Εθελόντρια η Αννα Βίσση

27.03.2003
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Τις υπηρεσίες της ως εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα προσφέρει η Αννα Βίσση, η οποία την Τετάρτη συμπλήρωσε και υπέγραψε
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Τις υπηρεσίες της ως εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα προσφέρει η Αννα Βίσση, η οποία την Τετάρτη συμπλήρωσε και υπέγραψε την αίτηση εθελοντισμού, παρουσία της προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής, Γιάννας Αγγελοπούλου. Τη μεγάλη στιγμή που η αοιδός έβαζε την τζίφρα της για να γίνει κι επίσημα εθελόντρια, στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής, πλήθος φωτογράφων απαθανάτιζαν το γεγονός. Μετά την υπογραφή, η Βίσση πληροφόρησε τους παριστάμενους - που όσο να κάνουμε μία περιέργεια την είχαν - πως προτιμά να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο άθλημα της αντισφαίρισης.

Λογικό κι επόμενο, αφού είναι γνωστή η αδυναμία αλλά και οι υψηλές επιδόσεις που έχει η αοιδός στο τένις. Πάντως, είναι γεγονός πως η Αννούλα δεν προτίθεται να μείνει εθελόντρια στα χαρτιά. Και μπορεί στην Ολυμπιάδα να μην πάει σε κάποιο γήπεδο του τένις, όπου θα βάζει τους φιλάθλους στις θέσεις τους, όμως σκοπεύει να κάνει σημαντικά πράγματα. Για αρχή, προτίθεται να δώσει μία μεγάλη συναυλία για την προβολή του Ολυμπιακού Εθελοντισμού, με τη συμμετοχή νέων που έχουν ήδη δηλώσει εθελοντές.

Η πρωτοβουλία της αυτή, χαροποίησε τα μάλα την Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία έσπευσε να της αποδώσει τους σχετικούς επαίνους : "Μας τιμά η πρωτοβουλία της, γιατί είναι μία καλλιτέχνης που έχει δώσει πολλά και θα συνεχίσει να προσφέρει μέσα από τον ολυμπιακό Εθελοντισμό". Η Βίσση με την σειρά της μίλησε για το μήνυμα της ειρήνης, ομόνοιας και συναδελφοσύνης, τονίζοντας εμμέσως πλην σαφώς πως "πόλεμο οι Αμερικάνοι; Ολυμπιάδα εμείς". Πάντως, για το επίμαχο θέμα - ποιος θα τραγουδήσει στην τελετή έναρξης και λήξης - εξαιτίας του οποίου κατά καιρούς γράφονται πως οι δύο γυναίκες βρίσκονται στα μαχαίρια, δεν δόθηκε κάποια διευκρίνιση. Σε σχετική ερώτηση η αοιδός ούτε το "ναι" είπε, ούτε και το "όχι". Το άφησε να αιωρείται απλά, ενώ δίπλα της η Αγγελοπούλου χαμογελούσε αινιγματικά.