Χόλιγουντ εναντίον Μπους!

23.01.2003
Αγαπημένη μου Αγγελική, Σε κακό μπελά έχουν εξελιχθεί για τον Τζορτζ Μπους το νεότερο πολλοί από τους σταρ του Χόλιγουντ. Ο ένας μετά τον άλλον συστρατεύονται - όπως λένε - στον αγώνα κατά του πολέμου στο Ιράκ
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Σε κακό μπελά έχουν εξελιχθεί για τον Τζορτζ Μπους το νεότερο πολλοί από τους σταρ του Χόλιγουντ. Ο ένας μετά τον άλλον συστρατεύονται - όπως λένε - στον αγώνα κατά του πολέμου στο Ιράκ και με μια φωνή τονίζουν: "No war, Yes Peace". Ο Ιθαν Χοκ, η Ούμα Θέρμαν, ο Σάμουελ Λι Τζάκσον και η Κιμ Μπάσιντζερ είναι τα πιο τρανταχτά ονόματα της "Μέκκας" του κινηματογράφου, οι οποίοι ξεκίνησαν τον αγώνα αυτό.

Μάλιστα, έστειλαν σχετικό γράμμα στον Πρόεδρο ζητώντας του να ξανασκεφτεί την περίπτωση να κάνει διάλογο με την αντίπαλη πλευρά. Εννοείται, πως η κίνηση των σταρ δεν έπιασε τόπο, ωστόσο οι ίδιοι δεν πτοούνται και όπου βρεθούν κι όπου σταθούν φωνάζουν το άνωθεν σύνθημα. Μέχρι στιγμής, πάντως, έχουν καταφέρει να δείξουν στον κόσμο πως εκτός από τα ακριβά αυτοκίνητα, τα σπίτια, τα ακριβά ρούχα και όλα αυτά τα φρου φρου και τα αρώματα, τους ενδιαφέρει και η παγκόσμια ειρήνη. Κατάφεραν, επίσης, να επηρεάσουν κι άλλους συναδέλφους τους, με πρώτο και καλύτερο τον Τζόρτζ Κλούνεϊ.

Ο γνωστός ηθοποιός, μπορώ να πω, πως πήρε πιο πατριωτικά το θέμα εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στον Μπους. Ο αθεόφοβος πήγε και σύγκρινε την όλη κατάσταση με τους "Σοπράνος" - ξέρεις την τηλεοπτική σειρά με τους μαφιόζους - αποδίδοντας στον Πρόεδρο την...ύψιστη τιμή να τον παρομοιάσει με τον αρχιμαφιόζο Τόνι Σοπράνο. "Μπορούμε να μιλήσουμε πρώτα με τον Σαντάμ, αντί να κάνουμε επίθεση και να σκοτώσουμε αθώους ανθρώπους;" αναρωτήθηκε ο Τζόρτζ σε σχετική ερώτηση για το ποια είναι η άποψη του με την επικείμενη επίθεση στο Ιράκ, ενώ με την αγωνία ζωγραφισμένη στο όμορφο πρόσωπο του (για να μην ξεχνιόμαστε κι εμείς τα θηλυκά) εξέφρασε τον φόβο του για το τι μέλει γενέσθαι.

Α, ρε Τζόρτζ κι εγώ τον ίδιο καημό έχω. Δεν έρχεσαι προς τα εδώ να τους σμίξουμε; Στο μεταξύ, και ο Ρόμπερντ Ρεντφορντ εξέφρασε την αντίθεση του, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει κάποιες εξηγήσεις στον λαό γιατί πρόκειται να κάνει την επίθεση (αν την κάνει). Βέβαια, με την όρεξη θα μείνει ο Ρόμπερτ, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι, ανάμεσά τους ο Ματ Ντέιμοντ, ο Μάρτιν Σιν, η Τζέσικα Λανγκ και τελευταία ο Μάρτιν Σκορτσέζε. Πάντως, ο Μπους θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το θέμα αυτό, διότι στις επόμενες εκλογές αν ελπίζει σε υποστήριξη του Χόλιγουντ, με την γλυκιά προσμονή θα μείνει. Ζήτημα να τον υποστηρίξει ο Ρεπουμπλικάνος Μπρους Γουίλις!