Το γράμμα της Ελένης

18.12.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, "Πήραμε ένα γράμμα, γράμμα πικραμένο" τραγουδούν εν χορώ οι εναπομείναντες παίκτες της Φάρμας. Ο λόγος είναι το λακωνικό, πλην σαφέστατο γράμμα
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


"Πήραμε ένα γράμμα, γράμμα πικραμένο" τραγουδούν εν χορώ οι εναπομείναντες παίκτες της Φάρμας. Ο λόγος είναι το λακωνικό, πλην σαφέστατο γράμμα της αποχωρήσασας Ελένης. "Αρχηγός είναι η Αννα" έγραψε η πολυεθνικού και όλοι έπιασαν το νόημα. Ποιο είναι αυτό; Πως η Ελένη ήταν πρώτον τα μάλα εκνευρισμένη που έφυγε από την Φάρμα και δεύτερον το πέρασμα της σε αυτήν ήταν κάτι σαν "Περάστε, σκουπίστε, τελειώσατε". Γιατί, δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι δεν έγραψε μια λέξη παραπάνω.

Να πεις ότι της τελείωσε το μελάνι; Άφθονο το έχουν στην Φάρμα. Αυτό, λοιπόν, ήταν που εξόργισε τους υπόλοιπους και ειδικά την Ρούλα, η οποία έγινε έξω φρενών, ενώ πανηγυρικά τόνιζε: "Δικαιώθηκα για τα όσα πίστευα σχετικά με την Ελένη". Η, δε, Αννα και τελευταία αρχηγός στεναχωρήθηκε τα μάλα με την συμπεριφορά της κολλητής της, με αποτέλεσμα να έρθει το κορίτσι και να πέσει σε μια μελαγχολία άλλο πράμα. Με τέτοια απανωτά χτυπήματα που έχει δεχθεί, δεν ξέρει πια τι να πρωτοπιστέψει. Άστα να πάνε. Δύσκολοι καιροί για φιλίες.

Κατά τα άλλα, ο Γρηγόρης εξήγησε πως θα είναι το φινάλε του παιγνιδιού. Έχουμε και λέμε λοιπόν: την τελευταία εβδομάδα θα μπουν στην Φάρμα όλοι όσοι αποχώρησαν. Εκτός από την μεγάλη χαρά που θα έχουν, να κάνουν Χριστούγεννα στα Βασιλικά Ευβοίας, θα πρέπει να επιλέξουν ποιους θέλουν να είναι στην τελική δυάδα. Σε περίπτωση που οι τελευταίοι δύο είναι γένους θηλυκού, θα διαγωνιστούν και στις τρεις διαδικασίες και η καλύτερη θα πάρει τα λεφτά. Αν τώρα είναι ο Γιάννης με μία γυναίκα, τότε θα διαγωνιστούν στο Βιβλίο της Φάρμας. Και στο σημείο αυτό έχουμε την ένσταση του Γιάννη, ο οποίος λέει (και το πιστεύει ο άνθρωπος) ότι το δίκαιο είναι να διαγωνιστεί στον κορμό, γιατί δεν μπορεί να αποστηθίσει το βιβλίο. Η διαδικασία αυτή, λέει, είναι καθαρά τεχνική και ουχί δύναμη, ενώ μάταια οι γυναίκες προσπαθούσαν να του πουν πως δύο μαζί δεν μπορούν να τον κάνουν καλά. Αυτός ήταν αμετάπειστος, πέφτοντας σε μελαγχολία, διότι τα λεφτά είναι χαμένα από χέρι. Δε λέει να φθάσει μέχρι τον τελικό (γιατί ποιος θα τον ψηφίσει πλην του Λάσκου;)!