ΗΠΑ κατά Σιν - Στρέιζαντ!

04.03.2003
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Τι ήθελε τα αντιπολεμικά μηνύματα ο Μάρτιν Σιν, με αφορμή την επικείμενη επίθεση στο Ιράκ; Δεν έλεγε καλύτερα μια ιστοριούλα
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Τι ήθελε τα αντιπολεμικά μηνύματα ο Μάρτιν Σιν, με αφορμή την επικείμενη επίθεση στο Ιράκ; Δεν έλεγε καλύτερα μια ιστοριούλα για τον επίσης διάσημο γιο του, Τσάρλι ώστε να είχε τώρα ήσυχο το κεφαλάκι του. Όχι, ότι ο βετεράνος ηθοποιός έπραξε λάθος, εκφράζοντας την αντίθεση του στον πόλεμο, όμως τυγχάνει οι περισσότεροι συμπατριώτες του να διαφωνούν με την θέση του. Συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός πριν λίγες μέρες αποκάλυψε πως έχει γίνει στόχος εχθρικών και υβριστικών επιθέσεων.

Όπως γράφει η εφημερίδα Λος Άντζελες Τάιμς, ο 62χρονος Σιν, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική δραματική σειρά ''Δυτική Πτέρυγα'', δήλωσε ότι έχει γίνει αντικείμενο εχθρικών εκδηλώσεων και όταν περπατά στο δρόμο τον φωνάζουν ''προδότη''. Κουβέντα βαριά δεν το συζητώ, αλλά να έμεναν μόνο στο...κράξιμο καλά θα ήταν. Σου λέει ο άνθρωπος, ότι στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC φθάνουν καθημερινά ''χιλιάδες επιστολές μίσους'' σε βάρος του. Και φαντάζεσαι ποιο θα είναι το περιεχόμενο τους. Ωστόσο, εκπρόσωπος του τηλεοπτικού δικτύου ανακοίνωσε ότι οι απόψεις του Σιν για τον πόλεμο δεν επηρεάζουν τις συνθήκες εργασίας του. '' Πρόκειται για τις προσωπικές του απόψεις. Σεβόμαστε το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στο να εκφράζει και να διατυπώνει ελεύθερα τη γνώμη του '' είπε και ο ηθοποιός θα πρέπει να νιώθει περήφανος για την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε, έστω από τους "εργοδότες" του.

Πάντως, τα ίδια προβλήματα περίπου αντιμετωπίζει και η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, η οποία επίσης κατηγορείται για "προδοσία" λόγω της θέσης της κατά του επικειμένου πολέμου στο Ιράκ. Η ηθοποιός, όμως, στην περίπτωση αυτή προτίμησε να απαντήσει η ίδια στους επικριτές της, χρησιμοποιώντας τα τεχνολογικά μέσα. Με ένα μήνυμα στο Ίντερνετ εξήγησε πως αγαπάει την πατρίδα της, γνωρίζει πως ο Σαντάμ Χουσείν είναι δικτάτορας, όμως επιμένει πως ο πόλεμος δεν είναι η σωστή λύση. Να σου πω εδώ, πως οι υπόλοιποι διάσημοι σταρ του Χόλιγουντ, όπως ο Τζόρτζ Κλούνεϊ, η Κιμ Μπάσιντζερ κ.α. δεν τυγχάνουν ίδιας αντιμετώπισης. Μάλλον, στο ντούκου πέρασε η εναντίωση τους κατά του προέδρου Μπους.