Μεγάλα ονόματα στη Θεσσαλονίκη

31.03.2003
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Μεγάλα άγχη περνούν το τελευταίο καιρό οι Θεσσαλονικείς για τα μουσικά σχήματα που θα ανέβουν στην πόλη μετά το Πάσχα. Μέχρι στιγμής πολλά ακούγονται...
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Μεγάλα άγχη περνούν το τελευταίο καιρό οι Θεσσαλονικείς για τα μουσικά σχήματα που θα ανέβουν στην πόλη μετά το Πάσχα. Μέχρι στιγμής πολλά ακούγονται, όπου συμφωνίες κλείνονται και συμφωνίες χαλούν. Τελικά, με τα πολλά κατέληξαν κάπου κι αν ισχύουν τα όσα κυκλοφορούν, τότε στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να γίνει μεγάλος τζερτζελές.

Το πρώτο μεγάλο σχήμα που φαίνεται να είναι γεγονός είναι ο Τόλης Βοσκόπουλος και η Καίτη Γαρμπή. Οι δύο καλλιτέχνες έκαναν τη μεγάλη έκπληξη κι από το πουθενά έδωσαν τα χέρια για μία συνεργασία που μπορεί στους Θεσσαλονικείς να άρεσε τα μάλα (τέτοια μεγαλεία ούτε στην Αθήνα), όμως πολλοί συνάδελφοι τους ένιωσαν μία ανησυχία, μία αντάρα. Στους χαλεπούς καιρούς και σ' ένα δύσκολο και απαιτητικό μουσικά κοινό, άντε μετά εσύ να βρεις να ανταπαντήσεις.

Επειδή, όμως, έχει ο Θεός για όλους τους αοιδούς κάποιοι βρήκαν την απάντηση. Να πάρουμε παράδειγμα την Δέσποινα Βανδή. Η νυν συνεργάτιδα του Τόλη, στο REX, θα ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη, μετά του αγαπημένου της φίλου...Sakis Ρουβά. "Και ο Βαλάντης;" Κοίταξε, πρόκειται περί ενός καλού παιδιού και άξιου παλικαριού, το οποίο οι Θεσσαλονικείς λατρεύουν, όμως δεν είναι ο Sakis. Είπαμε, οι καιροί είναι χαλεποί κι απ' ο, τι ακούγεται η Βανδή δεν επιθυμεί να τους νιώσει στο πετσί της. Τι μέλλει γενέσθαι, λοιπόν, με τον Βαλάντη; Ο εν λόγω αοιδός από τις 4 Απριλίου ξεκινάει εμφανίσεις στην Αθήνα, ενώ αν θα ανέβει μετά συμπρωτεύουσα για να ενσωματωθεί με το σχήμα, ουδείς γνωρίζει, προς το παρόν.

Το άλλο μεγάλο και πιασάρικο στη νεολαία της πόλης, σχήμα είναι ο Γιώργος Τσαλίκης με τους One. Ο νεαρός αοιδός, που έχει ξεσηκώσει το αθηναϊκό κοινό, πρόκειται να πράξει το αυτό και στη Θεσσαλονίκη. Για να καταλάβεις, πως και πως περιμένουν την άφιξη του οι εκεί φαν του. Οι One, πάλι θα ανέβουν και οι πέντε νοματαίοι του συγκροτήματος, ουχί όμως ο Κωνσταντίνος και οι υπόλοιποι τέσσερις, αλλά ο Μπέκε και οι υπόλοιποι τέσσερις. Τέλος, η Νατάσσα Θεοδωρίδου έχει πέσει σε βαθιά περισυλλογή για το αν θα ανέβει ή όχι στην ιδιαίτερη πατρίδα της. Από τη μία το επιθυμεί σφοδρά κι από την άλλη φοβάται τα...γαρίφαλα. Η φοβία αυτή ( πως λέμε κλειστοφοβία, αγοραφοβία και τα συναφή) είναι φετινή και προκλήθηκε από τη μέρα που η αοιδός αποφάσισε να απαγορεύσει τη ρίψη των εν λόγω ανθέων στο κέντρο όπου εμφανίζεται. Έτσι, τώρα φοβάται μήπως οι συμπατριώτες της, εκδηλωτικοί στη διασκέδαση τους, αρχίσουν τις ρίψεις και δεν ξέρει πως να αντιμετωπίσει τον πανικό.