Δώρο 580 εκατομμυρίων για την Αθηνά

30.01.2003
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Μία "χρυσή" κληρονόμος της τάξεως της Αθηνάς Ωνάση, δεν δύνατο την ημέρα της ενηλικίωσης της να την έβγαζε με ένα φτηνό δώρο.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Μία "χρυσή" κληρονόμος της τάξεως της Αθηνάς Ωνάση, δεν δύνατο την ημέρα της ενηλικίωσης της να την έβγαζε με ένα φτηνό δώρο. Ο καιρός που έπαιρνε κούκλες - απόφοιτες πανεπιστημίου που σου ανέλυαν την θεωρία της σχετικότητας, έχει περάσει ανεπιστρεπτί, όπως και ο καιρός που λάμβανε κοσμήματα με διαμάντια σε σχήμα καρυδιού.

Στα ξεχωριστά αυτά γενέθλια της, η Αθηνά αποφάσισε να κάνει μόνη της ένα δώρο στον εαυτό της χωρίς να λιμπιστεί τα χρήματα. Γιατί το λέω αυτό; Το άλογο που αγόρασε, κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα εκατομμύριο αγγλικές λίρες, δηλαδή 580 εκατομμύρια δραχμές. Θα πεις, το μονόκερο άλογο πήγε και αγόρασε;

Όχι, πρόκειται για ένα καθαρόαιμο άλογο επίδειξης, συγκεκριμένα είναι "άλογο υπερπήδησης εμποδίων", άρα σπάνιο στο είδος του γι αυτό και τα έχει τα λεφτά του. Με την αγορά αυτή, τη συγκεκριμένη μέρα, η Αθηνά έκανε ένα εντυπωσιακό come back του ονόματος Ωνάση στο διεθνές τζετ σετ. Τη στιγμή, που σύσσωμος ο ξένος Τύπος ασχολείτο με τα γενέθλια της και την περιουσία που θα περιέλθει στην δικαιοδοσία της, η κοσμική είδηση του δώρου άφησε άφωνους τους πάντες.

Για να λέμε του στραβού το δίκιο, ένα 18χρονο κορίτσι όπως η Αθηνά όταν αγόραζε τον "Barbar" - έτσι βάφτισε το άλογο - δεν είχε κατά νου, πως με αυτόν τον τρόπο θα αφήσει κάγκελο την πάμπλουτη κυρία της Βρετανίας. Ως επαγγελματίας αναβάτης, είχε ακουστά γι αυτό κι έτσι πήγε το αγόρασε. Κατά τα άλλα, τα γενέθλια της τα γιόρτασε σε στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ η χθεσινή μέρα ήταν μες στο τρέξιμο. Υπογραφές, σφραγίδες, συζητήσεις και τα σχετικά κούρασαν την νεαρά Ωνάση, η οποία περιμένει τις επόμενες μέρες τον αγαπημένο της "Ντόντα" να επιστρέψει από την Βραζιλία και τα δυο τους να πιουν με την ησυχία τους εις υγείαν της ενηλικίωσης της!