επιθεώρηση. Εύγε λοιπόν στην "Λαίδη", η οποία έχει πάρει στα σοβαρά το ρόλο της.

Τις προάλλες είχαν οντισιόν με νέους ηθοποιούς που θα συμμετάσχουν στο έργο. Εκτός από την Πανοπούλου, εκεί ήταν και η Δημητρίου η οποία με το...έγκριτο και πολύπειρο μάτι της βοηθούσε στην διαλογή. Εντάξει, καλά όλα αυτά και με γεια της και χαρά της. Έχω όμως μία απορία: η Πανοπούλου θα κάνει φέτος την Αντζελα ή θα τα πει όλα μόνη της η "Λαίδη", οπότε και θα ξεκαρδιστούμε με την αυθεντική; Α, η παράσταση θα ανέβει το καλοκαίρι.