Η Μαρία παντρεύτηκε τον Αλέξη. Σνιφ, σνιφ

24.06.2008
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Μία κούτα χαρτομάντιλα, ένα πακέτο τσιγάρα, ένα ποτήρι κρασί, το τηλέφωνο κλειστό και ήμουν πανέτοιμη να δω το τελευταίο επεισόδιο της «Μαρίας της άσχημης». Η αλήθεια είναι ότι όλη
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Μία κούτα χαρτομάντιλα, ένα πακέτο τσιγάρα, ένα ποτήρι κρασί, το τηλέφωνο κλειστό και ήμουν πανέτοιμη να δω το τελευταίο επεισόδιο της «Μαρίας της άσχημης». Η αλήθεια είναι ότι όλη τη χρονιά δεν έβλεπα τη σειρά, αλλά τελευταίο επεισόδιο ήταν αυτό και σιγά μην έχανα τον «γάμο της χρονιάς» και την μοναδική ευκαιρία όπου η Μαρία παντρεύεται τον Αλέξη.

Αν τα παραπάνω εφόδια μου φάνηκαν τελικά χρήσιμα; Χμ. Το πακέτο τσιγάρα το έκανα όλο από τα νεύρα μου. Το κρασί το ήπια για να ζαλιστώ και ξεχάσω τι βλέπω, ενώ τα χαρτομάντιλα τα χρησιμοποίησα πότε να σκουπίζω τον ιδρώτα και πότε τα δάκρυα από τα γέλια. Τώρα αυτό το τελευταίο επεισόδιο ήταν το happy end ενός love story βγαλμένο από τα παραμύθια; Γιατί το μόνο που σου έκανε σε... παραμύθι ήταν η παιδική αφέλεια του σεναρίου.

Επί μία ώρα παρακολουθούσαμε το όνειρο της Μαρίας - εφιάλτης για εμάς- που περισσότερο μου έκανε σε νούμερα επιθεώρησης του Μάρκου Σεφερλή. Κι εκείνη η Μαρία σε λήθαργο έπεσε; Αφού τελείωσε αυτό το κομμάτι, περάσαμε στο ψητό. Στο δίλημμα της Μαρίας... «Αλέξης ή Φίλιππος». Αν κι εδώ που τα λέμε, τελικά δεν ήταν και τόοοσο φοβερό. Με το που έμαθε ότι την αγαπάει ο Αλέξης, παράτησε στα κρύα του λουτρού και με το εισιτήριο στο χέρι τον ταλαίπωρο Φίλιππο.

Αλλά αυτό δε συμβαίνει πάντα; Έρχεται ο δύσμοιρος επόμενος, σε βοηθάει να γιάνεις λες και είναι ντεπόν κι εκεί που πιστεύει ότι σε έχει κάνει να ξεχάσεις τον πρώην, εμφανίζεται αυτός σαν μετανιωμένο σκυλί κι εσύ τρέχεις πίσω του. Όσο για τον νυν; Η γνωστή ατάκα «ξέρεις, τελικά αυτόν αγαπούσα πάντα» πιστεύεις ότι είναι η καλύτερη εξήγηση που μπορείς να του δώσεις και το αυτό έκανε ακόμη και η «αθώα» Μαρία, που αν και στη σειρά δεν την είχε αγγίξει ούτε ο... άνεμος, ήξερε τον τρόπο να φτύσει τον Φίλιππο για χάρη του Αλέξη. Μάλλον, το έχουμε στο DNA μας οι γυναίκες.

Αλλά δεν την κατηγορώ. Κι εγώ Αλέξη δαγκωτό θα ψήφιζα. Όπως και οι περισσότερες γυναίκες. Γι αυτό πήρα και την κούτα με τα χαρτομάντιλα. Άλλο άμα δεν έριξα δάκρυ το βράδυ της Δευτέρας. Πάντως και ο Φίλιππος δεν πήγε χαμένος. Βρήκε γυναίκα στο αεροδρόμιο, η οποία - ω τι σύμπτωση - μένει στο Παρίσι και πήγαινε διακοπές στην Αμοργό, όπως εκείνος. Ηθικό δίδαγμα από την Μαρία την άσχημη.... κανείς δεν πάει χαμένος! Άντε και στα δικά μας οι λεύτερες