Η πρεμιέρα του REX

03.12.2002
Αγαπημένη μου Αγγελική, η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του "πολιτιστικού" κέντρου REX, επιτέλους έγινε και η απορία όλων για το σόου που θα παρουσιάσει η Δέσποινα Βανδή λύθηκε.
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του "πολιτιστικού" κέντρου REX, επιτέλους έγινε και η απορία όλων για το σόου που θα παρουσιάσει η Δέσποινα Βανδή λύθηκε. Ωστόσο, αν και η "καΐλα" μας ήταν ακριβώς αυτή, τις εντυπώσεις και τα χειροκροτήματα την Παρασκευή "έκλεψε" ο Τόλης Βοσκόπουλος. Επί δέκα ολόκληρα λεπτά, οι θαμώνες του κέντρου όρθιοι επευφημούσαν τον λαϊκό βάρδο, άμα την εμφάνιση του στην πίστα. Ήταν, δε, τόση η συγκίνηση του καλλιτέχνη που στον πρώτο στίχο του άσματος, δεν άντεξε και δάκρυσε.

Ο κόσμος από κάτω, βλέποντας τη σκηνή τόσο χειροκροτούσε και γενικά οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν τω όντι συγκινητικές. Η Βανδή, από την άλλη, δεν έτυχε ανάλογης δακρύβρεχτης αντιμετώπισης, όμως μία παρέα θαυμαστών της ανάρτησε πανό ευχαριστώντας την που υπάρχει. "Δέσποινα σε ευχαριστούμε που υπάρχεις" έγραφε και η αοιδός ευχαρίστησε και ανταπέδωσε. Στα του σόου της, τώρα, αυτό ήταν ομολογουμένως πλούσιο και γενικά "απ' όλα είχε ο μπαξές".

Η Βανδή - αθώα παιδούλα με κούνια (αλά Νικόλ Κίντμαν στο Μουλέν Ρουζ) αντί για το "κούνια μπέλα" τραγούδησε το "Ελα". Η Βανδή - Λάρα Κρόφτ εξόντωσε τους κακούς με τις πολεμικές της τέχνες τραγουδώντας το "Άντε γεια". Η Βανδή - κάμπια ή αιλουροειδές (όπως θέλει το αντιλαμβάνεται κανείς) σκαρφάλωνε σε ένα δέντρο. Η Βανδή - Σπανιόλα τραγουδούσε τα άσματα της σε ισπανική βερσιόν χορεύοντας φλαμένκο και τέλος η Βανδή - ταπεινή θαυμάστρια του Τόλη ζήτησε ένα τραπέζι, το ανέβασε στην πίστα και μαζί είπαν "αθάνατα" τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου. Α, παρέλειψα το νούμερο η Βανδή - ροκού, διότι κάθε σόου θέλει την ροκιά του. Τέλος, να επισημάνω πως η αοιδός ανταπέδωσε στην Βίσση την τιμή που της έκανε τραγουδώντας το " Στα δωσα όλα", άδοντας με την σειρά της το "Δεν έχω τάσεις αυτοκτονίας". Μετά από αυτά τα βήματα μπρος, δεν έχουμε παρά να πούμε "Άντε βρε και του χρόνου μαζί στον...Απόλλωνα"!