Έκλεισε το "Γκάζι"!

12.03.2003
Αγαπημένη μου Αγγελική,Το φέρανε από δω, το φέρανε από εκεί, τελικά τα κατάφεραν και το κέντρο "Γκάζι εν πλω"...βούλιαξε μία ώρα αρχύτερα. Το πρόβλημα που παρουσίαζε ο Νότης Σφακιανάκης
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Το φέρανε από δω, το φέρανε από εκεί, τελικά τα κατάφεραν και το κέντρο "Γκάζι εν πλω"...βούλιαξε μία ώρα αρχύτερα. Το πρόβλημα που παρουσίαζε ο Νότης Σφακιανάκης με τις φωνητικές του χορδές, ως φαίνεται, ήταν σοβαρότερο απ' ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί και τελικά εκεί που το μαγαζί ήταν να κλείσει λίγο αργότερα, έβαλε λουκέτο το Σάββατο που μας πέρασε. Ούτε η Κυριακή των Αποκριών δεν τους βρήκε, προς μεγάλη απογοήτευση των θαυμαστών τους, οι οποίοι ήθελαν να γιορτάσουν τον Βασιλιά Καρνάβαλο μαζί με τον Σφακιανάκη και τον Γιώργο Μαζωνάκη.

Μέχρι, όμως, να μπει οριστικά το λουκέτο, οι άνθρωποι του κέντρου πέρασαν μία εβδομάδα "θα το βάλουμε, δεν θα το βάλουμε" με το "Γκάζι" πότε να είναι ανοικτό, πότε να είναι κλειστό, πότε να τραγουδάνε και οι δύο καλλιτέχνες και πότε να βγάζει όλο το πρόγραμμα ο Μαζωνάκης. Το αποκορύφωμα αυτών ήταν την περασμένη Τετάρτη, όπου ο Νότης παρέμεινε στο σπίτι του, λόγω υψηλού πυρετού και προβλήματος στις χορδές. Οι υπεύθυνοι του κέντρου ενημέρωσαν τον κόσμο πως το βράδυ εκείνο θα τους κράταγε συντροφιά ο Μαζωνάκης κι ενώ όλοι περίμεναν την εμφάνιση του, ξανά μανά βγήκαν άνθρωποι του κέντρου για να τους πουν πως ούτε κι αυτός ο αοιδός θα τραγουδήσει.

Το τι επακολούθησε, μπορείς να φανταστείς. "Σωστό πανηγύρι" στήθηκε, με τον κόσμο να ωρύεται και να ζητάει τα λεφτά του πίσω. Η παρεξήγηση τελικά λύθηκε μετά μεγάλου κόπου. Άλλη μία μέρα, ο Σφακιανάκης πάλι δεν εμφανίστηκε αλλά ευτυχώς για τον Μαζωνάκη ανάμεσα στους θαμώνες ήταν ο Νίκος Κουρκούλης, τον οποίο σήκωσε στην πίστα κι έβγαλε (παρακαλώ) ολόκληρο μισάωρο. Επειδή η κατάσταση με τους καλλιτέχνες θύμιζε κάτι από φαντομά (απόψε θα εμφανιστούν, απόψε δεν θα εμφανιστούν) αποφάσισαν να το κλείσουν νωρίτερα για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και στην...θέση του, διότι στο τέλος όλο και κάποιος θαμώνας μες στον πανικό θα πέταγε καμιά αδέσποτη καρέκλα. Πάντως, οι καλλιτέχνες έδωσαν συνέντευξη Τύπου, στην οποία μεταξύ άλλων δήλωσαν πως οι μεταξύ τους σχέσεις είναι καλές. Τουλάχιστον ανακουφιστήκαμε, γιατί το είχαμε μεγάλο άγχος!