Παραλειπόμενα από τις Χρυσές Σφαίρες!

20.01.2003
Αγαπημένη μου Αγγελική, Η βραδιά της Ρενέ Ζελβεγκέρ φαίνεται πως ήταν η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Η γνωστή ηθοποιός κέρδισε το πολύτιμο αγαλματίδιο στην κατηγορία "καλύτερη κωμική ηθοποιός",
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Η βραδιά της Ρενέ Ζελβεγκέρ φαίνεται πως ήταν η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Η γνωστή ηθοποιός κέρδισε το πολύτιμο αγαλματίδιο στην κατηγορία "καλύτερη κωμική ηθοποιός", όμως το κους κους της υπόθεσης (γιατί υπάρχει και τέτοιο) κρύβεται αλλού. Στην ίδια κατηγορία ήταν υποψήφια και η συμπρωταγωνίστρια της στο μιούζικαλ "Σικάγο" και - όπως λένε πολλοί - μεγάλη αντίζηλος, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, η οποία πανηγυρικά έχασε το βραβείο από την γλυκιά κατά πολλούς Ρενέ. Η Κάθριν σαν άκουσε τα αποτελέσματα δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκε από την χαρά της, ενώ το κέφι της στη συνέχεια έπεσε κατά πολύ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όταν το Σικάγο αναδείχθηκε σε "καλύτερη κωμική ταινία" και όλοι οι συντελεστές πανηγύριζαν σαν τρελοί, η Ζέτα καθόταν ένα τραπέζι πίσω με τον Μάικλ Ντάγκλας και ούτε που σηκώθηκε για το χειροκρότημα. Θα μου πεις: έγκυος γυναίκα είναι τι να κάνει; Σωστό, αλλά δεν είναι και με την κοιλιά στο στόμα. Πάντως, η Ζελβεγκέρ στο λόγο της, μετά κλαυθμών, οδυρμών και μπόλικων γελώτων, αφιέρωσε το βραβείο στην Κάθριν. "Είσαι ένας ανεμοστρόβιλος που παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του" είπε κι αν ισχύει πως οι δύο γυναίκες δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις, τότε απορώ πως δεν γέννησε εκεί η Τζόουνς.

Βραβείο πήρε και ο Ρίτσαρντ Γκιρ, ο οποίος δεν έβαλε τα κλάματα, αλλά αφού ευχαρίστησε συνεργάτες, γυναίκα, φίλους, τον Δαλάι Λάμα και τον...μικρό Βούδα είπε πως στην αρχή δεν ήθελε να παίξει στο "Σικάγο". Με μία "σφαίρα" έφυγε για δεύτερη συνεχή χρονιά η Νικόλ Κίντμαν (να τα βλέπει αυτά ο Κρουζ που άφησε γυναίκα ποιοτική, με τις διακρίσεις και τις Χρυσές Σφαίρες της) η οποία κατέφθασε στην τελετή ασυνόδευτη. Εισέπραξε, όμως, το καλύτερο κομπλιμέντο από τον επίσης βραβευθέντα Τζακ Νίκολσον, σχετικά με την γαλλική μύτη της.

Στην τελετή είχε πάει το μισό σχεδόν Χόλιγουντ. Το υπόλοιπο έμεινε σπίτι του, αφού δεν ήταν υποψήφιο. Την παράσταση αναμφισβήτητα έκλεψε ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος κατέφθασε στην εκδήλωση με πατερίτσες κι ένα παπούτσι. Το άλλο του πόδι βλέπεις ήταν μπανταρισμένο, από το πρόσφατο ατύχημα που είχε σε ένα παιγνίδι μπάσκετ. Εκεί, ήταν και το ζευγάρι Τζένιφερ Ανιστον - Μπραντ Πίτ, όπου η γυναίκα του σπιτιού βραβεύτηκε ως "η καλύτερη τηλεοπτική κωμικός". Η Τζένιφερ έχει βάψει καστανή την κόμη της, ενώ ο Μπραντ ξύρισε το μούσι αλλά άφησε ως σουβενίρ την χαίτη.