Κοσμική ανασκόπηση 2002

11.12.2002
Έρωτες, χωρισμοί, γάμοι, γεννητούρια, τσακωμοί ήταν τα γεγονότα που σημάδεψαν την show biz το 2002 και απασχόλησαν τα τηλεοπτικά κανάλια με εκτενή ρεπορτάζ και ατελείωτα μα ατελείωτα παράθυρα.
Έρωτες, χωρισμοί, γάμοι, γεννητούρια, τσακωμοί ήταν τα γεγονότα που σημάδεψαν την show biz το 2002 και απασχόλησαν τα τηλεοπτικά κανάλια με εκτενή ρεπορτάζ και ατελείωτα μα ατελείωτα παράθυρα. Κάποιο γεγονός που να συγκέντρωσε την περισσότερη δημοσιότητα δεν υπήρξε καθώς οι ημών συνάδελφοι καταπιάστηκαν με όλα, με "θρησκευτική" ευλάβεια. Μήπως δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία στη γέννηση του μωρού της Ελένης Μενεγάκη; Ή δεν μας ενημέρωσαν με την τελευταία λεπτομέρεια για τα του γάμου του Γιώργου Τσαλίκη; Ας, πάρουμε όμως τα γεγονότα του έτους με τη σειρά.

Γεννητούρια:
Βάνα - μάνα - Μπάρμπα: Η γνωστή ηθοποιός απέκτησε το καλοκαίρι μία κόρη, ενώ η εγκυμοσύνη της απασχόλησε πολύ κόσμο. Πότε πήγε στον γυναικολόγο, τι της είπε αυτός, τι βιταμίνες παίρνει, τι ρούχα αγόρασε στο μωρό, πως λιαζότανε στην πισίνα του σπιτιού της, ποιες είναι οι σχέσεις της με τον πατέρα του μικρού. Όταν με το καλό γέννησε, η ηθοποιός αλά Χόλιγουντ μεριά, φωτογραφήθηκε με την μικρή και τα έσοδα πήγαν για κοινωφελή σκοπό. Ελένη Μενεγάκη: Λες και ήμασταν εμείς γκαστρωμένες βιώσαμε την σημαντική στιγμή της ωραίας Ελένης. Μαζί είδαμε να φουσκώνει η κοιλιά, μαζί νιώσαμε το παιδί να κλοτσάει, μαζί τους πρώτους πόνους του τοκετού. Μόνο τα νερά που δεν είδαμε να σπάνε, αφού αυτό έγινε το μεσημέρι που τελείωσε η εκπομπή της. Ο γιος Λάτσιος γεννήθηκε και νιώσαμε την απόλυτη ανακούφιση που όλα πήγαν καλά. Γιούλα Ιωαννίδη: η σύζυγος του Γιάννη Ιωαννίδη μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας απέκτησε μία κόρη. Το γεγονός δεν απασχόλησε ιδιαίτερα τα κανάλια, παρά μόνο όταν στο μαιευτήριο πήγε ο Ντέμης Νικολαϊδης με την Δέσποινα Βανδή και μετά όταν διάφοροι έθεταν υποψηφιότητα για νονοί. Βικτόρια Μπέκαμ: Η posh spice και ο σύζυγός της Ντέιβιντ απέκτησαν τον δεύτερο γιο τους, Ρομέο. Ευτυχώς που είναι μακριά, διότι καθημερινά θα μας βομβάρδιζαν με πληροφορίες του τύπου: έκανε τατουάζ το όνομα του μικρού ο Μπεκαμ, πήγαν να απαγάγουν μάνα και παιδιά, προσέλαβαν σωματοφύλακες για τα μικρά, πότε ρεύτηκε το μικρό και άλλα. Μαρία Μπακοδήμου: Μέσα στα χιόνια έγινε μάνα και η γνωστή παρουσιάστρια, στον δεύτερο γιο της Αριστοτέλη. Εδώ, δεν πολύ ζήσαμε τις κλοτσιές του μικρού καθώς η Μαρία μόλις μπήκε στον όγδοο μήνα έκατσε στο σπίτι της. Μάνες έγιναν ακόμη η Αννίτα Ναθαναήλ, η Εύη Βατίδου, η Κέιτ Μος, η Ούμα Θέρμαν καθώς και η σύντροφος του Απόστολου Γκλέτσου, Μαρία Μαγγίνα που χάρισε στον ηθοποιό μία κόρη. Άντε ρε να σας ζήσουν.

Γάμοι: Ο πλέον διαφημισμένος στην κατηγορία είναι αναμφισβήτητα αυτός του Γιώργου Τσαλίκη. Μάθαμε από το σεμέν και το χαλί που αγόρασε το ζεύγος, μέχρι πως τα πέρασαν στο γαμήλιο ταξίδι. Την ώρα του μυστηρίου, έγινε το έλα να δεις καθώς απαγορεύτηκε η είσοδος στις κάμερες. Επειδή, όμως, διαθέτουμε "λαγωνικά", είδαμε αρκετά στιγμιότυπα από την τελετή. Την χρονιά αυτή παντρεύτηκαν επίσης ο Στέφανος Κορκολής (σε ζωντανή σύνδεση με τις ειδήσεις των 7, 7.30. 8), ο Στέλιος Διονυσίου, ο Μπέντζαμιν Μπρατ, ο Γιώργος Ανατολάκης και φυσικά η Τζούλια Ρόμπερτς στο εντελώς μυστικό.

Διαζύγια: Η Ευρυδίκη και ο Γιώργος Θεοφάνους δίνουν τέρμα στον γάμο τους. Εκείνη συνεχίζει την ζωή της, ενώ αυτός κλεισμένος στο σπίτι γράφει τραγούδια γεμάτα πόνο. Αποτέλεσμα; Ο νέος δίσκος του Αντώνη Ρέμου που φέρει υπογραφή Θεοφάνους να σκίσει, τα άσματα να γίνουν ύμνοι για κάθε χωρισμένο κι εμείς οι κακοί(;) να ευχόμαστε να μην τα ξαναβρούν για να έχουμε να ακούμε κι άλλα τέτοια. Αντζελίνα Τζολί - Μπίλι Μπομπ Θόρτον: Η "κοκκινοσκουφίτσα" και ο "κακός λύκος" του Χόλιγουντ δίνουν τέλος στο "παραμύθι" του γάμου τους, επειδή εκείνος ένιωσε παραμελημένος μετά την υιοθεσία του μικρού Μάντοξ.

Ειδική κατηγορία διαζυγίων:
Νίκολας Κέιτζ - Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Μέσα σε έξι μήνες παντρεύτηκαν και χώρισαν. Αιτία; Ασυμφωνία χαρακτήρων. Τζένιφερ Λόπεζ - Κρις Τζουντ: παντρεύτηκαν και χώρισαν, ενώ η Λόπεζ παίζει σε άλλη εδική κατηγορία, αφού ξανά ερωτεύτηκε - τον Μπεν Αφλεκ συγκεκριμένα -, ξανά αρραβωνιάστηκε και παντρεύεται με το νέο έτος.

Έρωτες - χωρισμοί - πάθη: Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου βρίσκει τον έρωτα και συγχρόνως την καταστροφή του(;) στο πρόσωπο της Νίκης Κάρτσωνα. Η σχέση τους είναι θυελλώδης, με τσακωμούς, αγάπες και ακριβά δώρα. Εκείνος, όμως, σούρνεται στο γήπεδο, το πόρισμα λέει πως φταίει η μοντέλα κι ένας έρωτας έλαβε τέλος. Η Αννα Βίσση ζει τρελές στιγμές στο πλευρό του 25χρονου Κώστα Φραγκολιά. Μάλιστα, για πρώτη φορά, μετά από καιρό, μιλάει για το μοντέλο, κάνει δημόσιες εμφανίσεις μαζί του χωρίς να αποφεύγει τα φλας και γενικά όλα είναι όμορφα και ωραία. Νίκος Καρβέλας: ο πρώην της Βίσση χωρίζει από την Χριστίνα Αναγνωστοπούλου για χάρη μιας ηθοποιού ονόματι, Ζέτα Δούκα. Κι αυτός κάνει τις δημόσιες εμφανίσεις με το ταίρι του. Αννα Κουρνίκοβα - Ενρίκε Ιγκλέσιας: η "μοιραία" συνάντηση έγινε σε ένα βίντεο κλιπ αυτού, με πρωταγωνίστρια εκείνη. Ο έρωτας ήτο σφοδρός και οι δύο νέοι έκτοτε είναι μαζί και αγαπημένοι.