Ψάχνουν τον δολοφόνο στον "κύκλο" του!

05.06.2008
Νέα στοιχεία προκύπτουν στην άγρια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, αφού σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ Φίλιππο Κουτσάφτη οι μαχαιριές που δέχτηκε ο άτυχος ηθοποιός ήταν 21, εκ των οποίων οι τρεις ? σε πνεύμονα, καρδιά και καρωτίδα ? ήταν θανάσιμες. Αυτό αποδεικνύει ότι ο δράστης ήταν σε κατάσταση αμόκ και χτυπούσε όπου έβρισκε. Από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει επίσης ότι το θύμα φέρει αμυντικά τραύματα, στοιχείο που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως να προηγήθηκε πάλη ανάμεσα σε θύμα και δολοφόνο.
Νέα στοιχεία προκύπτουν στην άγρια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, αφού σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ Φίλιππο Κουτσάφτη οι μαχαιριές που δέχτηκε ο άτυχος ηθοποιός ήταν 21, εκ των οποίων οι τρεις ? σε πνεύμονα, καρδιά και καρωτίδα ? ήταν θανάσιμες. Αυτό αποδεικνύει ότι ο δράστης ήταν σε κατάσταση αμόκ και χτυπούσε όπου έβρισκε. Από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει επίσης ότι το θύμα φέρει αμυντικά τραύματα, στοιχείο που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως να προηγήθηκε πάλη ανάμεσα σε θύμα και δολοφόνο. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες τις έρευνες στις εφήμερες «φιλίες» του ηθοποιού, ενώ έχουν αρκετά στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στον δολοφόνο, αν και ορισμένοι εκτιμούν ότι ο εντοπισμός του μπορεί να είναι δύσκολος. Ειδικά, στην περίπτωση αν δεν πρόκειται για σεσημασμένο κακοποιό.

Πληροφορίες ανέφεραν αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι δύο από τα άτομα αυτά -και οι δύο αλλοδαποί- είχαν εντοπιστεί και πιθανόν να οδηγούσαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας. Για τον λόγο αυτόν, ο υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης εξέφρασε αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των αστυνομικών ερευνών. «Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε αποτέλεσμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο δολοφόνος άφησε πίσω του πολλά στοιχεία με πιο σημαντικό το μαχαίρι (κουζινομάχαιρο), το οποίο οι αστυνομικοί βρήκαν το απόγευμα της Τετάρτης, σε ένα από τα συρτάρια της κουζίνας πρόχειρα τοποθετημένο. Ο δράστης το είχε πλύνει και στη συνέχεια τοποθέτησε στο συρτάρι και αυτό λένε οι ειδικοί είναι ένα στοιχείο που δείχνει ότι πρόκειται για «ερασιτέχνη», ενώ πάνω στο μαχαίρι βρέθηκαν πολλά ίχνη που μπορούν να οδηγήσουν στην ταυτότητα του.

Όσο για το σπίτι που βρέθηκε αναστατωμένο, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι ο δολοφόνος, αφού διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα, σε κατάσταση πανικού προσπαθούσε να βρει το κλειδί για να ανοίξει την πόρτα να φύγει. Έψαξε στα συρτάρια, στην κρεβατοκάμαρα, παντού στο σπίτι κι αφού το βρήκε, προσπάθησε να ανοίξει. Το γεγονός ότι το κλειδί έσπασε και στη συνέχεια ο δολοφόνος παραβίασε την πόρτα με σύνεργο από το τζάκι, δείχνει ότι ήταν φοβισμένος και τρομοκρατημένος και ήθελε να φύγει από το διαμέρισμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι. Πάντως, η αστυνομία εξετάζει και το ενδεχόμενο, ο δολοφόνος μετά το έγκλημα να προσπάθησε να κλέψει τον άτυχο ηθοποιό, αφού ο Σεργιανόπουλος την προηγούμενη μέρα είχε κάνει ανάληψη μεγάλου ποσού, που όμως δεν βρέθηκε στο διαμέρισμα.

Σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη είναι τα αποτυπώματα που έχει αφήσει σε πολλά μέρη του σπιτιού, τα ίχνη πατούσας με αίμα που βρέθηκαν στο σαλόνι, στην κρεβατοκάμαρα και στην κουζίνα και που τελικά δεν ανήκουν στην οικιακή βοηθό του ηθοποιού. Επίσης, το κινητό του ηθοποιού που βρέθηκε δίπλα του και η Αστυνομία μέσα από μηνύματα και τελευταίες κλήσεις θα προσπαθήσει για τον εντοπισμό του. Πάντως οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι ο δράστης ήταν γνωστός του θύματος, ενώ το ζητούμενο είναι τι μεσολάβησε και η νυχτερινή συνάντηση εξελίχθηκε σε άγριο έγκλημα.

Ωστόσο, το σενάριο η άγρια δολοφονία του Σεργιανόπουλου να έχει σχέση με την πρόσφατη περιπέτεια του με τα ναρκωτικά και τη σύλληψη του πριν έξι μήνες για κατοχή κοκαΐνης, δεν απομακρύνεται. Εξετάζεται και αυτό αφού και πρόσωπα από το περιβάλλον του εκτιμούν ότι η δολοφονία του πιθανόν να σχετίζεται με ναρκωτικά. Επίσης γνωστός ντετέκτιβ ισχυρίζεται ότι ο ηθοποιός τού είχε εκμυστηρευτεί προ ημερών ότι δεχόταν απειλές, ενώ έδειχνε φοβισμένος. Ο ντετέκτιβ δεν αποκάλυψε τους λόγους και δήλωσε ότι θα τους πει στην αστυνομία.


Δεν ήταν παραβιασμένη η πόρτα

Επίσης η βεβαιότητα της αστυνομίας ότι ο δράστης δεν ήταν άγνωστος στο θύμα στηρίζεται στο γεγονός ότι η πόρτα του διαμερίσματος δεν ήταν παραβιασμένη. Ο Νίκος Σεργιανόπουλος άνοιξε την πόρτα στον δολοφόνο του, προφανώς γιατί περίμενε αυτή την επίσκεψη ή γιατί πήγαν στο σπίτι μαζί. Το τι μεσολάβησε και η νυχτερινή συνάντηση εξελίχθηκε σε άγριο έγκλημα είναι το ζητούμενο για την αστυνομία.

Στο σαλόνι του σπιτιού πάντως βρέθηκαν κουτιά από μπίρες και χρησιμοποιημένα ποτήρια, καθώς και το κινητό τηλέφωνο του ηθοποιού, που μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Στο διαμέρισμα βρέθηκε επίσης ένα σακουλάκι με μικρή ποσότητα λευκής σκόνης, που κατά τις εκτιμήσεις της αστυνομίας πρέπει να είναι κοκαΐνη. Το αν πράγματι είναι ναρκωτική ουσία θα διαπιστωθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους όπου έχει σταλεί για εξέταση.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη ο ηθοποιός δολοφονήθηκε γύρω στα μεσάνυχτα της 3ης προς 4η Ιουνίου, ενώ έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στο στήθος και στον λαιμό. Τo έγκλημα αποκαλύφθηκε στις 7.10 χθες το πρωί, όταν πήγε στο διαμέρισμα η αλλοδαπή οικιακή βοηθός που καθάριζε το σπίτι του ηθοποιού. Η γυναίκα χτύπησε το κουδούνι αλλά δεν πήρε απάντηση, με αποτέλεσμα να ανοίξει την πόρτα με τα κλειδιά που της είχε δώσει ο ηθοποιός.

Όταν προχώρησε στο σαλόνι του διαμερίσματος, έμεινε άναυδη. Βρήκε τον ηθοποιό γυμνό στο δάπεδο μέσα σε μια λίμνη αίματος. Η Αλβανίδα ειδοποίησε αμέσως τους γείτονες και αυτοί με τη σειρά τους την αστυνομία. Σε λίγα λεπτά είχαν φτάσει στην οδό Μετεώρων 14 στο Παγκράτι αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής με επικεφαλής τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχο Γρηγόρη Μπαλάκο, που ξεκίνησαν τις έρευνες.