Δημητρίου: ο εφιάλτης της Βανδή!

22.01.2003
Αγαπημένη μου Αγγελική,"Ενός κακού μύρια έπονται" λέει ο ημών σοφός λαός και το αυτό συμβαίνει με την Δέσποινα Βανδή. Εκεί, που η αοιδός πήγε να ξεχαστεί από τα τελευταία γνωστά επεισόδια, της ήρθε ένα άλλο...χτύπημα
Αγαπημένη μου Αγγελική,


"Ενός κακού μύρια έπονται" λέει ο ημών σοφός λαός και το αυτό συμβαίνει με την Δέσποινα Βανδή. Εκεί, που η αοιδός πήγε να ξεχαστεί από τα τελευταία γνωστά επεισόδια, της ήρθε ένα άλλο...χτύπημα που ακούει στο όνομα Αντζελα Δημητρίου. Η συνάδελφός της επισκέφτηκε το βράδυ του Σαββάτου το REX, φροντίζοντας να αφήσει αξέχαστο το πέρασμα της, στη μνήμη της Δέσποινας. Ο "εφιάλτης" της τελευταίας άρχισε όταν είχε την...φαεινή ιδέα να καλέσει την Αντζελα στην πίστα να πει το διαχρονικό και αγαπημένο της άσμα "Ποια θυσία".

Η Δημητρίου αποδέχτηκε την πρόταση κι αφού μέριασε τον κόσμο για να περάσει, πήρε το μικρόφωνο κι άρχισε να τραγουδάει. Η Βανδή (τι το θελε κι αυτή;) της έκανε σιγόντο για να τα...ακούσει κανονικά από την "Λαίδη". "Δεν χρειάζεται να φωνάζεις" της είπε και η Δέσποινα έμεινε κόκαλο. Να αρκούνταν σε αυτή την παρατήρηση καλά θα ήταν. Έλα, που της Δημητρίου - ως παλιά καραβάνα στον χώρο - της βγήκε η καθηγήτρια φωνητικής από μέσα και ποιος ήταν στο REX το βράδυ εκείνο και δεν γέλασε. "Έχεις μια φωνάρα να, αλλά τσιρίζεις πολύ" συνέχισε η dr. Αντζελα και απορώ στην ψυχραιμία της Βανδή.

Να μου πεις, τι θα μπορούσε να κάνει εκείνη την στιγμή; Να της πει "περάστε στην θέση σας"; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Έτσι, συνέχισε να της ζητά αφιερώσεις και συγκεκριμένα το άσμα "Φωτιά στα σαββατόβραδα". Τελικά, αποδείχτηκε φωτιά στα μπατζάκια της, αφού η Δημητρίου δεν σταμάτησε εκεί. "Χόρεψε" της είπε. "Δεν ξέρω να χορεύω ζεϊμπέκικο" απάντησε η ροκού Βανδή για να έρθει το τελειωτικό χτύπημα και κλου της βραδιάς. "Έλα χόρεψε όπως η Αννα (Βίσση) κάνε κι εσύ το ίδιο" της είπε και η αοιδός αντί να βάλει τα κλάματα, προτίμησε να ρίξει μια στροφή. Κάπου εκεί τελείωσε και το σόου.

Ποίος ο λόγος όμως που η "Λαίδη" μόνο "λαίδη" δεν ήταν την βραδιά εκείνη; Όπως λέει η ίδια τα είχε μαζεμένα στην Βανδή επειδή στο παρελθόν σε μία άλλη επίσκεψη της στο REX δεν την είχε υποδεχτεί ευγενικά. Έτσι, ως άνθρωπος που πιστεύει ότι "η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο" την πήρε με την συνάδελφό της να το φυσάει και να μην κρυώνει.