Άγχος για την πρώτη μονομάχο

12.12.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, το έλα να δεις γίνεται στην Φάρμα μετά την ανάδειξη της Ρούλας σε "Μέγα αρχηγό της Φάρμας". Οι μέρες για το φινάλε του παιγνιδιού πλησιάζουν και οι κόρες του σπιτιού
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Το έλα να δεις γίνεται στην Φάρμα μετά την ανάδειξη της Ρούλας σε "Μέγα αρχηγό της Φάρμας". Οι μέρες για το φινάλε του παιγνιδιού πλησιάζουν και οι κόρες του σπιτιού κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, για το ποια θα είναι η πρώτη μονομάχος. Το μεγαλύτερο άγχος το περνάνε η Ειρήνη με την Ελένη, αυτές που μέχρι πρότινος διαλαλούσαν πως δεν τους νοιάζουν τα λεφτά, ενώ κατηγορούσαν τους υπόλοιπους για...στρατηγικές και πράσινα άλογα.

Η Ειρήνη κόβει το κεφάλι της πως η Ρούλα θα επιλέξει αυτήν, επειδή λέει ο τρόπος της είναι κάπως απότομος (το κάπως μου αρέσει). Η Ελένη, πάλι, πιστεύει πως θα την διαλέξει διότι λέει δεν τα πάει καλά με τον Γιάννη (να ήταν μόνο αυτό), αλλά έχει κάποιες ελπίδες, επειδή η αρχηγός έχει πει πως δεν πρόκειται να βάλει για δεύτερη σερί φορά κάποιον μονομάχο. Τι πρόκειται να πράξει η Ρούλα; Βάσει λογικής και με τα όσα υπονοούμενα έχει αφήσει, η Ελένη θα είναι η πρώτη μονομάχος.

Η Ρούλα θεωρεί πως η "πολυεθνικού" είναι γυναίκα ψυχρή με στρατηγική και διόλου αισθήματα. Έχει παρατηρήσει, δε, πως δεν έχει χύσει ούτε ένα δάκρυ, ενώ ποτέ δεν έχει μιλήσει για μάνα, πατέρα, αδέλφια και λοιπούς συγγενείς. Αυτό - μεταξύ μας - δε λέει και τίποτε, αλλά τι να πει κανείς για τα πιστεύω της αλληνής. Το σίγουρο είναι πως η αρχηγός δεν έχει και σε πολύ εκτίμηση την πολυεθνικού, όμως "παίζονται" πολλά και δύσκολα θα την επιλέξει. Πάλι, ποτέ μη λες ποτέ. Πάμε τώρα στην Ειρήνη. Η αρχηγός έχει το "κληρονομικό χάρισμα" όταν βρίσκεται μπροστά σε μία δύσκολη απόφαση, να βλέπει όνειρα που της δίνουν την απάντηση. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση είδε λέει την Ειρήνη να κατεβαίνει μία σκάλα. Ο ονειροκριτής το εξηγεί ως καλό σημάδι, αφού σημαίνει ευτυχία και ευημερία. Δεν μας είπε, όμως, μήπως ήταν σπασμένη γιατί τότε σημαίνει αποτυχία!

Τι θα κάνει τελικά η αρχηγός; Πες πως ακολουθεί το όνειρο και είναι η Ειρήνη η πρώτη μονομάχος. Αυτή, θα επιλέξει πράγματι την Πέτρα, την οποία όπως είπε την φοβάται ως αντίπαλο, διότι είναι κορίτσι με δύναμη; Δυο, δυο τους κουβαλάει τους κουβάδες με το νερό κι έχει κάνει (να!) κάτι ποντίκια. Δεν είναι να παίρνεις το ρίσκο σου. Όπως και να έχει η εβδομάδα αυτή προβλέπεται πολλή "καυτή" στις εξελίξεις και οι όποιες μάσκες θα πέσουν. Εν αναμονή λοιπόν.