Jelly skin: Τα key steps για να αποκτήσεις λαμπερή, «Jelly» επιδερμίδα

Jelly skin: Τα key steps για να αποκτήσεις λαμπερή, «Jelly» επιδερμίδα
ΠΗΓΗ:@minazibayibeauty
Όλα τα μυστικά για λαμπερό δέρμα που ακτινοβολεί

Το «Jelly skin» έχει γίνει το απόλυτο skincare trend στο TikTok, με πολλούς να το λατρεύουν για το πώς χαρίζει αυτή τη δροσερή, λεία και σχεδόν ημιδιαφανή όψη στο δέρμα. Φαντάσου μια επιδερμίδα τόσο σφριγηλή και ενυδατωμένη που θυμίζει τη ζελατινώδη λάμψη του ζελέ, αυτό ακριβώς επιδιώκει το «jelly skin».

Αν θέλεις κι εσύ να υιοθετήσεις αυτή την όψη που φαίνεται να μαγνητίζει τα βλέμματα, σου έχω παρακάτω όλα τα μυστικά. Το καλύτερο; Δε χρειάζεσαι πανάκριβα προϊόντα, αρκεί να ακολουθήσεις μερικά βασικά βήματα για να αποκτήσεις την τέλεια ενυδατωμένη και φωτεινή επιδερμίδα!

Ενυδάτωση: Το μυστικό για λαμπερό δέρμα

Η σωστή ενυδάτωση είναι η βάση για να αποκτήσεις την αλαβάστρινη όψη που χαρακτηρίζει το «Jelly skin». Ξεκίνα από μέσα προς τα έξω και φρόντισε να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου καθημερινά.

Πίνε άφθονο νερό: Η ενυδάτωση του δέρματος ξεκινά από μέσα. Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για την ελαστικότητα και την υγεία του δέρματος.

Χρησιμοποίησε ενυδατικά προϊόντα: Προτίμησε προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη και κεραμίδια, καθώς βοηθούν στη συγκράτηση της υγρασίας στο δέρμα σου.

Ενυδατικά τόνερ και essence: Οι ελαφριές υφές των τόνερ και των essence είναι ιδανικές για να προσφέρουν άμεση ενυδάτωση και φρεσκάδα, χωρίς να βαραίνουν την επιδερμίδα.

{https://www.tiktok.com/@minazibayi/video/7401533873798073630?lang=el-GR&q=jelly%20skin&t=1729026872229}

Ενυδάτωση σε βάθος

Εκτός από τα ενυδατικά προϊόντα που χρησιμοποιείς στην καθημερινή ρουτίνα, είναι σημαντικό να φροντίζεις για βαθιά ενυδάτωση, ώστε το δέρμα σου να διατηρεί τη φρεσκάδα του για περισσότερες ώρες.

Πλούσιες ενυδατικές κρέμες: Χρησιμοποίησε μια πλούσια, αλλά μη λιπαρή κρέμα ενυδάτωσης που θα «κλειδώσει» την υγρασία και θα σου χαρίσει λαμπερό φινίρισμα.

Λάδια προσώπου: Αν θέλεις έξτρα λάμψη, πρόσθεσε ένα λάδι προσώπου στο τέλος της ρουτίνας σου. Τα λάδια βοηθούν στο να κλειδώσουν την υγρασία και χαρίζουν λαμπερό τελείωμα.

Απολέπιση

Για να αποκτήσεις πραγματικά λαμπερό δέρμα, είναι απαραίτητο να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα που θαμπώνουν την επιδερμίδα.

Απαλή απολέπιση: Χρησιμοποίησε χημικά απολεπιστικά όπως AHA ή BHA που καθαρίζουν την επιδερμίδα χωρίς να την ερεθίζουν. Αυτά τα απολεπιστικά βοηθούν στην ανανέωση της επιδερμίδας και αποκαλύπτουν ένα πιο φρέσκο και λαμπερό δέρμα.

Προϊόντα με υφή gel για ανάλαφρη αίσθηση

Η υφή του «Jelly skin» μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση προϊόντων με βάση το gel. Αυτά τα προϊόντα είναι ιδανικά για να δώσουν δροσερή και ελαφριά αίσθηση στο δέρμα σου.

Ελαφριά προϊόντα με βάση το gel: Προτίμησε ορούς και ενυδατικές κρέμες με υφή gel που απορροφώνται γρήγορα και δεν φράζουν τους πόρους. Θα δεις αμέσως τη διαφορά στην υφή του δέρματός σου.

Το μακιγιάζ που θα δώσει τη λάμψη

Το μακιγιάζ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο να αποκτήσεις την απόλυτη λάμψη.

Χρησιμοποίησε highlighter: Εφάρμοσε highlighter στα ζυγωματικά, στη μύτη και στο μέτωπο για να δώσεις φωτεινότητα και λάμψη στα σωστά σημεία του προσώπου σου. Προσωπικά, λατρεύω τα primer λάμψης τα οποία μπορείς να τα αναμείξεις με την ενυδατική σου για ένα πιο λαμπερό αππτέλεσμα στο δέρμα.

{https://www.tiktok.com/@songofskin/video/7334703757374262574?lang=el-GR&q=jelly%20skin&t=1729026872229}

Μην ξεχνάς την αντηλιακή προστασία

Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη για να διατηρήσεις την υγεία και τη φρεσκάδα του δέρματος.

Χρησιμοποίησε αντηλιακό καθημερινά: Το αντηλιακό προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και αποτρέπει τη γήρανση. Μην παραλείπεις να το εφαρμόζεις καθημερινά, ακόμα και το χειμώνα.

Με τα παραπάνω tips και με συνέπεια στη ρουτίνα σου, θα μπορέσεις να αποκτήσεις τη δροσερή, λαμπερή επιδερμίδα που ονειρεύεσαι!

Τελευταία τροποποίηση στις 16.10.2024 - 00:20