Συγκλονισμένοι οι φίλοι του Σεργιανόπουλου!

05.06.2008
Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη από την άγρια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου και οι θαυμαστές που αγάπησαν τον ηθοποιό για το υποκριτικό ταλέντο δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο «Κωνσταντίνος Μαρκοράς» έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα και τόσο άγρια.
Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη από την άγρια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου και οι θαυμαστές που αγάπησαν τον ηθοποιό για το υποκριτικό ταλέντο δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο «Κωνσταντίνος Μαρκοράς» έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα και τόσο άγρια. Ένας άνθρωπος με ήθος, ευγένεια που δεν είχε πει ποτέ κακή κουβέντα για κανέναν. Φίλο ή συνάδελφο. Ένας άνθρωπος που δεν έβλαψε κανέναν, παρά μόνο τον εαυτό του.

Από το πρωί της Τετάρτης που έγινε γνωστό ότι ο ηθοποιός βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο διαμέρισμά του, ένα τεράστιο «γιατί» βασανίζει φίλους και γνωστούς του. Ανθρώπους που τον γνώρισαν από κοντά και ανθρώπους που τον γνώρισαν μέσα από τη δουλειά του, αλλά τον ένιωθαν τόσο κοντά τους. Γιατί να έχει ένα τέτοιο άδοξο τέλος, έναν φρικιαστικό θάνατο που δεν ταίριαζε στην αξιοπρέπεια και στο ήθος του;

Οι φίλοι και συνεργάτες μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για το Νίκο Σεργιανόπουλο, ενώ δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δεν είναι πια κοντά τους. Όλοι τους μιλούν για την ευγένεια που τον διέκρινε, για τη σεμνότητα, το ήθος και την παιδική αθωότητα του. Οι περισσότεροι είναι συγκλονισμένοι, σε κατάσταση σοκ, καταφέρνουν να ψελλίσουν ελάχιστες λέξεις και αυτές είναι μόνο καλά λόγια. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Συγκλονισμένος και σε κατάσταση σοκ, ο κολλητός φίλος του, Αλέξανδρος Ρήγας δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συμβαίνει. «Έπαθα σοκ με την είδηση της άγριας δολοφονίας. Έτρεξα στο σπίτι του με κομμένα πόδια. Αδυνατώ να το πιστέψω ότι χάθηκε έτσι άδικα. Είχε αρχίσει να στέκεται στα πόδια του μετά την τελευταία περιπέτειά του, έμοιαζε δυνατός. Και ξαφνικά ήρθε ένα τηλεφώνημα ότι τον βρήκαν νεκρό. Δεν ξέρω τι να πω. Τον αγαπήσαμε όλοι πολύ. Το χτύπημα είναι μεγάλο για όλους μας. Γιατί πάνω από όλα ήταν καλός άνθρωπος ο Νίκος», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Έθνος. Το ίδιο συγκλονισμένη είναι η Χρυσούλα Διαβάτη με την οποία ήταν παραπάνω από φίλοι. Ένιωθαν συγγενείς. «Δεν είναι εύκολο να μιλήσω αυτή τη στιγμή. Όταν χάνεις έναν συγγενή, γιατί συγγενής μας αγαπημένος ήταν ο Νίκος, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις τον πόνο σου. Είναι νωρίς να μιλήσω γι αυτό. Η ψυχή του ακόμα τριγυρνάει κοντά μας. Αργότερα πρέπει να μιλήσουμε για τον Νίκο που ήταν αθώος σαν μικρό παιδί. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ η συμπρωταγωνίστρια του στο φετινό σήριαλ, «Εξαφάνιση», Ναταλία Δραγούμη και καλή του φίλη, δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί: «Δεν μπορώ να ψελλίσω λέξη. Μου είναι αδύνατον να σας πω κάτι. Δεν πιστεύω αυτό που έγινε. Ζητώ συγνώμη, δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο».